گسترش استکبار ستیزی درجهان
اعتراض های مردمی آرژانتین سفر اوباما را به تعویق انداخت
اوباما به علت اعتراضات مردم آرژانتین، سفر خود به این کشور را به زمانی دیگر موکول کرده است.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری
صدا و سیمابه نقل از روزنامه گاردین ؛ باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به علت اعتراضات مردم آرژانتین، سفر خود به این کشور را به زمانی دیگر موکول کرده است.
آدولفو پرز اسکوئیول برنده نوبل صلح و دیگر فعالان آرژانتینی از رئیس جمهور آمریکا خواسته اند در روز بیست و چهارم ماه مارس به بوینوس آیرس سفر نکند.
بدین ترتیب، اوباما در پی انتقادات بر سر سفر به پایتخت آرژانتین در روز بیست و چهارم ماه مارس، همزمان با چهلمین سالگرد کودتای سال هزار و نهصد و هفتاد و شش که سبب روی کار آمدن دیکتاتوری نظامی در این کشور شد و آمریکا در ابتدا از آن حمایت کرد، این سفر را به زمانی دیگر موکول کرده است.
اوباما تصمیم گرفته است در روز بیست و چهارم ماه مارس به باریلوشه -حدود هزار مایلی بوینوس آیرس- سفر و در آنجا گلف بازی کند.
اوباما در حالی تصمیم گرفت که سفر خود را به زمان دیگری موکول کند که فعالان حقوق بشر از اوباما خواستند سفر خود را به بوینوس آیرس لغو کند یا دست کم آن را به زمانی دیگری موکول کند. بر اساس برنامه ریزی جدید، اوباما قرار است شب بیست و دوم ماه مارس وارد پایتخت آرژانتین خواهد شد، جایی که یک روز بعد قرار است با مائوروسیو ماکری رئیس جمهور این کشور دیدار کند قبل از آن که به باریلوشه برود.
در روز بیست و چهارم ماه مارس سال هزار و نهصد و هفتاد و شش، حکومتی نظامی در آرژانتین بر سر کار آمد که شروع به کشتار هزاران مخالف کرد که بیشتر آنها جوان بودند. در نهایت در سال هزار و نهصد و هشتاد و سه، دموکراسی در آرژانتین برقرار شد.
آلفوندو پرز اسکوئیول -که طی دیکتاتوری در آرژانتین به سبب فعالیت های بشردوستانه اش نوبل صلح دریافت کرد- هشدار داده بود سفر اوباما به بوینوس آیرس با برگزاری تظاهرات گسترده به یاد قربانیان کودتا همزمان خواهد شد و حتی می تواند سبب تحریک رویارویی شود.
او در گفتگو با گاردین اعلام کرد : «اوباما نماینده کشوری است که مسئول کودتاهای نظامی مختلفی در آمریکای لاتین بوده است از جمله کودتاها در شیلی و آرژانتین.»
با آن که شمار دقیق قربانیان کودتا در آرژانتین همچنان نامشخص است اما تخمین زده می شود بین بیست تا سی هزار نفر از مخالفان چپ گرا طی حکومت دیکتاتوری طی سال های هزار و نهصد و هفتاد و شش تا هشتاد و سه، ناپدید شده اند.
پرز اسکوئیول -که در اواخر دهه هفتاد تحت شکنجه قرار گرفت و چهارده ماه بدون محاکمه زندانی بود- در نامه ای به اوباما از رئیس جمهور آمریکا خواست سفر خود را به تأخیر بیندازد.
پرز اسکوئیول در این نامه نوشت: «در سال هزار و نهصد و هفتاد و شش، در حالی که شما تنها چهارده سال داشتید، ما در حال آغاز فاجعه بار ترین دوره در تاریخ خود بودیم. دولتی تروریستی در آرژانتین بر سر کار آمده بود که مردم ما را هدف پیگرد، شکنجه، اعدام و ناپدید شدن اجباری افراد قرار می داد.»
در این نامه همچنین آمده است: «من به عنوان یکی از نجات یافتگان آن دوره وحشتناک که شامل تأمین مالی، آموزش و هماهنگی اقدامات دولت آن زمان آرژانتین با آمریکا می شود، برای شما نامه می نویسم.»