همایش بین المللی تن ماهیان اقیانوس هند در جزیره کیش + فیلم
سومین همایش بین المللی تن ماهیان اقیانوس هند با حضور 24 کشور جهان به میزبانی جزیره کیش آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: اقیانوس هند یکی از زیستگاه های اصلی تن ماهیان در جهان است و سالانه حدود یک و هفت دهم میلیون تن از این ماهی در این اقیانوس صید می شود.
حسن صالحی افزود: در این زمینه از چندین سال قبل سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد (FAO) به منظور مدیریت هرچه بهتر صید و ذخایر آبزیان در جهان، کمیسیون های منطقه ای را تشکیل داده که ازجمله آن کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند (IOTC) است.
وی اضافه کرد: این کمیسیون، برنامه ریزی مدیریت صید ماهیان سطح زی درشت در اقیانوس هند را عهده دار است و ضمن ارزیابی ذخایر موجود و میزان قابل برداشت سالانه، کنترل گسترش صید و توسعه ناوگان صیادی همه کشورها را در اقیانوس دراختیار دارد.
صالحی افزود : سازمان شیلات ایران به نمایندگی از طرف جمهوری اسلامی ایران از سال 2002 میلادی با مصوبه هیئت وزیران و مجلس شورای اسلامی به عضویت رسمی کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند درآمده و تلاش های زیادی برای افزایش سهمیه صید در اقیانوس هند برای ناوگان صیادی کشور انجام داده است.
این مقام مسئول بیان کرد: اکنون جمهوری اسلامی ایران با صید بیش از 260 هزار تن از انواع گونه های سطح زی درشت و اختصاص 50 درصدی از حجم تولیدات دریایی کشور به این گروه از آبزیان، ازنظر جایگاه به عنوان دومین کشور بهره بردار از ذخایر تن ماهیان اقیانوس هند در بین 45 کشور بهره بردار در این حوزه محسوب می شود .
صالحی با بیان این که روند آینده اقیانوس هند برای صید تن ماهیان به سمت سهمیه بندی است و چون اکنون حفظ ذخایر با توجه به حجم صید خیلی مهم و مدیریت آن برای کمیسیون تن ماهیان اقیانوس هند(IOTC) حساس شده است، گفت: این کمیسیون در سال های اخیر در صدد برآمده تا با کمک کشورهای عضو و ضمن بهره گیری از تجارب سایر سازمان های مدیریت ماهیگیری منطقه ای فائو به تعیین معیارهای لازم برای سهمیه بندی صید تن ماهیان در اقیانوس هند افدام کند.
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران افزود: به همین منظور تاکنون 2 نشست در سال های 2011 و 2013 در کشورهای کنیا و عمان برگزار شده است و اکنن این نشست سه روزه به میزبانی جهموری اسلامی ایران درحال برگزاریست که پس از بررسی ها با توجه به موفقیت استان هرمزگان در زمینه های شیلاتی، جزیره کیش به عنوان "قطب صیادی بدون تور" این جزیره انتخاب شد.