هدفگذاری سه میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و رومانی
وزیر خارجه رومانی با حضور در وزارت امور اقتصادی و دارایی با علی طیب نیا دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما آقای لازار کومانسکو که به همراه هیئت اقتصادی و تجاری 30 نفره در وزارت امور اقتصادی و دارایی حضور پیدا کرده بود پس از دیدار با طیب نیا در جمع خبرنگاران گفت: ظرفیت ها و زمینه های گسترش همکاری های اقتصادی میان ایران و رومانی بسیار زیاد است اما با این وجود دو کشور از سطح مبادلات تجاری کمی برخوردارند.
وی افزود: در سال 1989 حجم مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور یک و نیم میلیارد دلار بود از این رو برنامه ریزی کردیم که ابتدا به این رقم برسیم و سپس حجم مبادلات دو کشور را به سه میلیارد دلار افزایش دهیم.
علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: اقتصاد مقاومتی از ظرفیت های داخلی بهره می گیرد و از فرصت های اقتصادی بین المللی بهره مند می شود از این رو بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی اولویت خاصی برای صادرات قائل هستیم و تلاش می کنیم بازارهای مناسبی را برای کالاهای صادراتی ایران شناسایی کنیم.
وی افزود: اولویت دیگر ما تأمین نیازهای داخل اعم از کالاهای واسطه ای، ماشین آلات و کالاهایی که امکان تولید آنها در داخل وجود ندارد با شرایط مناسب از بازارهای بین المللی است.
طیب نیا با بیان اینکه بنا داریم در شرایط جدید اقتصادی زمینه تولید و سرمایه گذاری مشترک را با طرف های اقتصادی و به ویژه رومانی بررسی کنیم گفت: رومانی در آینده نزدیک ریاست اتحادیه اروپا را برعهده می گیرد که این ظرفیت می تواند با عنوان پنجره و مجرای ارتباطی ایران با کشورهای اروپایی محسوب شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به پیشنهاد افزایش سهم مبادلات تجاری ایران و رومانی به سه میلیارد دلار از سوی وزیر خارجه این کشور گفت: ما هم با این پیشنهاد موافقت کردیم از این رو کارگروه مشترکی برای بررسی فرصت های همکاری دو کشور تشکیل خواهد شد و قدم های اجرایی را آغاز خواهیم کرد.
*برقراری سوئیفت از 10 روز قبل
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سوئیفت از 10 روز قبل برای مبادلات مالی و اقتصادی ما برقرار شده است.
علی طیب نیا در پاسخ به این پرسش که آیا زوجین توان پرداخت اقساط وام 160 میلیون تومانی مسکن را دارند افزود: با تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار، فرصت های جدیدی برای رونق مسکن ایجاد می شود زیرا بخش مسکن با صدها صنعت وابسته ارتباط دارد.
وی اضافه کرد: در شرایط پساتحریم باید رونق را در بخش مسکن ایجاد کنیم تا از این طریق رونق در صنایع وابسته به مسکن ایجاد شود.