همکاری ایران و سازمان ملل درمبارزه با موادمخدر
موافقت نامه همکاری ایران و سازمان ملل در زمینه مبارزه با مواد مخدر برای یک دوره ۵ ساله در وین پایتخت اتریش امضاء شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، این موافقنامه را «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشورمان و «یوری فدوتف»، معاون دبیرکل و مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل پیش از ظهر امروز امضاء کردند.
رحمانی فضلی پس از امضای این سند گفت: این چهارمین سندی است که ایران با دفتر اجرایی مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل امضاء می کند.
وزیر کشور افزود: در سه سند پیشین آنها نتوانستند منابعی که لازم بود در مقابل کارهایی که ایران انجام داد؛ تامین کنند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متناسب با این اسناد تعهدات خود را ایفا و اکنون نیز حول محور مواد مخدر، بحث صیانت و بحث پیشگیری این سند را امضاء کرده و قرار است سازمان ملل بیست میلیون دلار به عنوان کشور کمک کننده در امر مبارزه با مواد مخدر به ایران کمک کند.
رحمانی فضلی افزود: ایران هم متعهد است در مقابل این کمک مالی ، به برنامه هایی که در این سند عنوان شده با همکاری دفتر اجرایی مقابله با مواد مخدر سازمان ملل عمل کند.
وزیر کشور تصریح کرد : ما در ایران با عنوان مبارزه با مواد مخدر هم در حوزه پیشگیری، درمان و هم صیانت فعالیت های زیادی انجام دادیم.
رحمانی فضلی گفت: امیدواریم که بتوانیم با کمک همه کشورها به خصوص در حوزه بالکان که مسیر ترانزیت و بازار مصرف است، مبارزه با مواد مخدر جدی تر پیگیری شود.
سودجویی مافیای مواد مخدر به قیمت نابودی انسان ها
وزیر کشور و دبیرکل ستاد کل مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه وضعیت کنونی معضل مواد مخدر، رشد و توسعه را در کشورهایی که در مسیر مبدا، مقصد و ترانزیت واقع شدهاند، تحت تاثیر قرار داده است، تصریح کرد: مافیای مواد مخدر در بخشهای مختلف کشت تا قاچاق و مصرف، به قیمت نابودی انسانها، خانوادهها و همچنین جلوگیری از پیشرفت جوامع به سودجویی خود ادامه میدهد و در این مسئله حد و مرزی چه به لحاظ جغرافیایی و چه به لحاظ انسانی برای اقدامات غیرقانونی خود قائل نیست. در چنین شرایطی، مواد مخدر از منشاء افغانستان آسیبهای زیادی بر آن کشور، سایر کشورهای منطقه و حتی فراتر از آن وارد میکند.
رحمانیفضلی ادامه داد: ایران با برخورداری از ظرفیتهای متعددی همچون لابراتوارهای تجزیه و تحلیل مواد، مرکز آموزشی مقابله با مواد مخدر دانشگاه علوم انتظامی، مرکز منطقهای درمان و تربیت متخصصان امور درمانی و بازتوانی مصرفکنندگان و تجربه شبکهبندی سازمانهای مردمنهاد در زمینه کاهش آسیب برای همکاری و مشارکت با برنامه منطقهای، ضمن حمایت از تمدید برنامه منطقهای تا سال 2019 میلادی، آمادگی دارد همچون گذشته به همکاری با این برنامه ادامه دهد.
رحمانیفضلی گفت: علیرغم تصریح بیانیه سیاسی و برنامه اقدام سال 2009 و قطعنامههای مرتبط برای مشارکت جامعه جهانی در حل مسئله جهانی مواد مخدر و ضرورت مساعدت فنی و تجهیزاتی به افغانستان و کشورهای همجوار و در مسیر ترانزیت، کماکان افغانستان و کشورهای همسایه آن، متناسب با تلاشی که دارند، مورد حمایت جامعه جهانی به ویژه شرکای برنامه منطقهای قرار نمیگیرند.
دبیرکل ستاد کل مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد: لازم است دومین برنامه منطقهای از یک مکانیسم «کنفرانس- محور» به یک مکانیسم «کاربردی-عملیاتی» که نتایج آن در پایان دوره قابل لمس باشد، ارتقاء یابد.