پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هنرمندان مراقب باشند که آثار و محصولات هنری آنها مورد تعرض قرار نگیرد و ناخواسته برای خود مشکل درست نکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین نوش آبادی در بیستمین نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا بازگشت برخی خوانندگان به ایران که پیش از این در خارج بودند جفا به خوانندگانی نیست که در داخل مانده اند و با مشکلات دست و پنجه نرم کرده اند، افزود: اینکه تعدادی از خوانندگان آثارشان از شبکه های معاند پخش می شود فی نفسه جرم نیست زیرا در اکثر مواقع این کار بدون رضایت صاحب اثر انجام می شود.
وی گفت: کسانی که عامدانه با شبکه های رادیویی و تلویزیونی ماهواره ای خارجی و معاند نظام مصاحبه می کنند و سفارشی می پذیرند، تذکرات لازم را دریافت کرده اند و آنهایی که اصرار بر این ارتباط داشته باشند برخورد قانونی صورت می گیرد و از این پس برای آلبومها و اجراهای بعدی شان به مشکل برخواهند خورد.
نوش آبادی افزود: به طور کلی هنرمندان ما در داخل کشور، ارتباط و یا تعامل آگاهانه با شبکه های خارج از کشور، به خصوص شبکه های معاند ندارند و آنهایی که ارتباط دارند انگشت شمارند.
سخنگوی وزارت ارشاد گفت: افرادی که در گذشته سابقه همکاری با شبکه های ماهواره ای یا آکادمی های هنری و موسیقی خارج از کشور دارند به هیچ وجه نمی توانند به راحتی در داخل مجوزی برای کار هنری خود دریافت کنند، مگر اینکه فعالیت آنها آنقدر در کشور موجه جلوه کند که بتوانند عملکرد گذشته خود را جبران کنند و این مستلزم رعایت فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است.
وی ادامه داد: آن فردی که نامش در رسانه ها آمده است به هیچ وجه مجوز دریافت نکرده و نخواهد کرد، مگر آنکه مراجع ذیصلاح اجازه دهند.
نوش آبادی افزود: مرجع رسیدگی به مسائل هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما درباره دیگر مسائل حوزه های سیاسی و امنیتی، نهادها و افراد دیگری باید مجوز دهند.
ثبت نام یک میلیون و 450 هزار نفر در سامانه سماح
وی در ادامه به موضوع اربعین اشاره کرد و گفت: تاکنون یک میلیون و 450 هزار نفر در سامانه سماح که تحت مدیریت سازمان حج و زیارت است ثبت نام کرده اند و یک میلیون و 50 هزار نفر مدارک خود را تحویل داده اند که تاکنون 900 هزار نفر ویزا دریافت کرده اند.
نوش آبادی افزود: تعدادی ویزا هم از طریق مجاری دیگر دریافت شده است و یا خود افراد از طریق سفارت دریافت کرده اند که آماری از آنها نداریم اما در مجموع پیش بینی می کنیم بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از هموطنانمان در مراسم اربعین در عراق حاضر شوند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤالی در باره ابطال سایتهای فاقد مجوز از طریق نهادی غیر از این وزارتخانه گفت: با توجه به مصوبه اخیر دیوان عدالت اداری مبنی بر فیلترینگ سایتهای فاقد مجوز، این اختلاف برداشت از قانون مطرح است.
نوش آبادی افزود: برداشت ما این است که به همان رویه که تاکنون در خصوص رسانه ها داشتیم باید عمل شود و مرجع، وزارت ارشاد است و رسیدگی به تخلفات درباره سایتها و خبرگزاریها هم باید با وزارت ارشاد باشد و این قانون هم باید جاری و ساری شود.
وی گفت: در فروردین امسال دیوان عدالت اداری در جلسه ای و رأی اولیه حق را به وزارت ارشاد داد و با توجه به اعتراضی که به این رأی صورت گرفت، مصوبه وزارت ارشاد ابطال شد.
نوش آبادی با بیان اینکه ولی ما همچنان اعتقاد داریم مرجع رسیدگی به تخلفات همان مرجع صدور مجوز است افزود: جا دارد این موضوعات مورد مناقشه در مرجع صالحی رسیدگی و وظیفه هر نهادی معین شود.
