سومین نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان امروز چهارشنبه با حضور وزیران صنعت، معدن و تجارت ایران و افغانستان در هتل اورانوس کابل کار خود را آغاز کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، در این نمایشگاه چهار روزه بیش از 100 شرکت ایرانی در 12 گروه کالایی و خدماتی محصولات و خدمات خود را به نمایش گذاشتهاند.
این نمایشگاه در مجموع در فضایی در حدود دو هزار و 135 متر مربع انواع تولیدات و خدمات شرکتهای ایرانی را در معرض دید عموم قرار داده است.
منطقه آزاد چابهار و منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با هدف اطلاعرسانی ظرفیتهای قابل ارایه در همکاری مشترک بین دو کشور به ویژه فعالان اقتصادی به صورت مستقل در این نمایشگاه به معرفی خود خواهند پرداخت.
32 شرکت ساختمانی و تاسیساتی، 21 شرکت مواد غذایی، 14 تولید کننده لوازم خانگی، 5 شرکت فرش، موکت و نساجی، هشت خودروساز، هفت شرکت صنعت و معدنی، یک شرکت پتروشیمی، هفت شرکت شوینده و آرایشی و بهداشتی، دو شرکت فناوری اطلاعات، هشت شرکت کشاورزی، یک شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی و چهار شرکت گردشگری و هوایی ایران در این نمایشگاه حضور دارند.
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، محمدرضا بهرامی سفیر ایران در افغانستان، همایون رسا وزیر تجارت و صنایع افغانستان، قربان حقجو رئیس اداره حمایت از سرمایهگذاری افغانستان (آیسا)، خانجان الکوزی معاون ارشد اتاق تجارت و صنایع افغانستان، محمود سیادت مسئول اتاق مشترک ایران و افغانستان و جمعی از تجار و فعالان اقتصادی ایران و افغانستان در آئین گشایش این نمایشگاه حضور داشتند.
وزیر تجارت افغانستان: معافیت گمرکی برای سرمایهگذاران ایرانی
وزیر تجارت و صنایع افغانستان اعلام کرد: تجار ایرانی در صورت سرمایهگذاری در افغانستان و اتنقال خطوط تولید خود به این کشور، از معافیتهای گمرکی بهرهمند خواهند شد.
همایون رسا در آئین گشایش سومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در کابل با بیان اینکه در حال حاضر 16 درصد نیاز افغانستان از طریق ایران تامین میشود، افزود: ما مشترکات فرهنگی و زبانی بایکدیگر داریم، شرکتهای زیادی از کشورهای مختلف در کشور ما سرمایهگذاری کردهاند و به سودهای سرشاری دست یافتهاند اما در رابطه با ایران بیشتر تفاهمات بر روی کاغذ مانده است و ما خواستار عملیاتی شدن آنها هستیم. وی افزود: عدم همترازی صادرات و واردات یکی موانع درپیش رو گسترش روابط تجاری دو کشور است ما از ایران انتظار داریم با کاهش تعرفههای گمرکی افغانستان، ما را در بهبود تراز تجاری یاری کند.
رسا اظهار داشت: ایجاد خط تولید در کشور ما از سوی ایرانیها میتواند به اقتصاد افغانستان کمک فراوانی کند چرا که کشور ما دارای نیروی کار ارزان و انرژی هستیم.
وی گفت: صادرات افغانستان به ایران از طریق استان فراه امکانپذیر نیست و اسناد تجاری افغانستان توسط ایران در این منطقه تایید نمیشود و تنها راه مبادلات با ایران هماکنون اسلام قلعه است و این مسئله مشکل بزرگی در توسعه تجارت بین دو کشور ایجاد کرده است.
رسا اظهار داشت: فراهم کردن عرضه و به نمایش درآمدن کالاهای ایرانی در افغانستان از دیگر خواستههای ماست و هدف از برگزاری این نمایشگاه نزدیکتر شدن تجار دو کشور و کسب اطلاعات بیشتر دو طرف از تجارب یکدیگر است ضمن اینکه بهتر شدن روابط تجاری دو کشور و یافتن بازارهای بیشتر نیز مد نظر بوده است.
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، محمدرضا بهرامی سفیر ایران در افغانستان، ولی الله افخمی راد رییس سازمان توسعه تجارت، داود شاه صبا وزیر مادن افغانستان، قربان حقجو رئیس اداره حمایت از سرمایهگذاری افغانستان (آیسا)، خانجان الکوزی معاون ارشد اتاق تجارت و صنایع افغانستان، محمود سیادت مسئول اتاق مشترک ایران و افغانستان و جمعی از تجار و فعالان اقتصادی ایران و افغانستان در آئین گشایش این نمایشگاه حضور داشتند.
سفیر ایران : بانکها به روابط تجاری ایران و افغانستان وارد شوند
سفیر ایران در افغانستان اظهار داشت: آنچه حضور تجاری ایران در افغانستان را تضمین میکند، افزایش کیفیت کالاهای ایرانی و همچنین ارائه خدمات پس از فروش است.
«محمدرضا بهرامی» در آئین گشایش سومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان گفت: بالا بردن کیفیت کالا، ارایه خدمات بعد از فروش و پاسخگویی در مورد خدمات فنی ـ مهندسی، تسهیل روابط بانکی و انتقال خط تولید محصولات ایرانی به افغانستان را از مهمترین عوامل پایداری ایران در بازار این کشور دانست.
وی با بیان اینکه اگر به کیفیت کالا توجه نکنیم باید این احتمال را بدهیم که سایر کشورها جای ما را در بازار افغانستان بگیرند، افزود: افغانستان جزء شرکای سنتی ایران بوده و بین دو کشور همواره روابط خوبی حاکم بوده است، اکنون که تحریمهای بینالمللی علیه کشور ما رفع شده انتظار افزایش بیشتر حجم تجارت را داریم.
بهرامی با تاکید بر افزایش روابط بانکی خاطرنشان کرد: باید بانکها به روابط تجاری دو کشور وارد شوند و نقل و انتقال پول به صورت رسمی و از طریق فعال شدن بانکها انجام شود.
وی تصریح کرد: نگاه ما باید در ارتباط با یکدیگر تجارت برد ـ برد باشد و تجار ایرانی باید بکوشند انتقال خطوط تولیدی خود به این کشور، ضمن صادرات به افغانستان، شرایط اشتغال در این کشور را فراهم کنند.
سفیر ایران در افغانستان یادآور شد: ظرفیتهای زیادی بین دو کشور وجود دارد، در کنار این ظرفیتها، محدودیتها نیز در حال برطرف شدن است، باید بخش خصوصی دو کشور از این فضا به نحو احسن استفاده کند.