رمضان ملک رودی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه وسعت باغات زیتون در کشور 82 هزار هکتار است ، افزود: برداشت ارقام روغنی زیتون در باغات استانهای مرکزی و جنوبی ادامه دارد و پیش بینی می شود امسال بیش از 5 هزار تن روغن زیتون داخلی با کیفیت مطلوب ، تولید و عرضه شود.
وی گفت : امسال برای افزایش میزان تولید روغن زیتون دستگاههای سیار روغن گیری در اختیار باغداران قرار گرفت و همین اقدام سبب شد حدود 40 درصد محصول زیتون روغن گیری شود.
مدیر طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی افزود : تاکنون بیش از 40 دستگاه سیار روغن گیری در مناطق و روستاهایی که با کارخانه های روغن کشی فاصله دارند ، توزیع شده است و این دستگاه ها سبب افزایش کیفیت روغن استحصالی و کاهش ضایعات میوه و انباشت آن در این مناطق شده است.
ملک رودی گفت: در استان یزد باغداران برای روغن گیری به این واحدهای سیار مراجعه کردند.
وی افزود: یکی از علت های پایین بودن میزان تولید روغن زیتون در کشور کمبود دستگاه های روغن گیری و فاصله مکانی زیاد باغات با کارخانه هاست که قرار د دستگاههای سیار روغن گیری در تمام مناطق کشور که باغات زیتون دارند ، توزیع شود.
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت : با توزیع دستگاه های سیار روغن گیری علاوه بر افزایش تولید روغن به استانداردهای بین المللی روغن زیتون خواهیم رسید.
ملک رودی افزود : دستگاههای سیار روغن گیری امکان برداشت بموقع را برای باغداران فراهم می کند و این مسئله سبب می شود تا پیش از اینکه آفت مگس زیتون محصول را تهدید کند ، باغداران آن را برداشت و روغن گیری کنند.
وی گفت: امسال به علت همکاری باغداران با کارشناسان ترویج و نظارت و مدیریت سازمان حفظ نباتات ، خسارت آفت مگس زیتون نداشتیم.
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح های اصلاح و بازسازی باغات خبر داد و افزود : امسال طرح های اصلاح در باغات استان های سمنان و فارس اجرا شد که نتیجه آن افزایش رکورد میانگین تولید در باغات این مناطق بوده است.
ملک رودی گفت: هرس بموقع و تغذیه مناسب و پیوند ارقام سازگار روی ارقام ناسازگار از اقدامات بازسازی و اصلاح باغات کشور است.
وی افزود : در پی اجرای طرح های اصلاح باغات میانگین عملکرد تولید از 1800 کیلوگرم در هر هکتار به 2100 کیلوگرم در هر هکتار رسیده است.
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: به منظور افزایش تولید روغن زیتون در کشور میانگین عملکرد تولید در باغات کشور با اجرای طرح های اصلاح و بازسازی به 5 تن در هر هکتار خواهد رسید.
مراقب روغن های بی کیفیت باشید
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اروپاییان سالانه ۲۵۰ هزار تن روغن تفاله تولید می کنند ، گفت: برخی از واردکنندگان این روغن بی کیفیت را به عنوان روغن زیتون وارد کشور می کنند.
رمضان ملک رودی افزود : جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از تولید این روغن تفاله ناسالم در شورای بین المللی زیتون پیشنهاد داد که اروپائیان این روغن را که روغن پومس نام دارد در بازار معامله نکنند.
وی گفت: پیشنهاد توقف عرضه روغن تفاله زیتون در بازارهای جهانی دوبار در شورای بین المللی زیتون مطرح و بررسی شد تا اینکه در اواخر آبان امسال در نشست اعضای این شورا در مادرید اسپانیا با آن موافقت و قرار شد این روغن دیگر در بازار معامله نشود.
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی افزود: این روغن ارزش غذایی و دارویی ندارد و متأسفانه برخی از وارد کنندگان روغن پومس را به عنوان روغن زیتون درجه یک وارد می کنند.
ملک رودی گفت: واردات روغن تفاله یا روغن پومس به کشور از راه های غیرقانونی انجام می شود و روغن زیتونی که از مرزهای رسمی بازرگانی وارد می شود تحت نظارت وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد است.
وی افزود: برای آشنایی کارشناسان وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد با روغن زیتون سالم و با کیفیت کارگروه های آموزشی برگزار کردیم و قرار است همکاری و هماهنگی های بیشتری بین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت و سازمان ملی استاندارد برای اجرای استاندارد کیفیت روغن زیتون انجام شود.
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی گفت: سازمان ملی استاندارد روغن هایی را که از مبادی قانونی وارد کشور می شود از لحاظ کیفیت کنترل می کند و این روغن ها معمولاً برچسب استاندارد دارند.
ملک رودی افزود: براساس استانداردهای موجود روغن زیتون از لحاظ کیفیت به چند درجه تقسیم می شود و درجه یک یا فرابکر که میزان اسیدیته آن از هشت دهم کمتر است و پس از آن روغن زیتون بکر با اسیدتیه دو که از لحاظ خصوصیات میوه ای کیفیت پایین تری دارد و روغن زیتون درجه 3 که در گروه روغن بکر است.
وی گفت: به جز این سه گروه برخی از روغن های زیتون وارداتی که آلودگی دارد پس از تصفیه به عنوان روغن پومس عرضه می شود.