حادثه قرچک دو بعد دارد
وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره حادثه قرچک ورامین و نحوه انعکاس آن در یکی از روزنامه ها گفت: این حادثه دو بُعد دارد؛ یکی حادثه ای که در روز اجرای سخنرانی وزیر اسبق کشور اتفاق افتاد که توسط مراجع سیاسی، امنیتی و قضائی در حال پیگیری است و بُعد دیگر آن پیامدهای فرهنگی و رسانه ای این حادثه است که قابل تأمل است.
سخنگوی وزارت ارشاد افزود: تعبیر تند و غیرقابل توجیه برخی مطبوعات و روزنامه ها درست نبود و این نوع دیدگاه و تیتر زدن ناشی از رعایت نکردن مسئولیت خطیر رسانه ای است.
نوش آبادی گفت: اینکه این حادثه را به موضوعاتی که در شأن مردم نیست ارتباط دهند و یا گفتن رفتارهای داعش گونه در ورامین، حرکتی ناپسند و توهین به مردم انقلابی و متدین ورامین و قرچک بوده است.
وی افزود: بلافاصله این موضوع را پیگیری کردیم و به خاطر تیتر توهین آمیز، به آن روزنامه تذکر دادیم و این روزنامه عذرخواهی کرده و این عذرخواهی را به چاپ رسانده است.
نوش آبادی گفت: استفاده از واژه های نامتعارف و نامتجانس برای تیتر، حرکت سنجیده و درستی نبود.
وی با بیان اینکه همه باید به قانون احترام بگذاریم و از رفتارهای غیرقانونی به هر شکل پرهیز کنیم افزود: اگر شکایتی هم در بُعد رسانه ای آمده باشد در مراجع قضائی قابل پیگیری است.
کتاب کلنل در کشور مجوز چاپ پیدا نکرد
سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه به رمان کلنل آقای دولت آبادی اشاره کرد و گفت: اینکه کتابی در کشور ما مجوز چاپ و توزیع پیدا نکند دلیل بر این نیست که در دیگر کشورها مجوز نداشته باشد مانند تعدادی از فیلمها؛ زیرا مقررات کشورها متفاوت است.
نوش آبادی افزود: بر اساس ضوابط مان به برخی محصولات فرهنگی به خاطر رعایت نکردن چارچوبها مجوز نمی دهیم و از نظر ضوابط جمهوری اسلامی ایران و قوانین مربوط به کتاب در کشور ما، تاکنون مجوزی برای کلنل صادر نشده است.
وی ادامه داد: وزارت ارشاد پاسخگوی چاپ این کتاب در خارج از کشور نیست.
اعتبار جایزه جلال به میزان و کمیت آن نیست
نوش آبادی در پاسخ به اینکه چرا جایزه جلال از 110 سکه به 30 سکه کاهش یافته است گفت: اعتبار این جوایز به میزان و کمیت آن نیست؛ منتها درباره جایزه جلال از ابتدا سقف آن را بالا گرفتند و بعد برای تأمین اعتبار آن به مشکل برخوردند.
وی افزود: ادامه این روند با توجه به محدودیت منابع مالی جشنواره ها و جوایز فرهنگی ـ هنری شدنی نیست به همین خاطر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم به کاهش میزان جایزه جلال گرفت.
نوش آبادی گفت: لازم بود این تعداد سکه و رقم مالی در شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلاح شود که این کار صورت گرفت و شکل قانونی به خود گرفت.
وی افزود: پارسال با هر زحمتی بود میزان جایزه را تهیه کردیم اما امسال و سال آینده با کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد تعداد سکه های جایزه جلال برای برندگان با جایزه کتاب سال هم تراز شود.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سؤالی درباره اینکه جایزه جلال از ماهیت خود که همواره مربوط به کتابهای ایدئولوژیک بوده فاصله گرفت است گفت: درباره محتوای جایزه جلال و اینکه آیا برگزیدگان این جایزه با فلسفه وجودی آن منطبق است، بحث است و انتقاداتی به همراه دارد.
