شهرک سازی رژیم صهیونیستی، نقض حقوق بین الملل
شهرک سازی رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی، نقض حقوق بین الملل و کنوانسیونهای چهارگانه ژنو است.
سیاست شهرک سازی رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی بارها با واکنشهای شدید جامعه بین المللی از جمله سازمان های بین المللی و منطقه ای، پارلمان ها، نهادهای ملی، موسسات مدنی و غیره مواجهه شده است.
بلافاصله پس از جنگ ژوئن سال 1967، وزرای وقت کابینه رژیم صهیونیستی نخستین گام در تثبیت اشغال این اراضی را ساخت و ساز شهرک ها و بیرون راندن ساکنان این مناطق از خانه هایشان دانستند، اما سیاست همواره از منظر اشغالگری، توسعه طلبی، مصادره و سرقت اراضی فلسطینی ارزیابی شده است.
با این حال باید خاطر نشان کرد آنچه سبب شده است مخالفتها با شهرک سازی رژیم صهیونیستی در سازمانهای بین المللی و منطقهای تشدید شود، نقض حقوق بشر نیست بلکه تاثیر این اقدامات غیر انسانی رژیم صهیونیستی بر تشدید بحران در کل خاورمیانه و تشدید احساسات ضد غربی در جهان اسلام است.
اتحادیه اروپا سال گذشته 2014 با تصویب سیاست تنبیهی علیه رژیم صهیونیستی، رای به تحریم اقتصادی رژیم اسرائیل داد و از مقامات اسرائیلی خواست ساخت و ساز در اراضی فلسطینی را متوقف کنند. اما رژیم صهیونیستی در آن هنگام با تصویب چند پروژه شهرکسازی در قدس اشغالی، به اتحادیه اروپا پاسخ منفی داد.
آن هریلسون، معاون سرپرست خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بینالملل گفته است: شهرکسازی در کرانه باختری به طور قطع موجب بیخانمان شدن ساکنان منطقه میشود که این امر مصداق واقعی نقض حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه است. وی در این باره گفت: "اسرائیل باید هر چه سریعتر ادامه شهرکسازیها و اقدامات مرتبط با آن را در کرانه باختری و اراضی اشغالی متوقف و اقدام بعدی شهرکنشینان را از این مناطق خارج کند".
در تاریخ 12 بهمن 94، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، از رژیم اسرائیل به دلیل اشغال سرزمینهای فلسطینی و ساخت غیرقانونی شهرکهای یهودینشین انتقاد کرد. دبیر کل سازمان ملل طرحهای اسرائیل برای ساخت 150 شهرک جدید و تصرف 370 هکتار از زمینهای کشاورزی در کرانه باختری را محکوم کرد.
عکس العمل سازمانهای بین المللی و بیشتر کشورهای جهان نسبت به غیر قانونی خواندن شهرک سازیهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و همچنین ادامه یافتن فعالیت های خشونت آمیز شهرک سازی سبب شده حتی حامیان اسرائیل نسبت به این فعالیت های انتقاد نمایند.
هفته گذشته جان کری در جلسه استماع مجلس نمایندگان آمریکا گفت: "افزایش فعالیت های ساخت و ساز (در سرزمین های فلسطینیان) به کاهش تنش میان اسرائیلی ها و فلسطینیان هیچ کمکی نمی کند". وزیر امور خارجه انگلیس نیز دیروز در دیداری که با رئیس پارلمان رژیم صهیونیستی درباره موضوعات مختلف از جمله مسئله فلسطین، در لندن داشت چنین گفت: "فعالیت های شهرک سازی اسرائیل در جهت نقض حقوق بین الملل است".
در این زمینه رییس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز دیشب از تلاش برای تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه شهرک سازی صهیونیست ها در اراضی فلسطین خبر داد. محمود عباس همچنین بر ضرورت برگزاری کنفرانس بین المللی صلح برای حل تنش سیاسی کنونی بین فلسطینیان و اسرائیلی ها تاکید کرد.
---------------------------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی