بورس داغ تسلیحات !
عربستان دومین وارد کننده سلاح در جهان
رویدادهای غرب آسیا، عاملی برای افزایش خرید تسلیحات از سوی دولت های عربی ، بویژه عربستان شده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، نشریه یو اس نیوز در گزارشی با استناد به نتایج بررسی های جدید اعلام کرد: همزمان با جنگ و درگیری در غرب آسیا ، کشورهای منطقه سلاح ها و مهمات بیشتری خریداری می کنند ، به ویژه اقدام عربستان در خرید تسلیحات در سال های اخیر همزمان با تشدید رقابت با ایران، به شدت افزایش یافته است.
عربستان ، رشد 3 برابری خرید تسلیحات
گزارشی که مؤسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم دیروز منتشر کرد نشان می دهد عربستان هم اکنون دومین واردکننده بزرگ سلاح در جهان است. بر اساس آمار و اطلاعات، میزان تسلیحاتی که این کشور از سال 2011 تا سال گذشته خریداری کرده است، در مقایسه با دوره ای که از سال 2006 تا 2010 است، 275 درصد افزایش یافته است.
هند، بزرگترین وارد کننده
هند همچنان بزرگترین واردکننده سلاح در جهان است، اما این گزارش همچنین نشان می دهد خرید سلاح قطر، امارات متحده عربی و مصر نیز از سال 2011 افزایش یافته است.
یک پژوهشگر بلندپایه برنامه هزینه های نظامی و تسلیحاتی مؤسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم در بیانیه ای اعلام کرد اقدام عربستان و متحدانش در افزایش واردات سلاح، می توان تا حدی به تلاش های این کشور در جنگ یمن نسبت داد.
وی گفت: ائتلاف متشکل از کشورهای عربی، از تسلیحات پیشرفته ای که بیشتر از آمریکا و کشورهای اروپایی خریداری کرده اند، در یمن استفاده می کنند. با وجود پایین بودن قیمت نفت، قرار است واردات گسترده سلاح به خاورمیانه به عنوان بخشی از قراردادهای امضاشده در پنج سال گذشته ادامه یابد.
غرب آسیا، مشتری دائم ومطمئن !
بنا بر اعلام این مؤسسه، خرید سلاح در کشورهای غرب آسیا در طول دهه گذشته افزایش یافت و 25 درصد واردات جهانی سلاح را از سال 2011 تا 2015 به خود اختصاص داد، در حالی که کشورهای این منطقه از سال 2006 تا 2010، 18 درصد خرید سلاح را در جهان به خود اختصاص داده بودند.
یکی از اعضای بلندپایه مؤسسه بروکینگز که درباره غرب آسیا تحقیق می کند گفت: تشدید درگیری هایی که کشورهای منطقه را وادار به خرید سلاح های بیشتر کرده است، شامل درگیری های لیبی، یمن، سوریه، و عراق، و نیز خشونت ها در مصر و ترکیه است.
وی گفت: ما شاهد جنگ و درگیری در منطقه هستیم. بسیاری از کشورها احساس می کنند باید توانمندی های نظامی خود را برای مداخله در این درگیری ها یا دفع رقبای خود افزایش دهند.
این در حالی است که عربستان برای گروههای مخالف دولت اسد سلاح ارسال می کند.
وی افزود: آشکار است که سعودی ها گروههای فعال در لیبی سلاح داده اند.
آمریکا و روسیه، فروشندگان بزرگ سلاح
براساس بررسی اخیری که بخش تحقیقاتی کنگره آمریکا منتشر کرده است، آمریکا همچنان بزرگترین صادرکننده سلاح به غرب آسیا است، اما صادرات سلاح روسیه نیز در دهه اخیر افزایش یافته است که بیشتر مربوط به حمایت این کشور از بشار اسد است.
به موجب بررسی بخش تحقیقاتی کنگره، 14 درصد از صادرات سلاح روسیه از سال 2011 تا 2014 به کشورهای منطقه اختصاص داشت، در حالی که میزان صادرات سلاح روسیه به این کشورها از سال 2007 تا 2010 ، نه درصد بود. همچنین به موجب این بررسی ها، صادرات سلاح آمریکا به این کشورها افزایش یافته است. در همین حال صادرکنندگان اروپایی و چین در رقابت برای صادرات سلاح به این کشورها حضور داشته اند.