یک اقتصاددان تاکید کرد: سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باید در جهت رونق تولید ملی و توسعه صادرات غیرنفتی اجرایی شود که هنوز نشانه های جدی دیده نمی شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر حجت الله عبدالملکی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: انتظار می رود لایحه برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه سال 1395 کل کشور در چارچوب این سیاستها بررسی و تصویب شود.
وی گفت : برخی مسئولان هنوز معنای اقتصاد مقاومتی را براساس تحلیل خود تعبیر میکنند، اما این سیاست به آن معناست که اقتصاد در برابر هجمههای خارجی و تحریمها مقاوم باشد و هر چند اعلام شده است سرمایهگذاری شرکتهای خارجی، اجرای سیاست اقتصادمقاومتی را تسریع می کند اماباید سرمایه های داخلی بر خارجی ترجیح دهیم و بستر لازم برای مکتب اقتصاد اسلامی فراهم شود.
وی تاکید کرد : قوه مجریه بهترین درک را از اقتصاد مقاومتی دارد و توان علمی، هم توان اجرایی و هم تجربه هم دارد و باید برنامه های خوبی برای اقتصاد مقاومتی اجرایی کند و مردم بازوی اجرای اقتصاد مقاومتی هستند و باید نقش انها در فعالیت های تولیدی بیشتر شود.
عبدالملکی گفت : مسئولان باید بیشتر تلاش کنند و تدوین برنامه کافی نخواهد بود.
وی پیش از هم به رادیو اقتصاد گفته است که کارشناسان اقتصادی غرب و به ویژه اقتصاددانان انگلیسی در سالهای گذشته تاکید می کردند اگر نظام جمهوری اسلامی ایران موفق به استقرار اقتصاد مقاومتی شود با هیچ روشی نمی توان با این کشور مقابله کرد.
عبدالملکی افزوده است : اقتصاد مقاومتی به معنی حداکثرسازی ارزش افزوده و ثروت آفرینی از همه منابع زیرزمینی و روزمینی و نیروی انسانی است که جمهوری اسلامی ایران در همه این عرصه ها از مزیت های ویژه ای برخوردار است و اگر اقتصاد مقاومتی تحقق یابد می توانیم بخش زیادی از حدود 240 هزار میلیارد تومان واردات (45 میلیارد دلار واردات رسمی و حدود 25 میلیارد دلار واردات قاچاق) تولید کنیم.
وی گفت: اگر این تولید در داخل کشور اتفاق افتد آثار بسیار گسترده ای در بازارهای کار، کالا، پول و سرمایه و همچنین تامین منابع مالی دولت از محل مالیات خواهد داشت و دشمن هم هرگز نمی تواند با بهانه های تحریم مالی و انتقال پولی و غیره این اقتصاد را تحت کنترل خود درآورد.
عبدالملکی اظهار داشت: به همین دلیل است که غربی ها و دشمنان نظام به شدت از الگوی اقتصاد مقاومتی هراس دارند و نباید اجازه دهیم اقتصاد کشور مزیت ها و استعدادهای خود را فدای واردات کند و در هرگونه تعامل و تجارت با کشورهای خارجی باید به سمت بازی اقتصادی برد - برد حرکت کنیم.
وی تدوین برنامه ششم را به عنوان قطعه سوم از چهارگانه های سند چشم انداز مهم دانست و گفت: بررسی ها نشان می دهد با حجم نقدینگی بالای 800 هزار میلیارد تومان در کشور به راحتی می توانیم نرخ رشد 8 درصدی را محقق کنیم و در بخش زیادی از حوزه های اقتصادی خود اگر به داشته های خود متکی شویم هرگز تحت تاثیر آسیب های تحریم هم قرار نخواهد گرفت.
عبدالملکی افزود: مسئولان برنامه ششم در دولت و مجلس و همچنین کارشناسان دلسوز باید تلاش کنند متغیرهای اقتصاد مقاومتی در نظام برنامه ریزی کشور نهادینه شود و در آن صورت می توان به تحقق اهداف سند چشم انداز و همچنین نرخ رشد اقتصادی 8 درصد و بالاتر و ساماندهی نظام تجاری هوشمند و مدیریت واردات و صادرات امیدوار بود.
اقتصاد مقاومتی که از تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری است و سرانجام در سیاستهای 24 گانه متبلور شد، به گفتمان سازی برای تبدیل شدن به یک باور عمومی و درک مشترک ملی نیازمند است تا امکان عبور از فشارها، سختی ها، تحریم ها و جنگ اقتصادی دشمن را برای ایران اسلامی به خوبی فراهم کند.