طرح ویژه نوروزی سازمان تعزیرات حکومتی
مدیرکل نظارت سازمان تعزیرات: از 16 اسفند 94 تا 15 فروردین 95 کشیک نوروزی کنترل و نظارت بازار برقرار می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سرابیان مدیرکل نظارت سازمان تعزیرات حکومتی در ارتباط تلفنی با برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر افزود: در این طرح ادارات کل سازمان تعزیرات حکومتی و ستاد مرکزی این سازمان از ساعت 8 صبح تا 21 به صورت ویژه در ایام غیر تعطیل و از ساعت 8 و30 دقیقه تا 13 و 30 دقیقه در ایام تعطیل حضور فعال خواهند داشت.
وی گفت: وظیفه سازمان تعزیرات حکومتی، رسیدگی و اجرای حکم و کنترل و نظارت با دستگاه های نظارت از جمله اصناف و سازمان صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاه های نظارتی است اما در راستای اجرای ماده 19 آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی در برخی از موارد می توانیم در طرح های مختلف از جمله طرح ویژه نوروز نسبت به راه اندازی گشت های مشترک در معیت بازرسان دستگاه های نظارتی اقدام کنیم.
سرابیان ادامه داد: مردم می توانند چنانچه شکایتی دارند با سامانه 124 صنعت، معدن و تجارت و یا با سامانه پیامکی 30009651شکایت خود را اعلام کنند و در اسرع وقت پس از تشکیل پرونده توسط بازرسان دستگاه های نظارت نسبت به صدور و اجرای حکم اقدام می شود.
مدیرکل نظارت سازمان تعزیرات حکومتی گفت: با توجه به تعداد روسای شعب نسبت به تنظیم گروه های گشت مشترک به همراه بازرسان دستگاه های نظارتی اقدام کردیم و ساعت فعالیت را افزایش دادیم.
سرابیان با بیان اینکه اجرای طرح ویژه دیگری را از دیروز آغاز کردیم افزود: این طرح از میدان میوه و تره بار مرکزی تهران برای مبارزه با قاچاق میوه آغاز شد.
وی گفت: بازرسان دستگاه های نظارتی از جمله گمرکی و جهادکشاوزی در این طرح حضور فعال دارند و میوه های قاچاق را از غیرآن تشخیص می دهند و چنانچه تشخیص دهند قاچاق است پرونده، تشکیل و رسیدگی می شود.
سرابیان افزود: در طرح ویژه نوروز مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی رستوران ها و سالن های غذاخوری و اغذیه فروشی و قنادی ها،انبارها ، سردخانه ها، فروشگاه ها زنجیره ای ، نمایشگاه های بهاره، میادین میوه تره بار، مراکز اسکان و اقامتگاه های درون و برون شهری و اماکن تاریخی و تفریحی را در قالب گشت های مشترک به همراه بازرسان دستگاه های نظارت در دستور کار داریم.
وی گفت: تخلفاتی از جمله گران فروشی را بررسی می کنیم و اگر تخلفی کشف و تشکیل پرونده شود رسیدگی می شود.
مدیر کل نظارت سازمان تعزیرات حکومتی گفت: اصناف باید بر روی کالاهایشان قیمت ها را درج کنند و سودی را که اتحادیه ها در نظر گرفته اند رعایت کنند.
فاضلی رئیس اتاق اصناف کشور نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این پرسش که امسال چه برنامه هایی برای بازار شب عید دارید افزود: امسال با توجه به وضعیت خیلی خوب بازار نیازی به برگزاری نمایشگاه ها نمی دیدم بلکه مایل بودم از ابزارهای دیگر تنظیم بازار استفاده کنم.
وی ادامه داد: اما بر اساس صحبتی که با مسئولان دولت داشتیم مقرر شد که استاندار به اتفاق رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف مرکز استان ضرورت برگزاری نمایشگاه را در استان ها تشخیص دهند و سپس برگزاری شود.
فاضلی اضافه کرد: بسیاری از استانداران با هماهنگی اتاق ها و سازمان های صنعت، معدن و تجارت نیاز به برگزاری نمایشگاه را در سطح کمتر و پایین تر تشخیص دادند.
فاضلی رئیس اتاق اصناف کشور گفت: در تهران هم در 4 نقطه نمایشگاه برگزار خواهد شد.
