افغانستان، پدیده ضد انسانی " کودکان سرباز"
سازمان ملل، استفاده از کودکان سرباز در افغانستان را محکوم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از اسوشیتدپرس، سازمان ملل همچنین اعلام کرد به رغم این که نیروهای دولتی این رویه را محدود کرده اند ولی گروه های شورشی به آموزش تعداد زیادی جنگجو زیر 18 سال ادامه می دهند.
نماینده سازمان ملل در امور کودکان و درگیری مسلحانه اعلام کرد دولت افغانستان در خصوص این مسئله پیشرفت کرده است.
وی گفت: شبه نظامیان مستقل که به طور گسترده به عنوان فاسد و غیرحرفه ای قلمداد می شوند - عوامل اصلی به کارگیری کودکان سرباز هستند.
وی خاطر نشان کرد: طالبان، که بیش از 15 سال است با دولت می جنگد، عمدتا کودکان را در استان های هممرز پاکستان و دیگر مناطقی که درگیری بیشترین شدت را دارد، استخدام می کند.
زروقی با اعلام این که اکثریت جمعیت افغانستان زیر 18 سال است، افزود کودک سربازان «از حداقل حقوق اساسی خود محروم» هستند.
وی تصریح کرد: آنها به مدرسه نمی روند و از دسترسی به خدمات درمانی محروم هستند. آنها توسط گروه های مسلح هدف قرار می گیرند و از امید داشتن آنها برای آینده جلوگیری می شود.
گزارش دیده بان حقوق بشر
زروقی این سخنان را در گفتگو با خبرنگاران یک روز پس از آن بیان کرد که «دیده بان حقوق بشر» مستقر در نیویورک با انتشار گزارشی، طالبان را به نقض قوانین بین المللی به علت افزایش تعداد کودکان در این گروه از اواسط پارسال متهم کرد.
در این گزارش اعلام شده است شورشیان در افغانستان، کودکان را برای فعالیت های نظامی مختلف از جمله ساخت و استفاده از بمب، آموزش داده و به کار گرفته اند».
براساس این گزارش، این کودکان بین 13 و 17 سال دارند.
دیده بان حقوق بشر اعلام کرد طالبان از دهه 90 میلادی، کودک سربازان را استخدام کرده ولی این رویه را با مراکز آموزشی و مدارس مذهبی جدید در شمال افغانستان، گسترش داده است.
در تحولی دیگر طالبان در بیانیه ای با محکوم کردن گزارش دیده بان حقوق بشر، اعلام کرد استخدام کودکان را به عنوان جنگجو، ممنوع کرده است !
استفاده از کودک سربازان در افغانستان غیرقانونی است؛ کشوری که در سال 1994 کنوانسیون سازمان ملل در خصوص حقوق کودکان را تصویب کرد و به پایان دادن به استخدام و استفاده از کودک سربازان، متعهد شد.