وی گفت: این سفر نشانه ای است که رابطه دوستانهای به قدمت 140 سال میان دو کشور وجود دارد و ما در سال 2014 این روابط 140 ساله را جشن گرفتیم و معتقدیم که این روابط باید ادامه و بهبود یابد.
اشنایدر آمان افزود: به مناسبت این دیدار نقشه راهی تدوین کردیم که شامل فعالیت و همکاری در حوزه های مختلف خواهد بود و براین اساس باید گام به گام جلو برویم و توافق نامه ها و طرح های مشترک را اجرا کنیم.
رئیس جمهور سوئیس گفت: بنده و آقای روحانی در مذاکراتمان درباره برجام هم صحبت کردیم و من از این توافق استقبال و از همه افراد دخیل در آن قدردانی می کنم.
وی بخش خصوصی سوئیس را علاقه مند به توسعه روابط اقتصادی با ایران دانست وافزود: به آقای روحانی گفتم ما به تناسب وسعت کشورمان 40 هیئت اقتصادی به ایران آوردیم اما براساس دعوتی که از شما برای سفر به سوئیس کردم متناسب با وسعت ایران باید 400 هیئت به سوئیس بیاورید.
اشنایدر آمان گفتگو درباره امنیت حقوقی برای فعالیتهای اقتصادی و تدوین چارچوب متناسب و جذاب برای آن ، مالکیت معنوی ، پرهیز از کاغذ بازی و تسهیل در صدور روادید را از دیگر محورهای مذاکراتش با آقای روحانی برشمرد.
وی گفت: حل و فصل این مسائل برای شرکتهای تجاری مهم است تا به سرمایه گذاری جلب شوند و طرحها را اجرا کنند.
* قول می دهیم که برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی ، فعالانه کمک کنیم.
آقای یوهان اشنایدر آمان افزود: امیدوارم در راستای بهبود روابط اقتصادی با ایران پرواز مستقیم تهران - ژنو به زودی برقرار شود که می تواند شاخص مهمی برای بهبود روابط اقتصادی دو کشور باشد.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم درباره اقتصاد واقعی صحبت کنیم و اینکه کشوری خدمات اقتصادی و صنعتی خود را با دانش و فرآیندهایی که به آن مسلط است به کشور دیگری وارد کند نیاز به بسترهایی دارد که اصلی ترین آن نظام بانکی کاراست.
یوهان اشنایدر گفت: به واسطه این نظام بانکی کارا علاوه بر نقل و انتقال پول می توان دیگر فعالیت های اقتصادی را هم انجام داد از این رو سوئیس علاقمند است این خدمات مالی و اقتصادی را انجام دهد و ما هم به عنوان دولت سوئیس از آن حمایت می کنیم.
رئیس جمهور سوئیس افزود: در حوزه علمی ، سنت همکاری طولانی میان دو کشور وجود دارد و این چیزی است که ما علاقمند به توسعه آن هستیم هم اکنون حدود 600 دانشجوی ایرانی در سوئیس مشغول به تحصیل هستند ضمن اینکه در 30 سال گذشته 65 نفر از دانشجویان ایرانی موفق شدند بورسیه عالی فدرال سوئیس را دریافت کنند که این علامت بسیار مهمی از کیفیت روابط علمی دو کشور است که در روابط دوجانبه نیز تأثیر گذاشته است.
وی گفت: در دیدار امروز درباره مسئله حقوق بشر و مسائلی که حساس بودند با رئیس جمهور ایران صحبت کردیم مهم این است که دو کشور در این باره به هم احترام می گذارند البته در این باره باید در گفتگو باقی بمانیم و در مورد همه موضوعات صحبت کنیم و حرفمان را به یکدیگر صریح بیان کنیم.
یوهان اشنایدر افزود: در چارچوب این نقشه راه توافق شد که مدالیته گفتگوی حقوق بشر و قضایی در سوئیس صورت بگیرد و این گام اولیه خواهد بود.
* مذاکره با آقای روحانی برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما یوهان اشنایدر آمان در نشست خبری مشترک با آقای روحانی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره پیش بینی اش از آینده روابط تهران - برن گفت : ایران و سوئیس در حوزه های اقتصاد ، علم و مسائل مشترک مورد علاقه دو جانبه، دارای روابط هستند .
وی افزود: ما درباره عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی مذاکره کردیم و صحبت از نقشه راهی
است که در چارچوب آن حوزه ها و طیف کاملی از همکاری ها و توسعه پیش بینی شده است .
رئیس جمهور سوئیس در پاسخ به سوال "سیار پیش بهار" خبرنگار سیاسی خبرگزاری صداوسیما که از او پرسید آیا شاهد گشایش در امور بانکی و تسهیلات مالی بین دو کشور خواهیم بود یا خیر گفت: من این گام ها را نمی توانم الان برای شما تشریح کنم اما این گام، بدیهی است که گام های موازی و سیاسی به همراه خود دارد و همین جا مستقیماً اشاره می کنم به تحریم های اولیه آمریکا علیه بانک های بزرگ سوئیس.
یوهان اشنایدر آمان افزود: ما به یک زمانی احتیاج داریم که باید طی شود تا این مسائل حل شود.
رئیس جمهور سوئیس گفت: همراهی سیاسی احتیاج دارد و ما این همراهی را انجام خواهیم داد ولی خود بانک ها و موسسات مالی هم باید فعال شوند و تلاش کنیم در این زمینه خدمات و توانایی ها و امکاناتی که داریم به همراه کشورهای دیگر ، همین ها را در اختیار ایران هم بگذاریم.
رئیس جمهور سوئیس تاکید کرد : باید به دانشگاه های ایران و سوئیس برای امضای قرارداد همکاری و اجرای فعالیت های تحقیقاتی فرصت بدهیم زیرا در ایران و سوئیس تخصص ها و توانایی های مکملی وجود دارد همچنان که در عرصه اقتصادی نیز چنین است.
وی همچنین گفت : در نشست امروز با آقای روحانی درباره مسئله حقوق بشر صحبت کردیم.
اشنایدر آمان در پاسخ به پرسشی درباره آینده روابط ایران و اتحادیه اروپا گفت : به عنوان رئیس جمهور سوئیس که عضو این اتحادیه نیستیم نمی توانم در این باره پاسخ دهم.