المپیک ریو؛
دبیرکل ستاد مبارزه با دوپینگ: قوانین سختی وضع شدهاست
دبیرکل ستاد مبارزه با دوپینگ گفت: نادو برای ترغیب بیشتر فدراسیونها به پیشگیری و مبارزه با دوپینگ قوانین سختگیرانه ای وضع شد.
دکتر رامین طباطبایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: با تصویب نادو از ابتدای سال 2016 برنامه توزیع نمونه گیری تدوین کردیم که بصورت مستمر رشته های المپیکی را تحت پوشش قرار می دهد و با اجرای آن علاوه بر نمونه گیری های هدفمند از ورزشکاران در بخش آموزش هم گام های بسیار خوبی برای افزایش آگاهی ورزشکاران بر داشته شود. وی افزود: در همین راستا بروشوری با تیراژ 10 هزار نسخه به چاپ رسید که حاوی اطلاعاتی جامع برای حضور در بازی های المپیک ریو است.
این اطلاعات شامل چگونگی نمونه گیری، معافیت مصرف درمان، چگونگی صادر شدن معافیت، چگونگی استفاده از مکمل های ورزشی و .... سیاست هایی که ورزشکاران المپیکی و فدراسیون ها باید از آن آگاهی داشته باشند است.
طباطبایی گفت: غیر از موارد مطرح شده فدراسیون های بین المللی رشته های مختلف ورزشی هم برنامه هایی برای ورزشکاران المپیکی خود در نظر گرفته اند. طبق این برنامه ورزشکارانی که موفق به کسب سهمیه المپیک شده اند و یا احتمال زیادی برای کسب سهمیه دارند باید 6 ماه مانده به المپیک هر 3 ماه یک بار فرمی از موقعیت کلی خود پر کنند.
در این فرم جداولی طراحی شده است که ورزشکاران باید در این جداول ساعات کاری و موقعیت مکانی خود را اعلام کنند تا هر زمان که ماموران فدراسیون های بین المللی بخواهند برای تست دوپینگ سرزده در محل حضور ورزشکار حاضر شوند.
وی افزود: در ستاد ملی مبارزه با دوپینگ قوانینی تعریف شده که مورد تایید وادا است و به جریمه های ملی فدراسیون ها و ورزشکارانی که مرتکب دوپینگ شده اند مربوط می شود.
طبق این قوانین در صورتیکه ورزشکاری مرتکب دوپینگ شود تا سقف 10 هزار دلار جریمه می شودو این جریمه مالی فقط مختص به ورزشکاران دوپینگی نیست. فدراسیون هایی که ورزشکاران دوپینگی آنها در طول 12 ماه بیشتر از 4 نفر باشد هم باید جریمه مالی پرداخت کنند که با تصمیم گیری وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک بخشی از بودجه فدراسیون ها قطع می شود.
دکتر طباطبایی گفت: دوپینگ تبعات منفی بسیاری دارد و این موضوعی انکار ناپذیر است. آبرو و حیثیت کشور باید تحت هر شرایطی حفظ شود. بر همین اساس تعهدنامه ای میان فدراسیون ها و ورزشکاران مربوطه تدوین کردیم که از سوی دکتر سجادی رئیس نادو به فدراسیون ها ابلاغ شد که طبق این تعهد نامه ورزشکارانی که مرتکب دوپینگ می شومد علاوه بر محرومیت 4 ساله موظف به پرداخت 30 میلیون تومان به عنوان جریمه خواهند شد.
وی افزود: ستاد ملی مبارزه با دوپینگ با تعریف قوانین سخت گیرانه علاوه بر اعمال فشار برای جلوگیری از ارتکاب به دوپینگ در تلاش برای افزایش فشار به فدراسیون هاست تا آنها در بخش آموزش و پیشگیری از دوپینگ فعالیت بیشتری در مقایسه با گذشته داشته باشند.