رئیس سازمان راهداری:
مبلغ جرائم تخلفات رانندگی در ایران بسیار کم است
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای از نصب 74 دستگاه دوربین ثبت جاده ای و برنامهریزی برای نصب 1879 سامانه هوشمند در جادهها خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما داوود کشاورزیان امروز در مراسم بهرهبرداری از فاز اول سامانه های هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور جادهای گفت: اگر در تمام جادهها دوربین مستقر باشد و پلیس هم استقرار داشته باشد، مناسب است، اما وقتی ابزار قانونی پلیس برای تغییر رفتار کاربر کافی نباشد تلاشها ابتر میماند.
کشاورزیان گفت: میزان جرائم راهنمایی و رانندگی در ایران در مقایسه با کل دنیا بسیار ناچیز است و تأثیرگذاری خود را از دست دادهاست.
وی افزود: البته اخیراً افزایشی در نرخهای جرائم راهنمایی و رانندگی اعمال شده است که باید نسبت به نرخهای جهانی متناسبتر باشد.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای اظهار داشت: یکی از ابزارهای پلیس برای کنترل پرخطر کاربران جادهای جرائم رانندگی است.
وی افزود: در تصادفات رانندگی عوامل متعدد نقش دارند اما چهار گزینه خطای انسانی، حضور پلیس و قانون، جاده و خودرو نقش تعیینکنندهای در تصادفات رانندگی دارند.
کشاورزیان با بیان اینکه جاده از عوامل مؤثر در ارتقای ایمنی حمل و نقل است، گفت: راههای اصلی که دارای یک باند رفت و یک باند برگشت هستند باید به بزرگراه و آزادراه تبدیل شوند، لازم است نقاط پرحادثه رفع شده و تقاطعهای همسطح به غیرهمسطح تبدیل شود که البته این اعتباری زیادی را می خواهد.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: ساخت یک کیلومتر آزاد راه 4 تا 5 میلیارد تومان هزینه دارد، همچنین تبدیل راه اصلی به بزرگراه بیش از 1.5 میلیارد تومان اعتبار میخواهد اما با توجه به کمبود اعتبارات عمرانی این پروژه زمانبر است.
کشاورزیان افزود: اعمال قانون براساس تحقیقات بیشترین نقش را در ارتقاء ایمنی دارد و با هزینه کمتر به نتیجه میرسد، حضور پلیس و وجود تجهیزات در کنار انگیزه کافی برای اعمال قانون بیشترین سهم را در ارتقاء ایمنی دارد.
* اجرایی شدن مرحله نخست سامانه های هوشمند ثبت تخلفات رانندگی
مرحله نخست بهره برداری از سامانه های هوشمند ثبت تخلفات رانندگی در مسیرتهران -قم -اصفهان و تهران -ساوه با 74 دوربین با حضور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد.
معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در مراسم بهره برداری از این سامانه ها افزود: سالانه یک میلیون و 240 هزار نفر بر اثر حوادت رانندگی در جهان کشته می شوند و 50 میلیون نفر دیگر نیز در اثر حوادت رانندگی مصدوم می شوند.
شهرام آدم نژاد افزود: سازمان بهداشت جهانی سال 2011 تا 2020 را به عنوان دهه ایمنی در راه ها نامگذاری کرده است تا تمام کشورهای جهان به مقوله ایمنی در راه های خود توجه جدی داشته باشند.
وی گفت: مدیریت سرعت در بزرگراهها بسیار اهمیت دارد و بررسی ها نشان می دهد استفاده از سیستم های هوشمند سبب شده حوادت رانندگی در راه های شریانی کشور تا 22 درصد کاهش می یابد.
وی اظهار کرد: اکنون 400 دستگاه دوربین ثبت تخلف در راه های کشور فعال است و درنظرداریم هزار و 880 دوربین دیگر نیز در راه های کشور نصب کنیم.
آدم نژاد افزود: شرکت مبین گسترش ایران به عنوان پیمانکار اصلی ، نصب این سامانه ها را در فاز نخست در هفت ماه گذشته انجام داده است وتلاش داریم تا مرداد سال 95 بیش از 600 سامانه ثبت تخلف در کشورفعال شود.
ثبت تخلفات عبور و مرور رانندگان در 537 کیلومتر از مسیر تهران تا اصفهان وتهران تا ساوه با سیستم های یکپارچه هوشمند از امروز اجرایی شد.
در مرحله دوم قرار است 108 سامانه هوشمند در هزار و 234 کیلومتر دیگراز راه های شریانی کشور در استان های تهران - خراسان شمالی - سمنان -خراسان رضوی - قم و لرستان تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در این طرح قرار است هزار و880 دوربین ثبت تخلفات عبور و مرور را در هشت فاز با استفاده از این سیستم ها در سراسر کشور نصب کند.