وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پراکندگی این تعداد تخت موجود به عدالت نبوده است و مناسب نیست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رفع کاستی ها و نواقص حوزه پزشکی را نیازمند کمک های چند جانبه دانست.
دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه دسترسی به خدمات درمانی به علت تراکم بالای جمعیت در نقاط مختلف و علیالخصوص نقاط محروم کشور بر اساس عدالت وجود ندارد، گفت: این درحالی است که نواقص بسیاری در زمینه تجهیز و راه اندازی مراکز درمانی و بیمارستانها در کشور وجود دارد و با وجود همه مشکلات، 43 بیمارستان در قالب 3 هزار و 400 تخت تکمیل و راهاندازی شده و 510 طرح با حمایت وزارت بهداشت و برخی خیران در قالب 4 هزار و 700 تخت به بهرهبرداری رسیده است اما همچنان با مقصود مورد نظر در این زمینه فاصله داریم.
وی همچنین با بیان اینکه قرار شده بخش مهمی از روند ساخت بیمارستانها و مراکز درمانی با حمایت و همکاری بخش خصوصی صورت بگیرد، افزود: متاسفانه تاکنون این موضوع کمی در قالب شعاری باقی مانده و این درحالی است که با تدابیر وزارت بهداشت تاکنون 30 هزار پروژه بهداشتی با اعتبار 700 میلیارد تومان در برنامههای وزارت بهداشت قرار گرفته به گونهای که 2 هزار خانه بهداشت ساخته شده است و 2 هزار و 200 مرکز بهداشتی در مناطق محروم نیز تهیه و تامین تجهیزات شدند.
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به گله مندی برخی از پزشکان جوان در خصوص اینکه در طول دوران دو تا سه ساله طرح خود، حق دایر کردن مطب نداشته اند، ادامه داد: این قشر زحمتکش باید بداند که در این مدت که طرحشان را در مناطق محروم میگذرانند، به پشتوانه خدمات بیدریغ این پزشکان با افزایش رضایتمندی بسیاری از مردم و جامعه در چنین مناطقی روبرو شده اند.
هاشمی با اشاره به مشکلات متعددی که بیمارستان ها و مراکز درمانی به ویژه بیمارستانهای دولتی با آن مواجهند گفت: ضرورت جدا شدن مراکز آموزش پزشکی با مراکز ارائه خدمات پزشکی همچنین ساخت و ساز و نگهداری و بهره برداری از مراکز درمانی، مشکلات پیچیده ای است که در این زمینه می توان به آن اشاره کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در بخش جذب سرمایه خصوصی بیش از نیمی از راه را وزارت بهداشت طی کرده اما با موانعی نیز روبرو است گفت: به عنوان نمونه، متاسفانه در این مسیر افرادی هستند که مشکلات را می شناسند و در عین حال با نگرش منفی و به زعم من، سوسیالیستی مانع از ورود بخش خصوصی می شوند و فکر می کنند همه تلاش ها باید از دولت منبعث شود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ما موقعی این راه را آغاز کرده ایم که پروژه های بسیار زیادی بر سر راهمان بود و فکر می کردیم 25 تا 30 سال طول می کشد تا به نتیجه برسیم اما کل تخت هایی که تا امروز دایر کرده ایم در مجموع 9 هزار تخت است که با وجود همه موانع و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد در این مدت گام خوبی برداشته شده است.
دکتر هاشمی گفت: این همه کاری که در وزارت بهداشت تاکنون انجام شده با دعا و ثنا نبوده است و باید بدانید چقدر از دولت طلبکاریم و این همه کار بخاطر کارهای جهادی در این زمینه بوده است.
وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده درحوزه ساخت و تکمیل بیمارستان افزود: درحال حاضر 234 هزار طرح بیمارستانی با پیشرفت فیزیکی 40 درصد انجام شده و 15 هزار میلیارد تومان هم برای تکمیل آن نیاز است و امید است که سال آینده، سال طلایی برای کشور در حوزه تحول سلامت باشد.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد در هر استان بیمارستان 200 تختخوابی به بهره برداری برسد و علاوه بر 2 هزار خانه بهداشت ساخته شده، الباقی نیز سال آینده به نتیجه و بهره برداری برسد.
دکتر هاشمی یادآور شد: هزار و 135 مرکز جامع خدمات سلامت برای 24 میلیون جمعیت ایجاد شده است و این یعنی به ازای هر 3 تا 4 هزار نفر یک مراقب سلامت همچنین به ازای هر 50 هزار نفر یک مراقب تغذیه، دندانپزشک، پزشک عمومی داریم که همه آنها درقالب طرح تحول نظام سلامت به این امر اختصاص یافته است و درباره بیماری های دیگر نیز از جمله سرطان و مراقبت های ویژه هم همکاری و حمایتهای خوبی از طرف بخش خصوصی و سرمایه گذاری ها در این حوزه صورت گرفته است.
وزارت بهداشت علاقهمند به برون سپاری خدمات بیمارستانی در قالب شرکتی است
وی با تاکید بر افزایش ورود بخش خصوصی به حوزه ایجاد زیرساخت های لازم و حمایتی در حوزه سلامت افزود: نیاز است که علاوه بر سرمایه گذاری داخلی با سرمایه گذاران خارجی توافق شود و وزارت بهداشت علاقه مند است خدمات بیمارستانی را در قالب شرکتی، برون سپاری کند و در این راه ازتجربه های بین المللی و حتی منطقه ای باید بهره گرفت و ترکیه الگوی خوبی برای ایجاد سرمایه گذاری در این زمینه است.
وزیر بهداشت گفت: درحوزه ساخت بیمارستان های مجهز به لحاظ صنعت، ما بسیار عقب هستیم و معتقدم که علاوه بر سرمایه گذاری خارجی نیاز به همکاری با مشاوران بین المللی در این زمینه برای کم کردن فاصله ها داریم که مشارکت با بخش های غیردولتی این قضیه را سامان می دهد.
دکتر هاشمی همچنین دربخش دیگری از سخنان خود از اقدامات رئیس جمهور و ارگانها و سازمانهای حمایت کننده در حوزه سلامت تشکر کرد و گفت: اگر ما بتوانیم این قدم خیر را باصلابت و استحکام ادامه دهیم بقیه حلقه های طرح تحول نظام سلامت عملیاتی می شود، مواردی که در طول دو سال فعالیت برای دستیابی به نظام سلامت کارآمد و افزایش رفاه جامعه انجام شده است و باید ادامه دار باشد.
در این همایش از تعدادی از خیران حوزه سلامت که در زمینه ساخت و تجهیز بیمارستان ها اقدامات نوع دوستانه داشته اند تقدیر شد.
"دومین کنگره ساخت بیمارستان، مدیریت منابع و تجهیزات منابع" به همت دانشگاه علوم پزشکی ایران و مجمع خیرین سلامت کشور و مشارکت و همکاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان تأمین اجتماعی و دیگر دستگاهها امروز و فردا در سالن همایشهای بینالمللی رازی دانشگاه ایران برگزار میشود.