نوش آبادی افزود: معتقدم جایزه جلال سعی می کند متناسب با اهدافی که برای این جایزه در نظر گرفته شده است حرکت کند و امسال هم تلاش هیئت داوری بر این اساس بود و این را می توان از منتخبان که از طیفهای مختلف بوده اند متوجه شد.
وی درباره نفوذ فرهنگی گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی دشمنان سعی کردند در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با نظام به مخاصمه بپردازند اما هوشیاری مردم و مسئولان دسیسه های آنها را نقش بر آب کرد و اکنون آنها از راه فرهنگی می خواهند وارد شوند.
نوش آبادی افزود: سعی کردیم با تدوین برنامه هایی که منطبق با سیاستهای کلی فرهنگی نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری است حرکت کنیم.
نفوذ فرهنگی با فاصله گرفتن مردم از ارزشها و انقلابشان
وی تصریح کرد: نفوذ فرهنگی زمانی صورت می گیرد که مردم از ارزشها و انقلابشان فاصله بگیرند و دشمن می داند مردم ما هیچگاه این اجازه را نمی دهند که فرهنگ ناب اسلامی در این مملکت لطمه ببیند.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به سؤالی درباره بودجه فرهنگی سال 95 گفت: هنوز مراحل نهایی بودجه سال آینده طی نشده است و دولت باید به لحاظ کمی و کیفی آن را مصوب و به مجلس تقدیم کند، بنابراین ما گزارش روشن و شفافی در حال حاضر نداریم.
نوش آبادی افزود: نگاه دولت و مسئولان به مقوله فرهنگ نگاه مثبتی است و برای اینکه بتوانیم در مأموریتهایمان خوب عمل کنیم نیازمند بودجه هستیم.
وی با اشاره به دغدغه وزیر ارشاد در خصوص جذب بودجه و تخصیص های متناسب و افزایش سالانه آن گفت: همچنین با توجه به نگاه و دغدغه مقام معظم رهبری به مسائل فرهنگی، دولت هم به همین دقت به بودجه ریزی فرهنگی می پردازد.
نوش آبادی افزود: بودجه امسال ما مناسب بود و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال مابقی بودجه را جذب کنیم و دولت آن را تخصیص دهد.
وی گفت: برای سال آینده هم برنامه ریزی کردیم و شخص آقای نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم به مقوله فرهنگی نگاه ویژه ای دارد.
نوش آبادی افزود: سال آینده به لحاظ کمی رشد بودجه فرهنگی را خواهیم داشت و امیدواریم بر این اساس بتوانیم سطح کیفی برنامه ریزیهای فرهنگی را ارتقاء ببخشیم.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه 21 هزار کانون فرهنگی ـ هنری مساجد در سراسر کشور فعالند گفت: نقش این کانونها در اربعین امسال بسیار پررنگ است.
نوش آبادی افزود: بیش از 12 میلیارد تومان بین کانونهای مساجد توزیع شده است که بخش عمده ای صرف فعالیتهای قرآنی می شود.
وی با بیان اینکه سر جمع 20 میلیارد تومان بودجه ما در حوزه قرآنی است گفت: با توجه به منابع و امکانات و بودجه ها، در حال توسعه فعالیتهای قرآنی هستیم اما معتقدیم این بودجه ها کافی نیست.
نوش آبادی در ادامه به موضوع جشنواره فیلم فجر پرداخت و افزود: فکر می کنم امسال سال مهم و نقطه عطف سینمای کشور خواهد بود زیرا کارگردانانی که سالهای قبل منزوی بودند همه، امسال آمده اند و این نشانه خوبی برای امیدواری به آینده سینما، گیشه و سالنهای نمایش خواهد بود.
سخنگوی وزارت ارشاد همچنین در پاسخ به سؤالی درباره فیلم «رستاخیز» گفت: این همه بحث درباره این فیلم خود تبلیغ آن شده است.
«رستاخیز» در خارج در حال اکران است
نوش آبادی با بیان اینکه «رستاخیز» هم اکنون در خارج در حال اکران است افزود: الآن توپ در زمین کارگردان و تهیه کننده این فیلم است تا تلاش کنند این فیلم اکران شود چرا که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار خود را کرده است.
