پخش زنده
امروز: -
وزیر بهداشت گفت: شرایط واگیری آنفلوانزا در کرمان و کل کشور نگران کننده نیست و بزودی این بیماری فروکش می کند اما باید همچنان مراقب باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در نشست امروز شورای سلامت استان کرمان گفت شرایط نگران کننده نیست و با تصمیمات شجاعانه ای که در این استان گرفته شده بیماری کنترل شده و در چند روز آینده فروکش خواهد کرد . وی افزود این بیماری در کل کشور نیز کنترل شده است اما تا پایان سال ممکن است با موجهای بعدی از نوع خفیف تر روبرو باشیم که باید مراقبت کرد.
دکتر هاشمی گفت من لیست افراد فوت شده را بررسی کرده ام همه آنها بیماری زمینه ای چون مشکلات مزمن ریوی ، سرطان و ایدز داشته اند و مرگ و میر صرفا به دلیل آنفولانزای تنها نداریم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه آنفلوانزا مرز نمی شناسد و همه جای دنیا 20 درصد مردم سالیانه به این بیماری مبتلا می شوند گفت این بیماری ربطی به خوک و پرنده ندارد و هرگونه حاشیه سازی ناشی از کم اطلاعی است.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه این بیماری، استانهای دیگر را نیز تهدید می کند گفت با اطمینان میگویم همه اقدامات انجام شده در بالاترین سطح استانداردهای بین المللی است و باید از کادر پزشکی تشکر کنم و خوشبختانه مردم هم تمرین کردند و خودمراقبتی را بیشتر کردند و این دستاورد ارزشمندی برای جامعه پزشکی است.
وزیر بهداشت افزود در کرمان اکنون هیچ کمبودی نیست و تخت خالی ، دارو و واکسن وجود دارد ، البته واکسن باید در مرداد و شهریور تزریق می شد واکنون به جز کادر درمانی ، همراهان مریض و خانمهای باردار کسی نیاز به واکسن ندارد.
وزیر بهداشت با تشکر از رسانه ها که برای کنترل این بیماری اطلاع رسانی کردند گفت آقای رئیس جمهور بارها از همه وزیران و مدیران بویژه در بخش سلامت خواسته اند چیزی از مردم مخفی نشود. وی افزود جمهوری اسلامی ایران هیچ نکته ای را نمی خواهد از مردم مخفی کند و اعتماد مردم بالاترین سرمایه ماست ، هرجا که ناتوان باشیم با شهامت می گوییم و هرجا که درست عمل کردیم قضاوت را به عهده مردم می گذاریم.
وی با تشکر از حمایت استاندار کرمان از جامعه پزشکی استان گفت فقط20 درصد سلامت مردم در اختیار وزارتخانه است و مابقی آن به خود مردم مربوط است.
وی افزود وضع بهداشت و درمان استان کرمان خوب است ولی با آنچه که باید باشد فاصله زیادی دارد و این استان از نظر زیرساختها جزو استانهای محروم کشور است واین محرومیت در جنوب کرمان خیلی شدیدتر دیده می شود.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه استان کرمان در منطقه ای است که برخی از مشکلات سلامت از همسایگان شرقی کشور به آن تحمیل می شود، گفت: باید زیرساخت ها ، بیمارستان ها ، درمانگاه ها و پایگاه های بهداشتی و تجهیزات در استان افزایش یابد و علاوه بر اینکه در حوزه آب و غذا باید سخت گیریهای جدی وجود داشته باشد برای بیماریهای غیرواگیر از جمله اعتیاد به سیگار و مواد مخدر هم باید در حوزه بهداشت و درمان استان کار شود.
وی با اشاره به گلایه استاندار کرمان و نمایندگان این استان ازنبود اختیارات کافی در بحث توسعه زیرساختهای بخش سلامت و جذب سرمایه گذار در این بخش گفت استان کرمان برنامه ریزی های خوبی برای توسعه بخش بهداشتی خود درافق 20 ساله دارد و لذا آماده هستیم اختیارات در حوزه صدور مجوزها را به عهده شورای سلامت استان ، استانداری و دانشگاه علوم پزشکی کرمان بگذاریم و انشاءا... این مدل خوبی باشد که در دیگر نقاط کشور هم عملی شود.
