مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران احیای مراتع استان را از دیگر طرح های در دست اجرا دانست و افزود: برای احیای مراتع فقیر و متوسط طرحهای قرق مراتع ، کپه کاری و بذرپاشی برای تقویت پوشش گیاهی مراتع اجرا می شود.
* 3800 هکتار از دامنه های جنوبی البرز جنگل کاری می شود
بیش از 35 میلیارد تومان اعتبار برای طرح جنگل کاری در بیش از 3800 هکتار از اراضی دامنه جنوبی البرز در سال اینده اختصاص یافته است.
علی کیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در نشست خبری با اشاره به اینکه تاکنون 59 هزار هکتار اراضی دامنه جنوبی البرز در استان تهران جنگل کاری شده است ، افزود: با اختصاص اعتبار 59 هزار هکتار دیگر از این اراضی در سال آینده جنگل کاری می شود.
وی گفت: حفاظت و نگهداری از جنگل های دست کاشت از اجرای عملیات کاشت بسیار مهم تر است ، بنا بر این اختصاص اعتبار کافی برای نگهداری از این عرصه ها ضروری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران افزود: با توسعه جنگل کاری در دامنه جنوبی البرز جهش قابل توجهی را در افزایش سرانه فضای سبز در پایتخت شاهد خواهیم بود.
کیان گفت: برای نگهداری هر هکتار جنگل دست کاشت حدود 3 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وی افزود: در تمام جهان دولت برای توسعه ، نگهداری و حفاظت از عرصه های طبیعی یارانه پرداخت می کند و ما نیز در کشورمان باید به این نتیجه برسیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران افزود : جنگل کاری سالانه 2،5 تن اکسیژن را وارد هوای تهران می کند که برای ساکنان استان تهران حیاتی است.
کیان افزود: طرح های جنگل کاری اقتصادی برای جذب سرمایه های بخش خصوصی و مشارکت مردمی در دستور کار است و برای اجرای این طرح ها فراخوان عمومی شده است.
وی گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی و دیگر محصولات فرعی عرصه های جنگلی و مرتعی که بازده اقتصادی بسیار بالایی دارد از جمله طرح های اقتصادی قابل واگذاری به بخش خصوصی در قالب جنگل کاری اقتصادی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران همچنین از اجرای طرح تولید انرژی پاک در عرصه های طبیعی خبر داد و افزود: در این طرح عرصه های منابع طبیعی که قابلیت کشت گیاه و جنگل کاری ندارد به علاقه مندان بخش خصوصی برای تولید برق با استفاده از تجهیزات انرژی های نو مثل باد و آفتاب اجاره داده می شود.
کیان گفت: طرح تولید انرژی خورشیدی قرار است در 650 هکتار از اراضی شهرستان ملارد و 200 هکتار از اراضی شهر ری با مشارکت سازمان انرژی های نو و بخش خصوصی اجرا شود.
وی افزود: عرصه های منابع طبیعی برای تولید انرژی های پاک به مدت 15 تا 30 سال با حفظ مالکیت دولتی به بخش خصوصی اجاره داده می شود.
*185 هکتار منابع طبیعی استان تهران رفع تصرف شد
امسال تاکنون 141 فقره حکم قضایی برای برخورد با متصرفان عرصه های طبیعی صادر و 185 هکتار رفع تصرف شده است.
علی کیان مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه بیشترین آمار اجرای حکم در حوزه شمیرانات با 78 فقره است ، افزود: به ترتیب شهروندان دماوند با 32 فقره ، فیروزکوه با 14فقره، ورامین با 7 فقره، ملارد با 6 فقره و پاکدشت و شهریار نیز در مجموع 4 فقره حکم قضایی برای بازپس گیری منابع طبیعی تصرف شده صادر شده است.
وی گفت: در حوزه استان تهران 3060 فقره درخواست برعلیه متخلفان و متصرفان عرصه های طبیعی ملی به محاکم قضایی ارائه و 80 درصد احکام به نفع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران صادر شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران همچنین از اجرای طرح نقشه برداری هوایی و صدور سند مالکیت برای اراضی ملی خبر داد و افزود: با اجرای این طرح تاکنون برای 67 هزار هکتار از عرصه های طبیعی استان که سند دفترچه ای داشت ، سند رسمی تک برگی صادر شده است.
کیان گفت : بر اساس آمارها و اطلاعات موجود بیش از یک ملیون و 60 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی در استان تهران سند دفترچهای دارد.
وی افزود: تا پایان تیر سال آینده برای 160 هزار هکتار دیگر از اراضی طبیعی ملی سند تک برگی صادر خواهد شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران احداث کمربندهای حفاظتی در مرز اراضی طبیعی ملی را از دیگر اقدامات برای حفاظت از این عرصه ها دانست و گفت: امسال در حدود 40 کیلومتر از مرز ملی منابع طبیعی نشانه گذاری شده است.
کیان افزود : عرصه های طبیعی ملی که برای اجرای طرحهای مرتع داری و جنگل کاری به افراد واگذار شده بود اما طرحی اجرا نکرده اند بازپس گرفته می شود.