وی گفت: در جشنواره فجر صنایع دستی، نمایشگاهی از آثار در معرض دید عموم مردم قرار می گیرد و سعی می کنیم دراین نمایشگاه جوایز نفیس و فاخری به آنها اهدا شود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در ادامه یکی از برنامه های خوب این معاونت را "نشان ملی" دانست و افزود: خوشبختانه امسال مسئولیت صنایع دستی غرب آسیا به عهده ایران و عمان است و امیدواریم در عرصه های جهانی هم بیش از گذشته افتخار کسب کنیم.
نامور مطلق گفت: لازم است نشان ملی در یکی دو سطح داده شود تا تفاوت کیفیت ها مشخص شود.
وی با بیان اینکه انتخاب هزار و صد و چهل اثر زیاد است و باید سقفی برای انتخاب آثار مشخص کنیم افزود: اگر به صد نفر درجه یک نشان ملی اعطا کنیم می توانیم به آنها تسهیلات دهیم، کارهایشان را تبلیغ و حمایت ویژه ای از آنها کنیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: مهمترین نقشی که نشان ملی می تواند ایفا کند همین مدل سازی و ترویج کارهای منتخب است.
دبیر سومین دوره "نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی" در این نشست گفت: حضور 19 داور برون سازمانی متخصص درحوزه های مختلف صنایع دستی و طراحی و 7 داور ستادی، نشاندهنده حساسیت شورای سیاستگذاری نسبت به حفظ و ارتقای سطح تخصصی داوری در این دوره نسبت به دوره های پیشین بوده است.
خانم صفرزاده افزود: معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سال 90، برگزاری داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را بر پایه اهداف پروژه سازمان یونسکو در خصوص اهدای نشان مرغوبیت صنایع دستی پایه گذاری کرد.
وی گفت: ایجاد استانداردهای دقیق مرغوبیت درصنایع دستی، ترویج نو آوری و کمک به بازاریابی این محصولات از جمله کارهای بود که به منظورموفقیت در برنامه های بین المللی ایجاد شد.
صفرزاده با بیان اینکه محصولات دریافتی بر اساس چهار معیار بررسی می شوند گفت: این معیارها عبارتند از مرغوبیت اصالت، نوآوری، قابلیت بازاریابی و دو پیش شرط احترام به ارزش های محیط زیست در بکارگیری مواد و تکنیک های تولید و مسولیت اجتماعی است.
صفرزاده با اشاره به ارتقای سطح کیفی آثار شرکت کنندگان در داوری ملی گفت: مقررشد کمیته داوری استانی در سطح استانها به ریاست معاونت صنایع دستی استان و عضویت دو نفر کارشناس و صاحب نظر مجرب و آگاه به صنایع دستی استان و یک نفر کارشناس فنی و یک نفر کارشناس بازرگانی تشکیل شود.
وی ادامه داد: همچنین تقویم برگزاری برنامه در سطح مناطق پنچ گانه تدوین و همراه با دستورالعمل به همه استانها ارسال شده است.
دبیر سومین دوره نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی گفت: این دوره از برنامه به میزبانی هفت استان کرمانشاه و آذربایجان شرقی (منطقه غرب)، اصفهان (مرکزی) تهران و قزوین (منطقه شمال)، خراسان رضوی (منطقه شرق)، و فارس (منطقه جنوب) برگزار شد.
وی افزود: مقایسه تعداد آثار پذیرفته شده در سال 94 (سومین دوره نشان ملی) نسبت به نخستین دوره درسال 90 نمایانگر میزان رشد بیش از 240 درصدی و درمقایسه با دوره پیشین در سال 92 میزان رشد بیش از 83 درصد است و مقایسه درصد آثار پذیرش شده در سه دوره نشان دهنده سهم 54 درصد برای سومین دوره، 30 درصد برای دومین دوره و 16 درصد برای نخستین دوره نشان ملی است.
صفرزاده ادامه داد: در نخستین دوره داوری نشان ملی مرغوبیت در سال هزار و سیصد و نود، از هفتصد و پنجاه و سه اثر ارائه شده در برنامه داوری، سیصد و سی و پنچ اثر نشان ملی را دریافت کردند و در دومین دوره داوری نشان ملی مرغوبیت در سال 92 از مجموع 967 اثر ارائه شده ،622 اثر نشان ملی را دریافت کردند.
وی گفت: در این دوره منطقه شمال با دریافت 172 نشان در رتبه نخست ، مرکزی با 144 نشان در رتبه دوم، منطقه غرب با 133 نشان در رتبه سوم، منطقه شرق با 87 نشان در رتبه چهارم و منطقه جنوب با 78 نشان در رتبه پنچم کشوری قرار گرفته اند.
صفرزاده افزود: در سومین دوره داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی در سال 94 از مجموع دو هزارو صدو شش اثر تایید شده در کمیته داوری استانی راه یافته به برنامه، هزار و ششصد و نود و شش اثر مورد ارزیابی قرار گرفته اند که از این تعداد هزارو صدو چهل اثر نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را کسب کردند.
وی گفت: در این دوره منطقه غرب با دریافت 311 نشان در رتبه اول ، مرکزی با 279 نشان در رتبه دوم، شمال با 247 نشان در رتبه سوم، شرق با 154 نشان در رتبه چهارم و جنوب با 149 نشان در رتبه پنچم قرار گرفته است.
در این نشست داوران پیشنهادها، انتقادها و راهکارهای خود را برای بهبود برگزاری دوره نشان ملی ارائه کردند و در پایان به آنان لوح تقدیر اهدا شد.