نظرسنجی گالوپ/ پس از برجام، دیدگاه مردم آمریکا درباره ایران تغییری نکرده است
دیدگاه آمریکایی های مستقل درباره ایران در مقایسه با سال قبل بهتر شده اما دیدگاه جمهوریخواهان و دموکرات ها تغییری نداشته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، این مؤسسه نظرسنجی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی نوشت: تصویر منفی که از دیر باز درباره ایران در ذهن آمریکاییان شکل گرفته حتی پس از اجرایی شدن توافق هسته ای نیز تغییر نکرده است.
براساس نظرسنجی اخیر تنها 14 درصد از آمریکاییان اعلام کرده اند دیدگاه مطلوبی نسبت به ایران دارند که این رقم در مقایسه با نتایج نظرسنجی سال 2015 میلادی یعنی پیش از آن که توافق هسته ای نهایی شود، تغییری نشان نمی دهد.
تا پیش از پیروزی انقلاب ایران در سال 1979 این کشور متحد نزدیک آمریکا محسوب می شد اما پس از آن و به دنبال بحران گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی تصویر ایران در اذهان مردم آمریکا تیره و تار شد. زمانی که مؤسسه گالوپ در سال 1989 نظرسنجی درباره ایران را در آمریکا آغاز کرد، پنج درصد دیدگاه مطلوبی درباره این کشور داشتند. بیشترین میزان محبوبیت ایران در آمریکا به سال 2004 یعنی زمانی که آمریکا عراق را اشغال کرد، مربوط می شود که 17 درصد بوده است.
نتیجه نظرسنجی گالوپ نشان می دهد بیشترین میزان محبوبیت ایران در آمریکا به سال 2004 یعنی زمانی که آمریکا عراق را اشغال کرد، مربوط می شود که 17 درصد بوده است.
نتایج نظرسنجی گالوپ همچنین نشان می دهد تنها میزان محبوبیت دو کشور سوریه (12 درصد) و کره شمالی (8 درصد) از ایران کمتر است.
درحالی که هم دموکرات ها، هم جمهوریخواهان و هم افراد مستقل دیدگاه مثبتی درباره ایران ندارند، اما دیدگاه جمهوریخواهان بیش از سایرین منفی است. در حال حاضر دیدگاه 4 درصد از جمهوریخواهان درباره ایران خیلی مطلوب است درحالی که این رقم در بین دموکرات ها 18 درصد و در میان افراد مستقل 19 درصد است. دیدگاه آمریکاییان مستقل درباره ایران در مقایسه با سال قبل بهتر شده است اما دیدگاه جمهوریخواهان و دموکرات ها تغییری نداشته است.
یکی از عللی که توافق هسته ای ایران نتوانسته در جایگاه این کشور در اذهان مردم آمریکا تغییری ایجاد کند این است که بیشتر مردم آمریکا این توافق را تأیید نمی کنند. تقریبا تعداد افرادی که با توافق هسته ای ایران مخالفند دو برابر موافقان آن هستند یعنی 57 درصد در برابر 30 درصد. میزان تأیید توافق هسته ای ایران هم در میان احزاب مختلف متفاوت است به گونه ای که تنها نه درصد از جمهوریخواهان آن را تأیید می کنند. این رقم در بین افراد مستقل 30 درصد و در بین دموکرات ها 51 درصد است.