نیروی دریایی با اسکورت کشتی ها به اقتصاد کمک میکند
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: کشتی های این نیرو در ۸ سال گذشته ، ۳۰۰۰ فروند کشتی تجاری و نفتکش کشورمان را اسکورت و کمک کردند تا چرخ اقتصاد کشور بچرخد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، امیر دریادار حبیب الله سیاری در مراسمی به مناسب هفت آذر روز نیروی دریایی افزود : این نیرو در دوران دفاع مقدس نیز ده هزار فروند کشتی تجاری و نفتکش ایرانی را اسکورت کرد.
وی اسکورت این کشتی ها و همچنین حماسه مقاومت 34 روزه در خرمشهر و عملیات مروارید را سه اقدام و عملیات نیروی دریایی ارتش خواند که علاوه بر تاکتیکی بودن نتایج راهبردی هم به همراه داشت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود : مقاومت در خرمشهر باعث شد که تفکر فتح چند روزه ایران از سوی دشمن تغییر کند و عملیات مروارید هم که در شصت و هفتمین روز جنگ تحمیلی اتفاق افتاد با قطع کردن صادرات نفت عراق و محاصره دریایی دشمن دنیا را متحیر کرد.
وی افزود : این سه عملیات ضربه سختی به عراق وارد کرد و در کنار دیگر عملیات رزمندگان اسلام که نتایج راهبردی به همراه داشت باعث شکست دشمن بعثی شد.
امیر سیاری با اشاره به ایجاد فرهنگ توجه به دریا در کنار اقتدار و قدرت نیروی دریایی و توجه به آینده نیروی راهبردی دریایی ارتش در چند سال اخیر در کشورمان ابراز امیدواری کرد : تفکر بحری در همه مسئولان کشور ایجاد شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به مطرح شدن نظریه بازگشت به دریا از طرف مقام معظم رهبری گفت : این نظریه بی شک یکی از محورهای پیشرفت کشور است که لازمه اصلی اش امنیت در دریاست و وظیفه عمده آن برعهده نیروی دریایی ارتش است.
امیر سیاری با گرامیداشت یاد شهدای نیروی دریایی بویژه رشادت های دلیرمردان این نیرو در عملیات مروارید تصریح کرد : در صورت هر گونه تعدی دیگر به میهن اسلامی نیروی دریایی حماسه ای شکوهمند تر از عملیات مروارید را خلق خواهد کرد.
فرمان قرآن آمادگی کامل نیروهای نظامی است
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در این آئین یکی از حوزه های مهم دفاعی و نظامی در جهان را دریا دانست و گفت : فرمان قرآن آمادگی کامل نیروهای نظامی است.
محمد حسن ابوترابی فرد با تاکید بر دشمن شناسی گفت: نباید غفلت کرد زیرا جامعه اسلامی همیشه دشمنانی را در کمین دارد که در اندیشه تضعیف ملت های مسلمان و مصادره منافع آنان هستند.
وی گفت : دشمن شناسی ایجاب می کند که توجه به قدرت دفاعی و نظامی دشمن مسئله مهم و راهبردی و استراتژیک تلقی شود و با این نگاه باید همواره در بالاترین سطح آمادگی دفاعی و نظامی قرار داشت.
ابوترابی فرد استفاده از دانش و علم ، تجهیزات ، نیروی انسانی کارآزموده و قدرت اطلاعاتی بالا را پشتوانه قدرت نظامی و دفاعی دانست و بر لزوم استفاده از تکنیک های نوین برای افزایش قدرت دفاعی کشور تاکید کرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش دریاها ونیروی دریایی در ارزیابی قدرت کشورها راه داشتن ایران به آبهای آزاد را از مزیت های مهم و ژئوپلتیک کشورمان دانست و افزود : همانگونه که در عرصه موشکی جزو پنج کشور مطرح دنیا هستیم باید تلاش کنیم تا در نیروی دریایی هم جزو چند نیروی مقتدر جهان باشیم.
ابوترابی فرد تصریح کرد : باید نقشه راه افزایش قدرت اقتصادی مان را در آینده در دریاها و اقیانوس ها ببینیم.
وی گفت: نگاه راهبردی نظام و فرمانده کل قوا به نیروی دریایی باعث شده که این نیرو از جایگاه ارزشمندی در منطقه و فرامنطقه برخوردار باشد.
ابوترابری فرد تصریح کرد: حضور قدرتمندانه نیروی دریایی ارتش در آبهای بین المللی رمز اقتدار نظام اسلامی است.
وی با بیان اینکه امنیت را باید در عمق استراتژیک هر کشور دید گفت : اگر می خواستیم امنیت را صرفا در چارچوب مرزهایمان ببینیم به جای عراق و سوریه امروز ایران ناامن ترین کشور در غرب آسیا بود.
ابوترابی فرد گفت: مرزهای دفاعی جمهوری اسلامی ایران هم اکنون فراتر از مرزهای جغرافیایی است و از منافع ملی فراتر از مرزهایمان دفاع می کنیم و این باعث امنیت در کشور شده است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آنچه در مورد بازنشستگان می گذرد مورد رضایت مجلس و دولت نیست گفت: اگر چه در شرایط دشواری هستیم و دوران سختی را سپری کردیم اما باید در این زمینه توجه بیشتری کنیم.
ابوترابی فرد افزود : دنیا برای مانع شدن جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به قدرت بیشتر از تمام توانش برای تبدیل نشدن ایران به قدرت هسته ای استفاده کرد.
وی گفت: صف آرایی آنها در این عرصه قابل مقایسه با صف آرایی آنها در دفاع مقدس نبود و همه دنیا به صورت آشکار و یکپارچه جلوی ایران ایستادند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ملت ایران با اراده جلوی قدرت های بزرگ ایستادند گفت : البته این ایستادگی هزینه های سنگینی بویژه در حوزه های اقتصادی داشت.
ابوترابی فرد افزود : برای رسیدن به نقطه ای که زمینه ایفای نقش بهتر برای خدمات رسانی بهتر در عرصه های اقتصادی با استفاده از منابع پایدار و رسیدن به افزایش تولید ملی فراهم شود نیاز به زمان است.
نایب رئیس مجلس گفت : باید برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان و دانایی محور تلاش کنیم تا به تحول اقتصادی برسیم.
در این آئین از جمعی از خانواده های معظم شهدا ، جانبازان ، پیشکسوتان ، پرسنل و کارکنان نمونه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تجلیل شد.