تشدید رقابت ها در شرق آسیا
استقرار ناو هواپیمابر آمریکا در آبهای چین جنوبی
ناو هواپیمابر آمریکایی و کشتی های همراه آن وارد آبهای دریای جنوب چین شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما
به نقل از روزنامه واشنگتن پست، نیروی دریایی ارتش آمریکا در روزهای اخیر، یک فروند ناو هواپیمابر را به همراه چند کشتی به دریای جنوب چین فرستاد. به این ترتیب، هزاران ملوان آمریکایی به منطقهای اعزام شدند که طبق صحبت های هفته گذشته یک دریاسالار آمریکایی، چین به طور فزاینده ای به نظامیگری در آنجا روی آورده است.
مقامات نیروی دریایی آمریکا می گویند، ناو «یو اس اس جان اِستنیس» USS John C. Stennis روز سهشنبه وارد دریای جنوب چین شد. «کلی داس» Clay Doss، سخنگوی ناوگان آمریکا در اقیانوس آرام گفت، رزم ناو «یو اس اس موبایل بِی» و ناوشکن های «یو اس اس استاکدِیل»، «یو اس اس چانگ- هون» نیز این ناو را همراهی میکنند. کشتیها اعزام شده از سواحل غرب آمریکا، در چارچوب مأموریت خود روز 14 فوریه وارد اقیانوس آرام غربی شدند.
کلی داس، فرمانده آمریکایی گفت، ناو هواپیمابر در دریای جنوب چین، گشت زنی معمول خود را انجام میدهد. این در شرایطی است که چین در هفتههای اخیر جنگنده ها، رادار و موشک زمین به هوا در این منطقه مستقر کرده است. داس افزود، نیروی دریایی آمریکا مرتباً در دریای جنوب چین حضور خواهد داشت و کشتی های ناوگان آمریکا در اقیانوس آرام، سال گذشته در مجموع (و با احتساب زمان جداگانه برای هر یک از کشتی ها) 700 روز در این دریا بودند.
علاوه بر ناو هواپیمابر آمریکایی و کشتی های همراه آن، رزم ناو «یو اس اس انتیتام» USS Antietam نیز اکنون در دریای جنوب چین گشت میزند. ناوشکن «یو اس اس مککمبل» و کشتی «اَشلند» نیز هفته گذشته، گشتهای مشابه در آبهای منطقه را به پایان رساندند.
هنوز مشخص نیست کشتی های جدید، عملیات گشت زنی خود را برای (تضمین) آزادی کشتیرانی در آبهای منطقه تکمیل خواهند کرد. نیروی دریایی آمریکا از ماه اکتبر سال گذشته تاکنون دو گشت زنی بحث انگیز در دریای جنوب چین داشت و ناوشکن های خود را در فاصله 12 مایل دریایی از جزایر مصنوعی که چین ادعای مالکیت بر آنها را دارد، به حرکت در آورد.
پکن ادعا میکند، آبهای اطراف این جزایر متعلق به چین است، اما پنتاگون گفت، این محدوده از دیرباز جزء آبهای بین المللی بوده است و به همین علت به کشتیرانی در آنها ادامه خواهد داد. چین نیز اینگونه گشت زنی ها را تحریک آمیز توصیف کرد.