وزیر بهداشت با اشاره به سخنان برخی نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت درخصوص منابع مالی طرح تحول سلامت نگرانیهایی وجود دارد اما این نگرانی آنقدر زیاد نیست که ما را با چالش و توقف طرح روبر کند و باید دولت و مجلس سه تصمیم مهم را درمورد حوزه سلامت بگیرند که شامل بحث بودجه ، برنامه و قوانین دائمی این حوزه می شود.
وی درخصوص پرداخت نشدن بدهی بیمه ها به مراکز درمانی دولتی در کرمان گفت نمایندگان و استاندار برای وصول مطالبات کمک کنند من هم کمک می کنم تا مشکلات مراکز درمانی دولتی در کرمان حل شود.
در این نشست دکتر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت نیز گفت سلامت مردم ایران از سه ناحیه در معرض اسیب است بیماریهای واگیر ، بیماریهای غیرواگیر و آسیبهای اجتماعی که وزارت بهداشت با 4 استراتژی می تواند از این آسیب ها پیشگیری کند.
اول مشارکت مردم که بدون حضور فعال آنها در حوزه سلامت امکان موفقیت نیست.
دوم همکاری بین بخشی که 20 درصد عوامل مربوط به سلامت در حوزه پزشکی است و 80 د رصد ان خارج از این حوزه است.
سومین استراتژی عدالت در بخش بهداشت و درمان است که دولت باید اطمینان یابد همه مردم دسترسی عادلانه به خدمات دارند و مشکلات مالی مانع از حفاظت مردم از خود نیست و به همین منظور طرح تحول سلامت شکل گرفت.
چهارم استفاده از تجهیزات و امکانات مناسب و ارزان است.
دکتر سیاری افزود: از تابستان امسال عامل تهدید سلامت مردم با رفتن 64 هزار نفر به حج شکل گرفت و ما نگران کرنا ویروس بودیم به همین منظور آموزشهای گسترده را شروع کردیم و حادثه منا نیز ما را بسیار نگران کرد.
وی افزود: یک مورد ویروس کرنا از عربستان به کره جنوبی رفت چندین بیمارستان را درگیر کرد و 37 نفر فوت کردند.
دکتر سیاری گفت همین طور 2 تا 3 میلیون نفر که از ایران به راهپیمایی اربعین رفتند موجب نگرانی بود اما ما و همکارانمان تمهیدات لازم را اجرا کردیم.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت سپس به بیماری آنفلوآنزا اشاره کرد و گفت ما زمستان هرسال این بیماری را داریم بیماری جدیدی نیست و سال قبل در تبریز درگیر این بیماری بودیم ،سال 88 در رفسنجان نیز 8 نفر فوت کردند.
اتفاقی که امسال افتاده غیرقابل پیش بینی نبوده و این عفونتهای حاد تنفسی هرساله بروز می کند و خوشخبتانه آمادگی به لحاظ دارو ، واکسن ، حضور پرسنل و آموزشهای لازم وجود دارد و همکاران دانشگاههای علوم پزشکی در استان بسیار خوب عمل کردند.
دکتر سیاری گفت: سال قبل 86 نفر در ایران به علت آنفولانزا فوت کردند ولی ما خیلی سر و صدا نکردیم امسال رسانه ها این مسئله را خیلی بزرگ کردند البته از یک جهت برای خودمراقبتی مردم خوب بوده است اما ایجاد استرس و نگرانی هم کرد.
معاون وزیر بهداشت گفت: بیماری تحت کنترل است اما ممکن است بازهم تعدادی گرفتار شوند لذا باید مردم آموزش ببینند، مراقبتهای فردی را بیشتر توصیه کنیم و بیماران نیز تحت نظارت باشند.معاون وزیر بهداشت گفت کمک می کنیم تجربه موفق استان کرمان به سایر نقاط کشور منتقل شود.
در این نشست ، دکتر گویا رئیس مرکز مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز گفت بیماری آنفولانزا سه نوع ویروس دارد و امسال نوع N1 H1 شایع شده که متاسفانه نوع شدید است.
دکتر گویا افزود: اتفاقی که امسال در این استان افتاده قابل انتظار بود و این موج کل منطقه آسیا به خصوص نپال ، هندوستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس را درگیر کرده است.
