آمادگی پژوهشگاه فضایی ایران برای اجرای طرح های راهبردی
سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران از آمادگی این مرکز برای اجرای طرح های راهبردی درشرایط پساتحریم خبرداد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما ،حسن حدادپور در سومین" جشنواره تجلیل از پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران " با بیان اینکه دستیابی به فضا و فناوری فضایی یک استراتژی اساسی در تمام توسعه زیر بنایی، اطلاعاتی و ارتباطی بوده است گفت: توسعه این فناوری ها در کشور زمینه ساز تحقق اهداف مهم و ارزشمندی چون ارتقای اقتدار ملی در ابعاد سیاسی ، اقتصادی ،دفاعی ،توسعه پایدار و همه جانبه و استفاده موثر از موقعیت ها و ظرفیت های فضایی در سطح منطقه ای و بین المللی است. وی با اشاره به اینکه امروزه استفاده از فضا به منظور خدمات رسانی به جامعه از مشخصه های توسعه یافتگی کشورهاست و نتایج کاربردی حوزه فضا در ابعاد مختلف مخابراتی ، ارتباطی ،پایش زمین ،هواشناسی ،نقشه برداری ،محیط زیست ،موقعیت یابی مورد نیاز جوامع است از این رو جامعه بین المللی فضایی به سرعت در حال رشد بوده و کشورهای جدیدی در فواصل زمانی کوتاه در حال پیوستن به آن هستند.
سرپرست فضایی پژوهشگاه ایران در ادامه با بیان اینکه صنعت فضایی به چند بخش عمده خدمات فضایی ،ساخت ماهواره ، ساخت تجهیزات زمینی و پرتابگرها تقسیم می شوند اضافه کرد: نگاهی به آمار درآمدهای حاصل از فعالیت های فضایی نشان می دهد درآمد جهانی از صنایع ماهواره ای در سال 2014 برابر 203 میلیارد دلار بوده که حدود 123 میلیارد دلار آن از فروش خدمات ماهواره ای ،58 میلیارد دلار آن از تجهیزات زمینی ، 16 میلیارد دلار آن از ساخت ماهواره و 6 میلیارد دلار آن از محل ارائه خدمات پرتاب ماهواره بوده است.
وی با بیان اینکه صنعت جهانی ماهواره در سال 2014 حدود 4 درصد رشد داشته که این مقدار 1/4 درصد بیشتر از رشد اقتصاد جهانی بوده است و در سال 2015 تعداد 86 پرتاب فضایی درکشورهای مختلف انجام شده است گفت: اعداد و ارقام نشان می دهد که توانمندی فضایی یک دارایی لوکس نیست و امکان چشم پوشی از آن وجود ندارد .
حدادپور افزود : امروز دارا بودن فناوری فضایی موتور محرکه اقتصاد دانش بنیان ، تقویت کننده اقتدار ملی ، آفریننده رفاه برای جامعه و نوید بخش آینده ای مترقی است.
وی گفت : بخش آی سی تی و بویژه فضایی کشور نیز به عنوان بخش های مهم و اساسی، سهم عمده و مسولیت بزرگی برعهده دارد و باید با بهره گیری از همه امکانات، توانمندی ها و فرصت ها بگونه ای عمل تا با رشد بیش از میانگین 8 درصد سالانه ، کاستی های احتمالی در سایر بخش ها را نیز جبران کنند.
حدادپور افزود: هدف گذاری انجام شده در توسعه کشور متعلق به تمامی بخش ها بوده و تمامی مسئولین و متخصصان کشور باید دریک بسیج همگانی همه تلاش و توانمندی خود را بکار ببندند .