وی افزود:حراج های فصلی و فروش های فوق العاده از دیگر ابزار های قانونی اتاق اصناف کشور برای بازار شب عید است که چارچوب های قانونی دارند و تحت نظارت اتحادیه صنفی به ارائه خدمات و کالا می پردازند.
فاضلی گفت: در برخی از شهرها از دیروز و امروز نمایشگاه آغاز شده اما در تهران از چهارشنبه 12 اسفند آغاز می شود.
وی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه ها برای تنظیم بازار شب عید است افزود: هدف اصلی برپایی این نمایشگاه ها ارائه کالاهای اساسی و سبد خانوار بوده است
فاضلی با بیان اینکه مشکلی در تامین این کالاها نداریم گفت: به هیمن علت نیاز چندانی برای برپایی این نمایشگاه ها ، تشخیص ندادیم اما مقرر شد این نمایشگاه ها برگزار شود.
وی ادامه داد: بخشی از اصناف از برپایی این نمایشگاه ها گله مند هستند زیرا تا حدودی بازار آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.
مدیر کل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه در قاچاق میوه دستگاه های مختلف از جمله دستگاه های کاشف و کارشناس، مسئول هستند گفت: به جز میوه های که وزارت کشاورزی ورود آن را مجاز دانسته اگر وارد شود قاچاق محسوب و با آن برخورد می شود.
سید عبدالمجید اجتهادی افزود: با توجه به نظارت هایی که انجام می شوند ریسک عرضه میوه های قاچاق بالا رفته و عرضه این میوه ها در بازار، نا امن شده است.
وی گفت: از نظر وزارت جهاد کشاورزی میوه های قاچاق از نظر بهداشتی قابلیت مصرف انسانی ندارد و باید معدوم شود و در صورت کشف این میوه ها دستور انهدام آن صادر می شود.
اجتهادی افزود: وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است میوه داخلی به اندازه کافی برای تامین بازار شب عید در انبارها موجود است و عرضه می شود.
وی گفت: مردم میوه های قاچاق را استفاده نکنند زیرا مضررات بهداشتی فراوانی دارد.
در ادامه فاضلی رئیس اتاق اصناف کشور گفت: مبارزه و برخورد با قاچاق ، عزم ملی نیاز دارد اما سوال این است که این حجم عظیم قاچاق چگونه وارد کشور می شود و چگونه در انبارها نگهداری می شود و چرا هر از گاهی فقط به واحدهای صنفی هجوم می بریم و چرا در مبارزه با قاچاق مبادی ورودی را نمی بندیم و دست های اصلی قاچاقچی را قطع نمی کنیم؟
وی افزود: اگر کشور نیاز ندارد چرا اجازه واردات می دهید و اگر نیاز دارد چرا با اعمال تعرفه ها به صورت قانونی وارد نمی کنید و چرا فقط به چندان واحد صنفی حمله می کنیم؟
فاضلی گفت: این نوع برخورد با قاچاق و انجام حرکت های نمایشی و پوپولیستی پسندیده نیست.
در ادامه مدیر کل دفتر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی گفت: هیچ دستگاهی اجازه ورود میوه های قاچاق را نداده است و این میوه ها به صورت مخفیانه وارد می شود.
اجتهادی افزود: برخی انبارها با ظرفیت حدود 140 تن کالا در زاهدان و همچنین انبارهایی در خراسان رضوی و هرمزگان حاوی کالای قاچاق کشف شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید جلوی معابر ورودی این کالاهای قاچاق را بگیریم گفت: در شرق کشور این معابر بسته شده است.
در ادامه فاضلی رئیس اتاق اصناف کشور با بیان اینکه فروش فوق العاده از امرزو در سراسر کشور آغاز شده و حراجی ها را هم اتحادیه های صنفی سامان دادند گفت: مردم در زمان خرید کالاها در بنگاه ها اگر جایی، حراج اعلام شده است حتما مجوز اتحادیه صنفی را که باید در سردر مغازه نصب شود مشاهده کنند و اگر این مجوز نبود بدانند آن حراج، غیر واقعی است.
وی افزود: بازرسان ما با حراج های غیر واقعی برخورد می کنند و حتی شاید منجر به پلمپ آن واحد متخلف شود.
فاضلی با تاکید بر اینکه باید در نمایشگاه ها کالا ی تولید داخل عرضه شود گفت: بازرسان با عرضه هر کالای خارجی در این نمایشگاه ها برخورد می کنند و کالاها حداقل 15 تا 20 درصد در این نمایشگاه با تخفیف عرضه می شود.