معرفی 10 دانشگاه برتر کشور در حوزه فنی و مهندسی
سرپرست ISC گفت: دانشگاه های تهران، امیرکبیر، شریف، علم و صنعت، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، خواجه نصیرالدین طوسی، آزاد اسلامی، شیراز و فردوسی مشهد به عنوان 10 دانشگاه برتر ایران در حوزه فنی و مهندسی معرفی شده اند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دهقانی افزود: هر چند افزایش کمی علم شرط لازم برای مرجعیت علمی است، اما شرط کافی نیست.
وی با بیان اینکه مجلات علمی اساس محتوای پایگاههای استنادی را تشکیل می دهند و این پایگاهها مدعی نمایه سازی معتبرترین مجلات علمی دنیا هستند گفت: مجلات معتبری که نتایج فعالیتهای پژوهشی کشور را منتشر میکنند به دو بخش عمده شامل نشریات ملی و بین المللی تقسیم می شوند.
دهقانی افزود: 95 درصد کمیت تولید علم کشور در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در مجلات ملی منتشر و در مقابل در حوزه فنی و مهندسی نزدیک به 68 درصد کمیت تولید علم کشور در مجلات بین المللی منتشر می شود.
وی گفت: در سطح بین المللی پژوهشگران حوزه فنی و مهندسی کشور بعد از پژوهشگران حوزه علوم انسانی موثرترین پژوهش های جمهوری اسلامی ایران را تولید می کنند، این مقایسه از طریق هنجاری سازی (نرمال سازی) استنادها امکان پذیر شد.
دهقانی افزود: بررسی تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه فنی و مهندسی در دو پایگاه استنادی تامسون رویترز (ISI) و علوم جهان اسلام (ISC) تا پایان سال 2014 در معتبرترین مجلات ملی و بین المللی نشان می دهد که دانشگاه های تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، شیراز و فردوسی مشهد بیشترین کمیت تولید علم ایران در حوزه فنی و مهندسی را تولید کرده اند.
وی گفت: 14 هزار و 110 مدرک از دانشگاه تهران در این دو پایگاه نمایه سازی شده است، از سایر دانشگاه ها به ترتیب 12 هزار و 614 مدرک، 11هزار و 951 مدرک، 10 هزار و 468 مدرک، 8 هزار و 582 مدرک، 5 هزار و 746 مدرک، 4 هزار و 634 مدرک، 4 هزار و 340 مدرک، 4 هزار و 222 مدرک و 4 هزار و 54 مدرک در پایگاههای ISI و ISC نمایه شده است.
دهقانی در ادامه افزود: نرمالسازی و محاسبه تعداد کل استنادهای نرمال شده برای دانشگاه های کشور نشان میدهد که دانشگاههای تهران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، تبریز، شیراز، صنعتی نوشیروانی بابل و آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران به ترتیب بیشترین تعداد استنادها را دریافت کرده اند.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل موثرترین تحقیقات علمی کشور در حوزه فنی و مهندسی را انجام میدهد، اثربخشی تولیدات علمی این دانشگاه دو و نیم برابر متوسط جهانی است، دانشگاه یاسوج در رتبه بعدی اثربخشی تولیدات علمی قرار دارد، اثربخشی تولیدات علمی این دانشگاه 2/3 (دو ممیز سه دهم) برابر متوسط جهانی حوزه های وابسته به فنی و مهندسی است، اثر بخشی تولیدات علمی دانشگاه مازندران در این حوزه نیز 2/1 (دو ممیز یک دهم) متوسط جهانی است بنابراین از این حیث این دانشگاه در رتبه سوم قرار می گیرد.
وی افزود: دانشگاه صنعتی شیراز از این لحاظ در جایگاه چهارم کشور قرار دارد. اثر بخشی تولیدات علمی این دانشگاه 1/7 (یک ممیز هفت دهم) است، پژوهشگران فنی و مهندسی دانشگاه خلیج فارس علمی را تولید می کنند که 1/5 (یک و نیم) برابر متوسط جهانی استناد دریافت می کند. دانشگاه های کاشان، بوعلی سینا، رازی، سمنان و تبریز به ترتیب جایگاه های بعدی کشور را کسب کرده اند. اثربخشی تولیدات علمی حوزه فنی و مهندسی در این دانشگاه ها به ترتیب بین 1/4 (یک ممیز چهارم دهم)تا 1/2 (یک ممیز دو دهم) برابر متوسط جهانی است.