قصه گویی روشی غیرمستقیم در انتقال فرهنگ و تمدن است
وزیر آموزش و پرورش: با قصه گویی می توان برای رسیدن به آموزش و پرورش مطلوب کمک گرفت
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در مراسم اختتامیه هجدهمین جشنواره بین المللی قصه گویی افزود: به عنوان وزیر مسئولیت تربیت بیش از 13 میلیون دانش آموز را بر عهده دارم و احساس می کنم باید از قصه گویی تعلیم بچه ها را انتظار داشت.
وی خاطر نشان کرد: قصه گویی روش بسیار مناسبی برای تربیت دانش آموزان است و از این طریق میتوان ارزشها، هنجارها، بایدها و نبایدها، عادات، و آداب و رسوم را در قالب قصه به آنها آموخت.
فانی تصریح کرد: قصه ها یک روش غیرمستقیم در انتقال فرهنگ و تمدن هستند و یکی از هدفهای تعلیم و تربیت، انتقال فرهنگ از نسل گذشته به آینده است که از طریق قصه گویی می توان به این رسالت دست یافت.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به انتقال مفاهیم اخلاقی و اجتماعی از طریق قصه ها تاکید کرد: قصه می تواند این کاربرد و کارکرد را در نظام تربیت ایفا و سبک زندگی را به کودکان ما منتقل کند.
وی گفت: اعتقاد داریم تربیت اصلی کودک در هفت ساله اول زندگی اش شکل می گیرد و کودکان با گوش دادن به قصه ها می توانند رفتار خود را در آینده رقم بزنند.
فانی افزود: یکی از مشکلاتی که امروز جوامع با آنها دست به گریبان هستند فاصله بین نسل هاست که در بعضی از جوامع این فاصله به شکاف تبدیل شده است و به عنوان ضایعات اجتماعی خود را نشان می دهند که قصه ها می توانند این فاصله نسلی را کاهش دهند.
وی با اشاره به حضور پدربزرگها و مادربزرگها در این جشنواره گفت: پدربزرگها و مادربزرگها با تعریف قصه ها برای نوه های خود می توانند در جهت تحکیم خانواده گامی اساسی بردارند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: یکی از مشکلات امروز ما در جوامع، توسعه فناوری است و جدایی خانواده ها بر اثر این نوع از توسعه شکل گرفته است.
وی افزود: این جدایی می تواند با قصه ها و ترویج آن در خانواده ها برطرف شود و اعضای خانواده به یکدیگر نزدیک تر شوند.
فانی در بیان فایده ها دیگر قصه و قصه گویی گفت: بچه ها می توانند از این طریق با کتاب و کتابخوانی بیشتر آشنا شوند و این فرهنگ مبارک در جامعه افزایش پیدا کند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: لذت بخش بودن و جذاب بودن از لوازم اثر بخش قصه ها در میان کودکان است و این قصه ها باید به زبان ساده به آنها گفته شود.
وی افزود: قصه ها باید سرگرم کننده و جذاب باشند و به نحوی با نظرات کودکان سازگاری و لطافت دنیای آنها را داشته باشند تا بتواند به خوبی با آنها ارتباط برقرار کنند.