رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان اینکه بره های جدید زیاد مورد پسند مشتریان نیست گفت: سیاه بهار باعث افزایش قیمت گوشت گوسفندی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای ملکی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت: همچنین کاهش قیمت آلایش های گوسفندی هم باعث شده است هزینه تمام شده تولید گوشت گوسفند افزایش یابد و توزیع کنندگان تلاش می کنند بخشی از این افت قیمت را با افزایش قیمت گوشت جدا کنند.
وی افزود: هر جلد پوست گوسفندی در سال های قبل 35 تا 40 هزار تومان فروخته می شد که در حال حاضر به 8 هزار تومان رسیده است و فعالان این بخش برای جبران این افت قیمت معمولاً قیمت گوشت را افزایش می دهند که معمولاً تأثیر آن تا 2 هزار تومان در کیلوگرم است.
ملکی گفت: بره های جدید وارد بازار شده است اما چون به خوبی گوشت دار نیست خیلی استقبال نمی شود و در این دوره که اصطلاحاً سیاه بهار گفته می شود قیمت ها مقداری افزایش پیدا می کند اما پس از اینکه این بره ها به خوبی پروار بندی شد از ماه دوم سال قیمت ها کاهش می یابد و به حالت عادی برمی گردد.
وی افزود: قیمت گوشت گوسفندی شقه بدون دنبه در اتحادیه 30 تا 31 هزار تومان و در مغازه ها با حداکثر 10 درصد افزایش 33 تا 34 تومان است.
ملکی درباره قاچاق دام هم گفت: عمده قاچاق دام زنده از مرزهای غربی و جنوبی است و البته بیشتر قاچاق از غرب صورت می گیرد.
ملکی گفت: قیمت یک رأس گوسفند در کشورهای عربی خلیج فارس به حدود 800 تا 900 هزار تومان می رسد در حالی که در ایران حداکثر 500 هزار تومان است و معمولاً قاچاقچیان به طور شبانه دام ها را از مسیرهای غیررسمی انتقال می دهند.