موسسه تحقیقاتی برایمار انگلیس افتتاح کانال سوئز را واقعه پرسودی برای پروژه جاده ابریشم به عنوان خط ارتباطی میان 60 کشور دنیا و به ویژه ایران دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما موسسه تحقیقاتی برایمار انگلیس تاکید کرده است : پروژه راه ابریشم، ایران و بازار پالایشگاههای در حال رشد هندی از جمله بزرگترین ذی نفعان آغاز به کار کانال جدید سوئز هستند.
این مهم به ویژه در بخش انرژی و با توجه به نیاز روزافزون به این بخش در سراسر دنیا اهمیت ویژه ای دارد و در این میان ایران به عنوان صادر کننده مهم انرژی علاوه بر حفظ مشتریان آسیایی خود پس از لغو تحریمها راههای جدیدی را برای صادرات پیش روی خود دارد که از آن جمله می توان به فعالیت دوباره مشتریان قدیمی این کشور در اروپای جنوبی برای نفت خام ایران اشاره کرد که انتقال آن از طریق کانال سوئز با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.
سخنگوی این موسسه تحقیقاتی در اولین کنفرانس جهانی کانال سوئز در کایرو اظهار داشت: در دهه های 70 و80 میلادی نفت خام خاورمیانه راهی غرب می شد اما این روند در قرن حاضر تغییر کرده و محصولات پالایشگاهی خاورمیانه در حال حاضر پاسخگوی شرق است.
پالایشگاههای خاورمیانه ای نه تنها نیاز کشورهای اطراف خود را تامین می کنند بلکه پا را فراتر نهاده و به صادرات محصولات نفتی به اقصا نقاط دنیا اقدام کرده اند که تجارت پرسودی برای این کشورها محسوب می شود.
پتروپولس اظهار داشت: شمال شرق آسیا در حال حاضر در حال تولید گازوئیل است که به زودی راهی غرب می شود.
بازیگران اصلی این صحنه در حال حاضر اقدام به سفارش ساخت افراماکس و سوئزماکس های جدید کردند که با گذر از کانال سوئز گازوئیل تولیدی را از پالایشگاهها در ژاپن و کره جنوبی به غرب می رسانند.
وی در پایان از رشد چشمگیر صنعت LNG سخن به میان آورد که بخش خصوصی هند با تکمیل پروژه های پالایشگاهی خود نقش بسزایی در این امر ایفا می کند.