وی گفت: اصلاحات و ترمیمها در خصوص «رستاخیز» انجام نشد و شخص وزیر خیلی مصمم بود و هست که این اصلاحات صورت گیرد و دوستان باید یک مقدار انعطاف به خرج دهند تا این فیلم اکران شود و مخاطبان خود را راضی کند.
نوش آبادی افزود: این فیلم هیچ منافاتی با قوانین جمهوری اسلامی ایران ندارد و تنها اشکال آن به فتاوای مراجع بزرگوار ما بازمی گردد که آن نیز باید رفع شود.
وی گفت: معتقدم بالاخره «رستاخیر» در داخل به اکران درخواهد آمد البته با اصلاحاتی که صورت خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به موضوع حمایت از خادمان قرآنی و تحت بیمه قرار گرفتن آنها اشاره کرد و افزود: این موضوع توقع بجایی است که معاونت قرآن و عترت (ع) اعلام کرده است به تازگی همه این خادمان و فعالان عرصه قرآنی تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت اما باید بدانیم که در این خصوص همه سازمانهای ذیربط باید آستین همت را بالا بزنند.
نوش آبادی در پاسخ به سؤالی همگرایی هنرمندان برای حفظ فرهنگ منطقه ای در برابر جریانات انحرافی ـ تکفیری را بسیار مهم ارزیابی کرد که باید در قالب محصولات فرهنگی از جمله فیلم و کتاب بروز کند.
وی همچنین عرضه محصولات خارجی، فیلمها و انیمیشنهایی را که فاقد هولوگرام داخلی باشد غیرقانونی عنوان کرد.
نوش آبادی در پایان در خصوص اینکه هنوز موسیقی فجر با سرپرست اداره می شود گفت: با تغییر مسئول کیفیت جشنواره تغییر نمی کند و مسئولیتها متوجه آن کسی است که در حال حاضر سرپرست است و هر وقت فردی جایگزین شد تدابیر لازم اتخاذ می شود.
عذرخواهی «روزنامه صبا» پذیرفته شد
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: فعلا عذرخواهی روزنامه صبا پذیرفته شد اما اگر لازم باشد تخلف این روزنامه در شورای نظارت بر مطبوعات بررسی می شود.
حسین نوش آبادی درباره مشکل پیش آمده برای روزنامه صبا افزود: اتفاقی که درباره این روزنامه افتاد باعث تعجب ما هم شد زیرا روزنامه صبا در حوزه فرهنگی-هنری فعالیت های مثبت و قابل قبولی داشته است.
وی گفت: هنگامی که برای روزنامه صبا این اتفاق افتاد سریعا مدیر مسئول معذرت خواهی و اقدام خود را جبران کرد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در کل رسانه ها نباید بهانه به دست دیگران بدهند و با یک سهل انگاری که نه به سود خود و نه به نفع مردم است شان و اعتبار خود را زیر سوال ببرند.
نوش آبادی گفت: همواره به مدیران مسئول گفته ایم که مسئولیت رسانه خود را بر عهده دارند و در قبال هر تصویر و یا مطلبی که منتشر می کنند باید پاسخگو باشند.
وی افزود: وظیفه نویسنده و یا هر عضو دیگری از رسانه نیز مهم است اما مسئولیت کار در درجه اول با مدیر مسئول است، آنها باید رسانه خود را رصد کنند تا اتفاق غیر قابل جبرانی برای رسانه شان نیافتد، روزنامه صبا هم باید این اقدامش را در شماره های بعد جبران کند.
هیچ اشکالی به فیلم «محمد رسول الله(ص)» وارد نشده است
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بسیاری از مسئولان کشورهای اسلامی و حتی هزاران نفر در کشورهای اروپایی غیرمسلمان فیلم «محمد رسول الله(ص)» را دیده اند اما نتوانسته اند اشکالی به این اثر وارد کنند.
نوش آبادی افزود: در داخل کشور نیز آمار فروش این فیلم به مرز 15 میلیارد تومان رسیده است و مطمئن هستم با شروع اکران های خارجی آن در خارج از کشور نیز استقبال گسترده ای از این فیلم شود.