تجاوزگری سعودی ها بالاخره داد عفو بین الملل را در آورد
عفو بین الملل: فروش تسلیحات به عربستان غیرقانونی است
عفو بین الملل گفت فروش تسلیحات به عربستان نه تنها غیر عاقلانه بلکه غیر قانونی است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ایندی پندنت در گزارشی به نقل از عفو بین الملل اعلام کرد هدف قرار گرفتن اهداف غیر نظامی در عربستان سعودی سبب افزایش فروش شرکت تسلیحاتی بی اِی ای BAE سیستمز انگلیس شده است.
در این گزارش به قلم جیمز کاسیک آمده است: سازمان ملل متحد می گوید حملات عربستان سعودی علیه مدارس، تأسیسات پزشکی، مساجد و بازارها در یمن ناقض قوانین بشردوستانه بین المللی است.
عفو بین الملل اعلام کرد بمباران های غیر قانونی عربستان سعودی علیه اهداف غیر نظامی در یمن -که سازمان ملل متحد در حال حاضر در حال انجام دادن تحقیقاتی درباره آن است- به افرایش فروش هواپیماهای جنگی ساخت شرکت بی اِی ای سیستمز کمک کرده است.
عفو بین الملل اعلام کرد ارقام منتشره شرکت چند ملیتی دفاعی بی اِی ای سیستمز -که در انگلیس مستقر است- نشان می دهد سود خالص حدود یک میلیارد پوندی بخش انگلیسی این شرکت طی سال گذشته به علت ادامه فروش جنگنده های یوروفایتر تایفون و همچنین ارائه خدمات موتوری به نیروهای هوایی سلطنتی عربستان سعودی بوده است.
این در حالی است که شرکت بی اِی ای این موضوع را به شدت رد کرد که فروش این جنگنده ها به عربستان سعودی سبب تشدید درگیری ها در یمن شده است .
در گزارش سازمان ملل متحد -که شورای امنیت در حال حاضر در حال بررسی آن است- به جزییات مرتبط با فروش این جنگنده ها، و موشک های ساخته شده در انگلیس -که دولت انگلیس مجوز آنها را صادر کرده- پرداخته شده است. ائتلاف به رهبری عربستان سعودی که متشکل از نه کشور سنی است، در ماه مارس سال گذشته حملات خود را به مناطق تحت کنترل جنبش انصارالله در یمن آغاز کرد. این حملات هوایی و همچنین محاصره دریایی تاکنون سبب جان باختن بیش از شش هزار غیر نظامی شده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد ، بمباران ها علیه مدارس، تأسیسات پزشکی ، مساجد ، و بازارها ناقض قوانین بشردوستانه بین المللی هستند و بسیاری از مناطق در یمن با قحطی و گرسنگی رو به رو هستند.
عفو بین الملل ادعا می کند که با آن که میزان فروش تجهیزات نظامی بی اِی ای در سال های اخیر با کاهش مواجه بوده است اما حملات هوایی تحت رهبری عربستان سعودی به همراه طرح ها برای حضور هر چه بیشتر ریاض در عملیات بمباران در سوریه به افزایش سود عملیاتی این شرکت در سال گذشته از یک میلیارد و سیصد میلیون پوند به یک میلیارد و پانصد میلیون پوند کمک کرده است.
بر اساس ارقام خود این شرکت در سال دو هزار و پانزده ، بازار نظامی عربستان سعودی به بهبود عملکرد کلی این شرکت کمک کرده است . بر اساس این ارقام ، میزان فروش این شرکت با یک میلیارد و سیصد میلیون پوند افزایش به هفده میلیارد و نهصد میلیون پوند رسیده است.
در سال دو هزار و پنج، دولت عربستان سعودی سفارش خرید هفتاد و دو فروند یورو فایتر تایفون را به شرکت بی اِی ای سیستمز داد.
این شرکت میزان فروش خود در سال دو هزار و پانزده را بخشی از «قرارداد موجود» دانست.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس اخیرا در مجلس عوام این کشور اعلام کرد سعودی ها برای پایبندی به قوانین بشردوستانه ترغیب شده اند. با این حال، عفو بین الملل، اعلام کرد ارقام مرتبط با فروش جدید تسلیحات به مثابه هشداری برای سهام داران بی اِی ای سیستمز محسوب می شود .
اولویه اسپراگ مدیر بخش تجارت تسلیحات در عفو بین الملل در گفتگو با روزنامه ایندیپندنت اعلام کرد: «آنها (سهامداران) باید درک کنند که بخش بزرگی از سود این شرکت از فروش تسلیحات به عربستان سعودی و در زمانی نشأت می گیرد که ائتلاف نظامی سعودی در یمن هزاران غیر نظامی را کشته است.»
او با هشدار به دولت انگلیس برای «متوقف کردن روند فروش بی اِی ای» و تعلیق روند صدور مجوز صادرات برای فروش تسلیحات بیشتر به عربستان سعودی، اعلام کرد: «شواهد قدرتمندی در این باره وجود دارد که نشان می دهد فروش تسلیحات به عربستان سعودی نه تنها غیر عاقلانه بلکه به واقع غیر قانونی است.»
ائتلاف به رهبری عربستان سعودی ادعا می کند که مواضع نظامی جنبش انصارالله را هدف قرار می دهد. با این حال در گزارش سازمان ملل متحد چندین حمله به افراد غیر نظامی از سوی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی ثبت شده است.
این شرکت اعلام کرد: «انتقال هواپیما به عربستان سعودی در سال دو هزار و پانزده بخشی از قراردادی بود که در سال دو هزار و هفت امضا شد و جدول زمانی انتقال این هواپیماها از سال ها پیش تعیین شده بود.»
این شرکت در بیانیه ای اعلام کرد: «ما بر اساس توافق دولت با دولت، تجهیزات دفاعی و حمایت در اختیار عربستان سعودی قرار می دهیم. صادرات هر گونه تجهیزات دفاعی بر اساس قوانین سخت گیرانه دولت انگلیس صورت می گیرد که یکی از سخت گیرانه ترین رژیم های کنترل تسلیحاتی در جهان محسوب می شود.»