وی گفت: هم اکنون ناوشکن های جمهوری اسلامی ایران، جماران و پشتیبانی بوشهر در خلیج عدن و تنگه باب المندب مشغول انجام عملیات هستند.
دریادار سیاری افزود: دریادلان ارتش جمهوری اسلامی ایران در این مدت 700 هزار کیلومتر دریانوردی داشتند و دو هزار و 500 روز درآبهای آزاد جهان دریانوردی کردند.
وی گفت: ناوگروهای اعزامی به منطقه تاکنون 3 هزار و 325 فروند کشتی را اسکورت کردند و 200 بار با دزدان دریایی درگیر شدند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ناوگروهای اعزامی به منطقه، 22 بار نیز به کشتیهای خارجی کمک کردند.
دریادار سیاری گفت: در 10 ماه گذشته نیروی دریایی ارتش 12 تمرین و رزمایش از جمله رزمایشهای امنیت پایدار ، رزمایش تخصصی ناوشکنها، پرتاب موشک و اژدر و عملیات ویژه و همچنین دو مورد با نیروی دریایی کشورهای هند و روسیه نیز تمرین نظامی داشته است.
برگزاری رزمایش بزرگ دریایی ولایت 94 در زمستان امسال
فرمانده نیروی دریایی ارتش از برگزاری رزمایش بزرگ دریایی ولایت 94 در زمستان امسال خبر داد.
امیر دریادار حبیب الله سیاری در ادامه نشست خبری که به مناسبت سالروز عملیات پیروزمندانه مروارید در هفت آذر سال 1359 برگزار شد گفت: رزمایش امداد و نجات با مشارکت نیروی دریایی کشور عمان نیز اواخر آذر و اوایل دی برگزار میشود.
وی افزود: سومین همایش بزرگ دریایی را نیز سال آینده برگزار خواهیم کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: 10 آذر چند فروند شناور و ناو تُمب که بازسازی شده به نیروی دریایی ملحق میشود.
وی افزود: همچنین یک حوض شناور دو هزار تنی نیز در انزلی راهاندازی خواهد شد.
دریادار سیاری گفت: 7 آذر سال 59 نیروی دریایی ارتش در حالی که فقط 67 روز از دفاع مقدس سپری شده بود به پیروزی بزرگی دست یافت که طی آن نیروی دریایی دشمن کاملا منهدم شد؛ به علاوه دو پایانه البکر و الامیه نیز که بیشترین صادرات عراق از این دو پایانه صورت میگرفت منهدم شد و دشمن نتوانست تا پایان دفاع مقدس این دو پایانه را عملیاتی کند.
وی افزود: در جریان عملیات مروارید بندر فاو، ام القصر و بصره محاصره شد و دومین ضربه اقتصادی به دشمن وارد آمد.
دریادار سیاری گفت: نتیجه این عملیات احاطه جمهوری اسلامی ایران به خلیج فارس و نشان دادن توانمندی نیروی دریایی به کشورهای منطقهای و فرا منطقهای بود.
وی افزود: دشمن پس از این شکست سنگین در دریا و با توجه به اینکه نیروی دریایی ارتش اجازه ورود شناور و یا تجهیزاتی از تنگه هرمز به دشمن نمیداد فقط از طریق حمایتهای استکبار توانست به حیات خود ادامه دهد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در ادامه جنگ تحمیلی دشمن نیز مصصم بود با هدف قرار دادن جزیره خارک که محل صادارت نفت کشور ما بود و همچنین بندر امام که محل صادرات و واردات کالا به کشورمان بود ما را فلج کند.
دریادار سیاری در ادامه با اشاره به فعالیتهای نیروی دریایی ارتش در آن زمان برای مقابله با نقشه دشمن، افزود: دریا دلان نیروی دریایی در آن سالها با انجام 150 عملیات اسکورت، 10 هزار فروند کشتی تجاری و نفتکش را در هشت سال دفاع مقدس حفاظت کردند تا چرخه اقتصاد در آن شرایط حساس بچرخد.
وی گفت: همچنین محور اصلی عملیات آزادسازی خرمشهر، تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودند.
دریادار سیاری افزود: اهمیت دریا بر کسی پوشیده نیست و دریا منافع متعددی برای کشورها دارد.
وی گفت: فرمانده محترم کل قوا منافع کشور در دریا را راهبردی و کلان بر میشمارند و راه بهرهبرداری از آن را نیز اقتدار و تبدیل شدن نیروی دریایی به یک نیروی راهبردی میدانند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: نیروی دریایی برای تحقق فرمایشات فرمانده معظم کل قوا، توسعه سواحل مکران را در دستور کار قرار داده و وصل کردن بندرعباس تا پسابندر که به عنوان سواحل مکران شناخته میشوند به آبهای آزاد را در دستور کار خود قرار دادند.
دریادار سیاری با بیان اینکه یک سوم تجارت جهان در خلیج عدن صورت میگیرد و این منطقه شاهد تاخت و تاز دزدان دریایی است گفت: تاکنون موفق شدیم با اسکورت کشتیهای تجاری و نفتکش همه آنها را به سلامت از این منطقه عبور دهیم.
وی افزود: در این منطقه محورهای گشت امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) را از غرب تا جنوب هندوستان و منطقه خلیج عدن و باب المندب برقرار کردیم.
دریادار سیاری گفت: نیروی دریایی ارتش سه مسیر جدید را برای پیمودن در دستور کار خود قرار داده و در آینده نزدیک ناوگروههای نیروی دریایی این مسیرها را میپیماید.
دریادار سیاری افزود: در این مسیرها قرار است با دور زدن قاره آفریقا به اقیانوس اطلس برسیم همچنین با عبور از کانال سوئز وارد اقیانوس اطلس شویم و از طریق جنوب غرب آسیا به سمت چین برویم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا نیروی دریایی همانند روسیه قصد پرتاب موشک از دریای خزر به سوریه را دارد افزود: هرگونه تحرک در 20 درصد سهم ایران از دریای خزر رصد میشود و هیچگونه پرتابی از منطقه انجام نشده است و اجازه ورود هیچ کشتی نظامی به این منطقه داده نمیشود.
وی گفت: ما برای پرتاب موشک از دریای خزر برنامهای ندارم اما آمادگی برای اجرای دستورات وجود دارد.
فرمانده نیروی دریای ارتش در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نیروی دریایی همانند روسیه و چین قصد اعزام ناوگروه به بندر طرطوس دارد، افزود: برنامهای برای اعزام ناو جنگی به این بندر نداریم اما برابر فرامین آمادگی هرگونه اقدامی وجود دارد.