پخش زنده
امروز: -
وزیر جهادکشاورزی و وزیر اقتصاد هلند در زمینه توسعه همکاری های علمی و فنی و سرمایه گذاری مشترک و تولید و عرضه محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی تفاهم نامه امضا کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمود حجتی در دیدار وزیر اقتصاد هلند و هیات همراه با اشاره به سابقه نسبتا طولانی دو کشور در زمینه همکاری در بخش کشاورزی گفت: دو کشور قرار است در زمینه توسعه کشت تراکم و گلخانه ای، تولید و صادرات گل و انتقال فناوری های نوین در بخش تولید بذر همکاری کنند.
وی افزود: از آنجا که جمهوری اسلامی ایران در بخش کشت ارگانیک مناطق مساعد کوهستانی دارد ، دو کشور می توانند در زمینه تولید محصولات ارگانیک همکاری کنند.
وزیر جهادکشاورزی گفت : تاکنون 70 هزار هکتار عرصه برای کشت محصولات ارگانیک با همکاری کارشناسان دو کشور در جمهوری اسلامی ایران شناسایی شده است.
حجتی بر همکاری دو کشور برای حضور در بازارهای صادراتی مشترک تاکید کرد و افزود : با توجه به موقعیت ویژه جمهوری اسلامی ایران در منطقه و تجربه طرف هلندی با حضور در بازارهای صادراتی جهان دو کشور می توانند با سرمایه گذاری مشترک همکاری خوبی در زمینه تولید و عرضه محصولات به بازارهای مشترک داشته باشند.
وی گفت: این موارد در تفاهم نامه دو کشور مورد توجه قرار گرفته است.
وزیر جهادکشاورزی همکاری دو کشور را در بخش افزایش بهره وری آب از دیگر موارد تفاهم نامه مشترک دانست و افزود : در کشور ما سرمایه گذاری های خوبی از محل صندوق توسعه ملی شده است و امیدواریم گروه کاری مشترک دو کشور برای اجرایی شدن موارد مربوط به افزایش بهره وری از منابع آبی اقدام کنند.
حجتی گفت: در گذشته همکاری های خوبی در بخش تبادل اطلاعات و برگزاری برنامه های آموزشی در زمینه افزایش بهره وری آب با کشور هلند داشتیم و قرار است این آموخته ها با همکاری کارشناسان دو طرف اجرایی شود.
وی افزود: قرار است بخش خصوصی دو کشور در زمینه تولید و تکثیر بذر محصولات راهبردی و قارچ خوراکی همکاری کنند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: از آنجا که جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید محصولات باغی مانند زعفران، پسته، انار و خرما ؛ رتبه های ویژه جهانی دارد ؛ هلند می تواند در بخش فرآوری و بازاریابی محصولات با ایران همکاری کند.
حجتی افزود : جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید گیاهان دارویی شرایط فوق العاده ای در مراتع دارد و هلند می تواند در کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و اسانس گیری از طریق سرمایه گذاران بخش خصوصی همکاری کند.
هنک کامپ وزیر اقتصاد هلند نیز در این دیدار با اشاره به اینکه منابع طبیعی ایران ظرفیت فوق العاده ای برای تولید محصولات کشاورزی دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با داشتن مراتع و منابع فوق العاده، تجارب ارزشمند و جوانان تحصیلکرده و آب و هوای مناسب می تواند به یک قدرت کشاورزی در جهان تبدیل شود.
وی افزود: از آنجا که ایجاد امنیت غذایی و خودکفایی در تولید اولویت جمهوری اسلامی ایران است بنابراین دو کشور می توانند همکاری های مشترکی در بخش های مختلف کشاورزی داشته باشند.
وزیر اقتصاد هلند گفت: افزایش بهره وری از منابع آب از تخصص های کشاورزی هلند است و در این زمینه ایران و هلند همکاری های مشترک خواهند داشت.
هنک کامپ افزود: محصولات کشاورزی ایران از لحاظ استاندارد و کیفیت در سطح قابل قبولی است و دو کشور می توانند بازارهای مشترکی داشته باشند.
وی گفت: باتوجه به اینکه هلند دومین صادرکننده محصولات سبزی تازه ، گل و بذر در جهان است در این زمینه نیز امکان همکاری مشترک وجود دارد.
وزیر اقتصاد هلند با بیان اینکه هم اکنون 40 دانشجوی ایرانی در مقطع دکترا در دانشگاه واخنیگن مشغول تحصیل هستند، افزود: در زمینه توسعه همکاری در بخش دانشگاهی و تحقیقاتی آمادگی کامل داریم.
هنک کامپ گفت: در زمینه صادرات، واردات و سرمایه گذاری هم ایران و هلند می توانند همکاری های گسترده ای داشته باشند.