پخش زنده
امروز: -
آیت الله خامنه ای روز نوزدهم بهمن در دیدار در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش در بخشی از بیانات خود فرمودند:« ما دو عید در پیش داریم؛ یک عید انقلاب که روز بیستودوّم بهمن است و سه روز دیگر است؛ یک عید انتخاب؛ انتخابات هم در واقع عید است.
ارزش و اهمیت آراء و نظرات مردم در دیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) تا بدانجاست که می فرمایند: «از حقوق اولیه هر ملتى است که باید سرنوشت و تعیین شکل و نوع حکومت خود را در دست داشته باشد.» (جایگاه مردم در نظام ولایت فقیه از دیدگاه امام (ره)، مسلم آخوندى، فصلنامه پیام حوزه شماره 24).
رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر جایگاه رفیع آراء مردم در نظام جمهوری اسلامی تأکید داشته و ضرورت حضور و مشارکت مردم در اداره امور مملکت و انتخابات را با والاترین اوصاف و به مؤکدترین وجوه تبیین نموده اند. رهبر انقلاب در جایی می فرمایند: «این انقلاب با شجاعت تمام بر آراء مردم تکیه می کند.»(۱۳۸۶/۱۰/۱۹) و نیز به کرّات در خصوص انتخابات تعابیری نظیر عامل ماندگاری انقلاب اسلامی، مظهر خداباوری، مردم باوری و خودباوری، نعمت بزرگ، افتخار بزرگ، فرصت بزرگ، مسئله بسیار مهم و حساس و تعیین کننده، مؤثرترین وسیله برای اجرا و تحقق آرمان ها و خواست ها، جلوه بسیار زیبا و جذاب مشارکت عمومی، مظهر حضور مردم و آزادی ملت و ... به کار برده اند.
چرا عید انتخابات؟
واژه عید که از ماده و ریشه «عود» (به معنای بازگشت و رجوع) گرفته شده، در فرهنگ فارسی معین به جشن، روز جشن و روزی که فرخنده و مبارک است، و در فرهنگ لغت عمید هر روزی که در آن یادبودی از خوشی و شادی برای گروهی از مردم باشد معنا شده است. رهبر معظم انقلاب در خصوص مفهوم لغت عید می فرمایند: "عید یعنی آن مناسبتی که هر سال تکرار می شود؛ ریشه «عید» از «عود» است؛ یعنی هر سال یک روزی را به یک مناسبتی تکرار می کنیم، تکرار شادمانه؛"(۱۳۹۴/۱۱/۱۹)
رهبر معظم انقلاب روز نوزدهم بهمن در دیدار در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش در بخشی از بیانات خود فرمودند:« ما دو عید در پیش داریم؛ یک عید انقلاب که روز بیستودوّم بهمن است و سه روز دیگر است؛ یک عید انتخاب؛ انتخابات هم در واقع عید است. این دو عید را باید گرامی بداریم. این دو عید دو عید پرمعنا و پرمضمون است برای ما. در مورد عید اوّل که عید انقلاب است - روز بیستودوّم بهمن - حقیقتاً ملّت ما در طول این ۳۷ سال، این روز را به معنای یک عید واقعی گرامی داشته است. عید یعنی آن مناسبتی که هر سال تکرار می شود.
ریشه «عید» از «عود» است؛ یعنی هر سال یک روزی را به یک مناسبتی تکرار می کنیم، تکرار شادمانه؛..... بعد هم عید انتخابات؛ انتخابات هم عید است. انتخابات تزریق خون تازه در کالبد نظام جمهوری اسلامی است؛ تجدید قوا و تجدید نیرو برای ملّت است. یک عدّهای میآیند مسئولیّت هایی را به عهده می گیرند و کارهایی را انجام می دهند؛ مقداری می توانند، مقداری نمی توانند، بعضی می توانند، بعضی نمی توانند؛ برای ملّت این حق قرار داده شده است که در یک مقطع معیّنی - در مورد مجلس یا ریاست جمهوری و غیره چهارساله، در مورد خبرگان با یک فاصله بیشتر- بیایند وسط میدان و تصمیمگیری کنند که این باشد و آن نباشد. انتخابات یعنی این؛ یعنی یک روح جدید، یک خون تازه و یک نَفَس نو به کشور و به ملّت و به مردم دادن؛ انتخابات این است. »
رهبر فرزانه انقلاب همچنین در سالروز قیام خونین ۲۹ بهمن ۱۳۵۶مردم تبریز در دیدار با مردم آذربایجان شرقی فرمودند: « انتخابات هم عید بزرگی است برای کشور. اهمّیّت این انتخابات به خاطر این است که این انتخابات مثل همین راهپیمایی چند روز قبل - بیستودوّم بهمن - مظهر بیداری ملّت ایران است، مظهر دفاع از انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است، مظهر دفاع از استقلال کشور است، مظهر دفاع از عزّت ملّی است. اینکه بنده به همه ملّت ایران عرض می کنم که حضور پیدا کنید، شرکت کنید، اعلام نظر کنید به خاطر این است؛ مسئله مهم است. »(۱۳۹۴/۱۱/۲۸)
ایشان پیشتر نیز از انتخابات به عنوان خون تازه در پیکر انقلاب و نظام یاد کرده بودند (۱۳۹۲/۲/۱۶) و زمانی دیگر نیز در خصوص انتخابات فرموده بودند: «هرانتخاباتی برای ملت ما و فضای عمومی کشور مثل نسیمی است که فضا را تغییر میدهد و معطر میکند؛ هوای تازهای در فضای کشور به وجود میآورد و امیدهای تازهای در دلها برمیانگیزد.» (۱۳۸۴/۲/۱۱)
نقشه مفهومی عید انتخابات
پژوهش خبری//