وی افزود: در کرمان به بهترین شکل ویروس آنفولانزا کنترل شده و تمام کسانی که فوت کردند همگی یک بیماری زمینه ای داشتند و حتی یک مورد هم که بدون بیماری زمینه ای فوت شده باشد نداریم.
وی افزود: با توجه به فرم شدید ویروس ، روی کاغذ و طبق محاسبات ریاضی ، ممکن بود در استان کرمان حدود 600 هزار نفر درگیر بیماری شوند و یک درصد آنها یعنی معادل 6 هزار نفر جان خود را از دست بدهند اما خوشبختانه این اتفاق در حد واندازه خیلی خیلی کمتر روی داد و این نشان می دهد نظام سلامت در استان هوشیار است و به موقع توانست بیماری را کنترل کند.
دکتر گویا درباره آمار کل فوت شده ها در کرمان گفت: تاکنون 33 نفر فوت شده اند و در دیگر نقاط کشور شاهد تک گیری بیماری بوده ایم و در آبادان یک نفر ، لرستان دو نفر و سیستان و بلوچستان 5 نفر فوت کرده اند و موجهای بعدی این بیماری از نوع خفیف تر است.
در این نشست استاندار کرمان هم گفت در بحث آنفلوانزا بلافاصله شورای سلامت استان در چندین جلسه ، موضوع را بررسی و تصمیم های لازم را اتخاذ کرد و باید از وزیر بهداشت و معاونین ایشان هم که همکاری بسیار خوبی با شورای سلامت استان داشتند قدردانی و تشکر کنم.
علیرضا رزم حسینی گفت یکی از کارهای خوب ما در این شورا اطلاع رسانی به موقع به مردم بود و باعث شد مردم به صورت یک فرهنگ عمومی از خود مراقبت کنند و تعطیلی دوروزه مدارس هم که دستور ستاد بحران بود آرامش روانی بسیار خوبی به مردم داد وباعث شد حجم مراجعات به بیمارستانها کم شود.
استاندار کرمان گفت همچنین باید از صدا و سیما و رسانه ها که بسیار خوب اطلاع رسانی کردند قدردانی شود.
علیرضا رزم حسینی همچنین از مردم بسیار خوب و نجیب استان که به شایعات و اخبار منتشرشده در شبکه های مجازی توجه نمی کنند قدردانی کرد و گفت: ما دولت شیشه ای تشکیل دادیم که با مردم شفاف باشیم و اعتماد مردم به دولت و رسانه افزایش یابد تا مردم اخبار صحیح را از روسای دانشگاهها ورسانه های معتبر بگیرند و به شایعات توجه نکنند.
وی افزود: از جمله شایعاتی که مطرح بوده اینکه بیماری از اتباع بیگانه سرایت کرده یا اجرای ساخت پل های جدید در شهر موجب بروز بیماری شده است.
در ادامه دکتر حقدوست رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در برخی شهرستانها با روند کاهنده پذیرش در بیمارستانها مواجه هستیم و در شهر کرمان هم به نظر می رسد آرامش در شهر وجود دارد.
در این جلسه محمد مهدی زاهدی ، محمد رضا پورابراهیمی و شهباز حسن پور از نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با تشکر از وزیر بهداشت و هیات همراه ، خواستار تسویه بدهی 120 میلیارد تومانی بیمه ها به بیمارستانهای دولتی کرمان ، تسهیل در روند صدور مجوزها برای توسعه امکانات بهداشتی و درمانی استان ، تکمیل بیمارستانهای نیمه تمام ، حل مشکل کمبود تخت و تجهیزات بیمارستانی و حل مشکل کمبود پزشک و دارو درنقاط محروم استان ازجمله روستاها شدند.
محمدرضا پورابراهیمی در سخنان خود گفت گلایه ما این است که نگاهها و دیدگاههای متفاوتی در تجویز دارو و صحبت با مردم وجود داشته و همین نگاه غیرواحد مردم را نگران کرده بود مثلا یک نفر تجویز واکسن را لازم و یک نفر بی خاصیت می داند . بنابراین لازم است به این مباحث تخصصی یک نگاه واحد شود و با یک رویکرد واحد به مردم اطلاع رسانی گردد.