خروج نیروهای آفریقای جنوبی از دارفور
دفتر ریاست جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد ، نیروهای حافظ صلح خود از دارفور سودان را خارج خواهد کرد.
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما ، به نقل از رویترز از ژوهانسبورگ ، دفتر ریاست جمهور آفریقای جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرد این کشور نیروهای خود را که در چهارچوب نیروهای حفظ صلح در دارفور سودان مستقر کرده بود خارج خواهد کرد.
دفتر یاکوب زوما رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد نیروهای دفاع ملی این کشور از سال 2008 در چهارچوب ماموریت اتحادیه افریقا و سازمان ملل متحد در دارفور سودان مستقر هستند و در اول آوریل سال جاری ماموریتشان به پایان می رسد.
دولت سودان اخیرا تکذیب کرد که اتحادیه آفریقا برای این کشور در خصوص شرکت در دور جدید مذاکرات صلح با شورشیان دعوت نامه فرستاده است.
دولت سودان از سال دو هزار و سه با گروههای مسلح شورشی در منطقه دارفور و استانهای کردفان جنوبی و نیل آبی مبارزه می کند. استانهای کردفان جنوبی و نیل آبی از سال دو هزار و یازده صحنه درگیریهای مسلحانه شدید میان ارتش سودان و شورشیان جنبش خلق آزادسازی سودان- بخش شمال بوده است. از زمان تجزیه سودان و استقلال سودان جنوبی در سال دو هزار و یازده، رژیم عمرالبشیر با آشوب ها و درگیریهای گسترده ای در نیمی از هجده استان این کشور روبرو شد.
تا کنون ده دور مذاکرات صلح تحت نظارت اتحادیه آفریقا میان دولت سودان و جنبش خلق آزادسازی سودان- بخش شمال در ادیس ابابا پایتخت اتیوپی برگزار شده است اما اتحادیه آفریقا تا کنون نتوانسته است به مناقشات مسلحانه خونین در استانهای کردفان جنوبی و نیل آبی پایان دهد.
گروههای شورشی در این دو منطقه ادعا می کنند که مقامات دولت سودان که اکثرشان عرب هستند، آنها را در انزوا قرار داده اند.
مذاکرات صلح میان دولت سودان و جنبشهای مسلح دارفور نیز برای توقف یا حتی کاهش خصومتها در این منطقه به نتیجه نرسیده است.
دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد با اشاره به اوضاع وخیم انسانی در دارفور اعلام کرده است حدود 38 هزار نفر احتمال دارد از ایالت دارفور شمالی فرار کرده باشند. در دارفور مرکزی نیز ارزیابی شمار آوارگان مشکل است اما تعداد آنها حدود 50 هزار نفر تخمین زده می شود.
طبق گزارش سازمان ملل متحد مناقشه دارفور از سال 2003 به کشته شدن بیش از 300 هزار نفر و آواره شدن دو و نیم میلیون نفر منجر شده است.