وی اضافه کرد: در شرایط پسابرجام ، فضای لازم برای جذب و انتقال فناوری و بومی سازی آن و گسترش فعالیت های فضایی کشور در سطح منطقه و فرامنطقه ای فراهم شده و انتظار می رود با رشد شتابان حوزه فضایی با تکیه بر متخصصان توانمند داخلی و بهره گیری از تکنولوژی روز جهانی ، با یاری حق بازارهای بالقوه منطقه،نیاز خود را در زمینه خدمات فضایی از طریق بخش فضایی جمهوری اسلامی ایران تامین کنند .
سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه پژوهشگاه فضایی ایران که سازمانی دانش بنیان و محصول محور بوده وتوسعه سامانه های فضایی غیر دفاعی و بومی را عهده دار شده و به موفقیت های ارزنده ای نیز دست یافته است گفت: طراحی و ساخت ماهواره sri ،تکمیل و راه اندازی فاز اول آزمایشگاه سیستمی فضایی ، طراحی ، ساخت و پرتاب کاوشگرهای پیشگام و پژوهش ، طراحی و ساخت ماکاپ سفینه سرنشین دار ، طراحی و ساخت مدل مهندسی ماهواره مخابراتی ناهید 1 از این دست موفقیت ها بوده و افزون براین ، تدوین برنامه راهبردی حوزه ماهواره های مخابراتی و سنجشی ، ساخت مدل های آزمایشگاهی بلوک انتقال مداری ، توسعه و بومی سازی هشت فناوری گلوگاهی سامانه های فضایی ، تکمیل ساختمان پایگاه فضایی قشم از دیگر فعالیت های این پژوهشگاه بوده است .
حدادپور با تاکید براینکه پژوهشگاه فضایی ایران بنا داردتا با بهره گیری حداکثری از ظرفیت های بین المللی درچارچوب برنامه ششم توسعه و در راستای توسعه پرشتاب و پایدار جمهوری اسلامی ایران برخی از اهداف کلیدی از جمله طراحی و ساخت و پرتاب ماهواره مخابراتی در مدار gso ، طراحی و ساخت وپرتاب 2 ماهواره مخابراتی سنجش عملیاتی ، اجرای فاز دوم آزمایشگاه سیستمی فضایی، توسعه وبه کار گیری فناوری استفاده از سکوهای استرایوسفری،طراحی و توسعه پایگاه فضایی بین المللی چابهار و توسعه و بومی سازی حداقل 20 فناوری کلیدی سامانه های فضایی را تحقق بخشد گفت: پژوهشگاه فضایی ایران همچنین انجام پروژه های فناورانه مورد درخواست سایر بخش ها مانند بومی سازی سامانه های رادار هواشناسی ، زیرساخت های مرتبط به مرزبانی الکترونیکی را در دستور کار خود دارد.
حسن حدادپور همچنین در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درحاشیه سومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایرانمهاجرت گسترده نخبگان فضایی کشور را نادرست دانست و گفت: مهاجرت نخبگان در همه دنیا مرسوم است و کشور ما هم از این قضیه مستثنی نیست.
وی افزود: مهاجرت نخبگان این حوزه به این شکل که تعداد زیادی بوده باشند نیست و حدود یک یا دو نفر بوده که روندی طبیعی است .
سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران ادامه داد : برخی به علت موقعیت شغلی بهتر یا درحقیقت علایق شخصی مهاجرت کرده اند و این چنین نیست که یک جریان وسیع در این حوزه وجود داشته باشد .
حدادپور همچنین درباره وضع بودجه پژوهشگاه فضایی ایران نیز افزود: بحمدالله دولت برای سال آینده بودجه بسیار مناسبی در حوزه دستیابی فناوری های فضایی در برنامه ای که به مجلس ارائه داده تدارک دیده است و انتظار داریم که باتصویب این قسمت از بودجه در مجلس بحث بودجه در سال آینده هم به خوبی تحقق یابد و بودجه سال آینده افزایش خوبی را نسبت به سال قبل داشته و حدود 40 درصد افزایش یافته است.
سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران تاکید کرد : از کارهای پژوهشی کاسته نشده و در این حوزه فعالیت ها بیشتر شده است.