جای خالی روانپزشک در بیمارستانهای سوختگی
رئیس پنجمین همایش کشوری سوختگی گفت: با کمک روانپزشک و روانکاوی به بیماران سوخته می توان بیش از 50 درصد بیماران سوخته را وارد اجتماع کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ دکتر کمال سید فروتن جراح و فوق تخصص جراحی پلاستیک و رئیس پنجمن همایش کشوری سوختگی با اعلام این خبر گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که بیماران سوخته بعد از درمان و مرخصی از بیمارستان با آن روبرو هستند مسئله روانی بعد از سوختگی است زیرا باید بتوانند خودشان را به خانواده و اجتماع معرفی کنند.
وی افزود: وقتی مریضی می سوزد و درمان می شود در هر صورت یک بیمار سوخته است و مسئله روانی بعد از سوختگی بسیار مهم است زیرا وقتی بیماری که دچار سوختگی60 تا 80 درصد شده را از مرگ نجات می دهیم و بهبود پیدا می کند بعد از اینکه وارد اجتماع می شود به دلایل مختلف روانی که با خانواده، همسر، فرزند و جامعه روبرو می شود دست به خودکشی می زند و تمام زحماتی که برای این نوع بیماران انجام می شود بی نتیجه می ماند.
فوق تخصص جرای پلاستیک گفت: بیمارانی که دچار سوختگی می شوند و می خواهند به کانون خانواده و اجتماع برگردند نیاز به کمک روانپزشک و روانکاو است که به این بیمارا ن آموزش دهند چه کاری باید انجام دهند تا بتوانند خودشان را به خانواد و اجتماع معرفی کنند ولی متاسفانه در این شرایط جای روانپزشک در بیمارستان های سوختگی خالی است.
دکتر فروتن افزود: تنها تعداد کمی از این بیماران با توجه به شخصیت خاصی که دارند می توانند وارد اجتماع شوند و اگر این بیمار سوخته وارد اجتماع نشود و نتواند کارایی خود را نشان دهد و از نظر روحی تقویت نشود تمام هزینه و درمانی که برای این بیمار انجام شده بی نتیجه خواهد ماند و کار مهمی انجام نشده است.
وی گفت: هزینه های درمان سوختگی بیشترین هزینه را در تمام بیماری ها دارد حتی نسبت به بیماری سرطان زیرا در سرطان بیمار نهایت یک تا سه عمل دارد و بالاخره تکلیفش مشخص می شود ولی مریض سوخته تا آخر عمرش ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد بنابراین هزینه بسیار زیادی باید صرف درمان بیمار سوخته شود و اگر نتوانیم این بیمار را وارد اجتماع کنیم، تمام هزینه هایی که برای این بیمار انجام داده ایم بی فایده خواهد بود.