پخش زنده
امروز: -
تروریستی خواندن حزبالله لبنان در نشست تونس، در پیشرویهای راهبردی نیروهای بشار اسد و شکست رژیم سعودی و همپیمانانش در منطقه ریشه دارد.
شورای وزیران کشور عضو اتحادیه عرب در پایان نشست خود در تونس با صدور بیانیهای، با تصمیم شورای همکاری خلیج فارس برای قرار دادن حزبالله لبنان در زمره سازمانهای تروریستی موافقت کرد و مبارزهی حزب الله با تروریستهای تکفیری را "اعمال خطرناک"! توصیف و آن را محکوم کرد.
در خصوص علل و چرایی صدور چنین بیانیهای و در واقعچنین خوشخدمتی به رژیم صهیونیستی، نمیتوان اقدامات و تحرکات سعودیها برای قرار دادن حزبالله لبنان در لیست گروههای تروریستی را نادیده گرفت. از اینرو به اعتقاد برخی از تحلیلگران و ناظران سیاسی، این تصمیم شورای وزیران کشور عضو اتحادیه عرب تحت فشار رژیم سعودی با هدف حمایت از تروریسم صهیونیستی و تکفیری اتخاذ شده است.
در این میان نکته جالب اینجاست در حالی حزبالله لبنان، در عراق، سوریه و یمن به اقدامات تحریکآمیز محکوم شده که این خود اعراب متحد عربستان هستند که با تنشزایی و جنگافروزی، صلح و امنیت را در منطقه نشانه گرفتهاند. تهاجم به خاک یمن یک نمونه از این جنگ افروزیهاست. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با هدایت عربستان، جنگ تمام عیاری را ضد مردم یمن آغاز و زیرساختهای این کشور را ویران کردهاند.
البته اینکه حزبالله لبنان در لیست گروههای تروریستی قرار گرفته، چندان هم عجیب و دور از ذهن نیست زیرا رژیم سعودی و همپیمانان منطقهای آن بعد از شکست توطئههایشان در منطقه به ویژه در سوریه، عراق و یمن و نقش بر آب شدن رؤیاهای آنها درصدد مجازات بخشی از ملت لبنان و انتقامگیری از محور مقاومت ضد صهیونیستی و تکفیری برآمدهاند.
بر این اساس، قرار دادن حزبالله لبنان در لیست گروههای تروریستی پس از آن صورت گرفت که دولت سعودی، کمک نظامی4میلیارد دلاری خود به ارتش لبنان را با هدف تشدید درگیریها و مناقشات سیاسی در این کشور متوقف کرد.تصمیم عربستان مبنی بر متوقف کردن کمک به دستگاههای نظامی و امنیتی لبنان نیز پس از آن عملی شد که وزیر خارجه لبنان از قطعنامهای که در پایان نشست وزرای خارجه کشورهای عربی علیه ایران بعد از وقایع سفارت عربستان در تهران صادر شده بود، حمایت نکرد. این در شرایطی اتفاق افتاد که عربستان از دولت لبنان انتظار داشت که در پی این وقایع با الگو گرفتن از برخی کشورهای عربی خلیج فارس از جمله بحرین، روابط خود را با ایران قطع نماید.
توضیح اینکه رژیم سعودی که خود حامی تروریسم است نه تنها هرگونه مبارزه با گروههای تروریستی را برنمیتابد بلکه سعی دارد این گروهها را مسلح کند.از همینرو است که این رژیم در تصمیم خود برای کمک تسلیحاتی به ارتش لبنان تجدیدنظر کرده است، این در حالی است که لبنان امروز بیش از هر زمانی به سلاح برای مقابله با گروههای تروریستی نیاز دارد و هرکس دوستدار امنیت و آسایش لبنان است باید این کشور را در راه مبارره با این گروهها یاری رساند و بدون هرگونه پیش شرط سیاسی از بیروت حمایت نماید.
جدای از این مسئله، ردپای تروریستی خواندن حزبالله لبنان در «بحران شدید مالی» که دولت سعودی با آن دست و پنجه نرم میکند، هم دیده میشود. بحرانی که زمینههای آن بهجنگافروزیهای آلسعود در یمن و سوریه و دیگر کشورهای منطقه بازمیگردد. به طور مثال سعودیها با مداخله نظامی در یمن مجبور شدند تا اولویتهای مالیشان را دستکاری کنند تا بتوانند هزینههای معاملههای نظامی خود را که بالغ بر50میلیارد دلار میشد، تامین نمایند اما با طولانی شدن جنگ علیه یمن اشتباه بودن محاسبات سعودیها بیش از پیش محرز شد و بودجه سالانه آنها با کسری98میلیارد دلاری مواجه شد و آنها مجبور شدند20میلیارد دلار از بانکها قرض کنند و 70 میلیارد دلار از اموال خارجی خود را بفروشند.
علاوه بر این، تروریستی خواندن حزبالله لبنان در نشست تونسریشه در پیشرویهای راهبردی نیروهای بشار اسد با کمک حزب الله در سوریه نیز دارد، که ریاض و کشورهای هم پیمان آن را به شدت نگران کرده و موجب گردیده عربستان و همپیمانان منطقهای آن به ویژه رژیم صهیونیستی آشکارا از گروههای تروریستی تکفیری در سوریه و عراق بهطور همهجانبه از جمله تسلیحاتی، مالی و رسانهای حمایت کنند. به طوری که به اذعان «جو بایدن» معاون رئیس جمهور آمریکا، رژیم سعودی برای کمک به تروریستهای تکفیری میلیونها دلار هزینه کرده است.
به یک سخن در حالی اقدامات و عملکرد حزب الله لبنان تروریستی خوانده شده که صادرات تروریسم در عربستان را میتوان بعد از صادرات نفت، دومین فعالیت گسترده صادرات در این کشور نامید، عربستان سعودی یکی از بزرگترین حامیان و پرورشدهندگان تفکرات تروریستی در جهان به شمار میرود. نگاهی به فعالیتهای این کشور در عرصه داخلی و خارجی نشان میدهد که عمده تروریستهای منطقهای و جهانی اصالتی سعودی دارند و یا تحت تاثیر گرایشهای وهابی عربستان قرار گرفته یا اینکه از سوی آل سعود مورد حمایت و تغذیه مالی و تسلیحاتی قرار میگیرند.
به عنوان نمونه بر اساس یکی از اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس، هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا اذعان کرده که عربستان بزرگترین منبع حمایت مالی از گروههای تروریستی در جهان است.
...........................................................................................................
بررسی و تحلیل / مصطفی عبدلی