معاون سازمان میراث فرهنگی:
صادرات صنایع دستی نیازمند واحدهای تولیدی بزرگ
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی گفت: برای صادرات صنایع دستی به واحدهای تولیدی بزرگ پژوهش محور و دانش محور نیاز داریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، بهمن نامور مطلق در مراسم برگزاری اولین نشست تولیدکنندگان برتر صنایع دستی کشور افزود: یکی از مشکلات جدی در حوزه صنایع دستی بحث پاسخگویی به نیازهای بازار است، در گذشته عمدتا تمام تلاش ها در حوزه تولید بود و به بخش های فروش، بازرگانی و صادرات توجهی نداشتیم.
وی گفت: پس از خلق کارها به خاطر نبود امکان فروش، انبارها پر می شد اما در یکی دو سال اخیر فعالیت هایی در حوزه بازرگانی از جمله راه اندازی فروشگاه های مجازی، ارتباط با صادرات و تاسیس انجمن صادرات انجام دادیم که در شرح وظایف ما نمی گنجید.
نامور مطلق افزود: صادرات صنایع دستی رشد 36درصدی داشته است و برای پاسخ گویی به نیاز بازار می خواهیم واحدهای بزرگ تولیدی را راه اندازی کنیم، واحدهای بزرگ می توانند برای تحقیقات و طراحی از دانشگاه ها، کمک بگیرند.
وی با بیان اینکه حمایت، تشویق و راه اندازی واحدهای بزرگ به این معنا نیست که واحدهای کوچک را نادیده بگیریم ادامه داد: برنامه ای داریم که واحدهای کوچک تر را ساماندهی و شبکه های مستحکمی از واحدهای کوچک تولید کنیم و از آنها حمایت جدی تری بعمل آوریم.
نامور مطلق با اشاره به اینکه عملکرد موفق در حوزه تولید می تواند اثر خوبی بر دیگر حوزه ها از جمله بازرگانی داشته باشد گفت: می خواهیم در این حوزه صنایع دستی، برند سازی کنیم.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: امیدواریم در سال های آینده بتوانیم جلوی صادرات کالاهای نامرغوب را بگیریم که ضربه به حیثیت و هویت هنری ما نزنند.
همچنین در این نشست حدود 40 نفر از تولیدکنندگان برتر سراسر کشور حضور داشتند که برخی از آنها به بیان پیشنهادها و انتقادهایشان پرداختند.
لزوم تشکیل واحدی تولیدی که هدفش بازارهای جهانی باشد، شناخت و در نظر گرفتن سلایق جهانی، تشکیل کمیته فنی که آموزش جدیدترین فناوری ها و تکنیک هایی که در تولید صنایع دستی در کل دنیا را بعهده داشته باشد، حمایت بیشتر دولت، شناخت بازار هدف و استفاده از مواد اولیه اصیل ایرانی از جمله پیشنهادها و تعطیل و یا نیمه تعطیل شدن اکثر واحدها، بالا بودن قیمت دستمزدها و مشکل صدور مجوز برای کارگاه های تولیدی از انتقادهای آنان در این نشست بود.
در ادامه این نشست سرپرست اداره کل صادرات گفت: با توجه به اینکه سایر کالاهای غیر نفتی منفی 4/6 کاهش داشته است، صادرات صنایع دستی صدرنشین کالاهای غیر نفتی است.
پویا محمودیان افزود: سال 93 بعد از سال ها رکود، با 36 درصد رشد توانستیم تا حدودی جبران مافات کنیم و در سال 94 علاوه بر آن 6 درصد رشد داشته ایم.
وی گفت: پایین بودن رقم رشد صادرات در شان صنایع دستی کشورمان نیست اما همین ارقام رشد، امید بخش است و نوید این را می دهد که اگر درست برنامه ریزی کنیم می توانیم سهم از دست رفته را بدست آوریم.