جشن 25 سالگی پیوند سلول های بنیادی در کشور
جشن بیست و پنج سالگی نخستین پیوند مغز استخوان (سلول های بنیادی ) در درمان بیماری های صعب العلاج خونی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این مراسم که با حضور خانواده های برخی بیماران بهبود یافته با پیوند مغز استخوان ، معاون و برخی از مسئولان وزارت بهداشت برگزار شد، « رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای خون ، سرطان و پیوند سلولهای بنیادین ایران » که نخستین بار این عمل را انجام داده با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور حدود 9 مرکز پیوند در کشور وجود دارد گفت: درمرکز پیوند بیمارستان شریعتی سالانه حدود 450 پیوند انجام میشود و در سایر مراکز کشور نیز حدود 300 پیوند در سال اتفاق میافتد. دکتر قوام زاده با بیان اینکه لیست انتظار پیوند در کشور حدود سه ماه است و هزینه برخی داروهای بیماران پیوندی بالاست افزود: کمبود فضا از دیگر مشکلات ما در حوزه پیوند است زیرا در برخی موارد بیماران در راهروهای اورژانس میمانند علاوه بر آن کمبود کارکنان نیز از دیگر مسائلی است که باید به آن توجه کرد.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای خون ، سرطان و پیوند سلولهای بنیادین ایران اضافه کرد: پیوند، یکی از درمان های ارزان برای بیماران صعب العلاج است که مجبورند داروهای زیاد و مسیر درمان طولانی را طی کنند.
وی با بیان اینکه سالانه حدود750 پیوند در کشور انجام میشود گفت : این تعداد پیوند کافی نیست و باید حداقل دو برابر شود تا هم از نظر درمانی و هم از نظر اقتصادی شرایط بهبود یابد.
قوام زاده با اشاره به اینکه 77 درصد بیماران پیوند سلول های بنیادی پس از این عمل به زندگی خود به صورت طبیعی ادامه می دهند افزود:تاکنون 66 نوع بیماری مختلف بزرگسالان و اطفال شناسایی شده است که برای آنها پیوند انجام میشود.
وی خطاب به رئیس سازمان غدا و دارو گفت:پیشنهاد میشود داروهایی که 90 درصد اثر بخشی دارند از همان بدو کار تحت پوشش بیمه قرار دهند و داروهایی که میزان اثر بخشی آنها پایین است به همان میزان ارزشگذاری کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در ادامه این مراسم در سخنانی ساخت بیمارستان شریعتی دوم را یکی از راه حل های کمبود فضای حوزه پیوند ذکر کرد و گفت : نامناسب بودن توزیع جغرافیایی مراکز پیوند از جمله مشکلات این حوزه است به دلیل کمبود این مراکز بیماران باید از شهرستانها به شهرهای دیگر سفر کنند که این موضوع پیگیری دراز مدت، درمان را نیز با مشکل روبرو میکند.
دکتر جعفریان گفت: یکی از برنامههای اصلی ما ایجاد بیمارستان شریعتی دوم است، خوشبختانه محل ساخت این بیمارستان تائید و وام مورد نیاز برای این طرح تامین شده است.
وی با اشاره به اینکه ایران در خاورمیانه و مدیترانه رتبه اول یا دوم را در حوزه پیوند دارد ،گفت: ترکیه تنها رقیب ما در منطقه است.خوشبختانه ما در کشور توانستهایم بیماری های بدخیم و مادرزادی را با پیوند درمان قطعی کنیم.
جعفریان همچنین درباره پیوند کبد گفت: امروز در بیمارستان امام خمینی، صدمین پیوند کبد انجام میشود و علاوه بر این ، آمار پیوند کلیه در کشور از چند هزار نیز گذشته است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز در این مراسم با اشاره به کاهش 37 درصدی سهم بیمه مردم به 7 درصد گفت: در برنامه ششم ، توسعه سلامت اولویت و سرآمد است و من این اطمینان را به دانشمندان و خیرین میدهم که آغوش دولت برای مشارکت با خیرین بیمارستانساز و پیشنهادهای اندیشمندان باز است.
حجت الاسلام انصاری ادامه داد: با توجه به اینکه سلامت یکی از اولویتهای این دولت بوده است، درحال حاضر با وجود کمبودهای زیاد شاهد رضامندی مردم هستیم .
وی با اشاره به مسائل بینالمللی به عنوان اولویت دولت تصریح کرد: در عرصه دیپلماسی کشور دچار یک بیماری صعبالعلاج و خطرناک بود. در این راستا دولت تیم پزشکی را برای جراحی این غده بدخیم دیپلماتیک انتخاب کرد و سرانجام پس از گذشت دو سال و چند ماه این تیم موفق به درمان دیپلماسی کشور شد.
انصاری ابراز امیدواری کرد باز شدن گره کور بیکاری، حل مشکلات رکود، توسعه تعامل علمی پزشکی با دنیا نیز از دیگر نتایج پسا تحریم باشد .