گفتگوهای برگزیده: 28 بهمن 94
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.
* اقتصادی
1- عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن ایران در گفتگو با تسنیم:
تولیدکنندهای را ندیدهایم که یارانه گرفته باشد
آرمان خالقی در واکنش به اظهارات نوبخت مبنی بر اینکه 2 هزار میلیارد تومان از منابع هدفمند سازی یارانهها در سال جاری به بخش تولید اختصاص یافته است، اظهار داشت: از ابتدای امسال دولت مدعی است که ارقام مختلفی از منابع هدفمندسازی یارانهها را به تولید اختصاص داده است اما تاکنون ما تولیدکنندهای را ندیدهایم که این منابع را دریافت کرده باشد. تا به امروز بهصورت مشخص اعلام نشده که چهتعداد واحد تولیدی این منابع را دریافت کردهاند، این در حالی است که یارانه حق بخش تولید بوده و دولت موظف به پرداخت آن است. اختصاص یارانه با پرداخت متفاوت است زیرا زمانی یک رقمی اختصاص یافته اما هنوز به واحدهای متقاضی پرداخت نشده است.
2- عضو شورای پول و اعتبار در گفتگو با تسنیم:
بانک مرکزی در اولین فرصت مصوبه شورای پول و اعتبار را برای اجرا به بانکها ابلاغ کند
بهمن عبداللهی با اشاره به این که موضوعات مختلفی از جمله نرخ سود بانکی در دستور کار شورا بود، اظهار داشت: با توجه به اتفاقاتی که در اقتصاد کشور رخ داده و مهیا شدن شرایط کاهش نرخ سود بانکی، شورای پول و اعتبار کاهش 2درصدی نرخ سود بانکی را تصویب کرد. بر اساس تصمیم شورا نرخ سود سپرده از 20 درصد برای یکساله به 18 درصد و نرخ مشارکتی از 24 درصد به 22 درصد و نرخ مبادلهای از 21 به 20 درصد تعیین و تصویب شد. مقرر شد بانک مرکزی در اولین فرصت این مصوبه را برای اجرا به بانکها ابلاغ کند که احتمالاً از اوایل اسفند ماه اعمال خواهد شد. اختلاف نظر برای کاهش نرخ سود بانکی طبیعی است و مهم خروجی و تصمیم شورای پول و اعتبار است، که تصمیم امروز با اکثریت آرا گرفته شد.
3- یک اقتصاددان در گفتگو با فرارو:
تبعات کاهش سود بانکی
محمود جام ساز با اشاره به تصمیم بانک ها برای کاهش نرخ سود سپرده بانکی گفت: بهتر آن است که در موقعیت پساتحریم با کاهش سود سپرده بانکی موجبات تلاطم در بازار پول را فراهم نسازیم. اگر بانک ها نرخ اسپرِد بانکی را از طریق کاهش هزینه های زاید و اسراف و تبذیر تقلیل دهند مسلما می توانند بدون کاهش سود سپرده بانکی، سود تسهیلات را تنازل دهند تا تسهیلات گیرندگان از منابع تسهیلاتی ارزان قیمت تری بهره مند شوند و اسباب بهبود تولید و اشتغال فراهم شود. اساسا نرخ سود بانکی در حوزه تعیین قیمت ها طی سال های گذشته از سوی بانک مرکزی و یا در واقع دولت که بانک مرکزی را تحت تسلط دارد تعیین می شده است.
4- نماینده مردم تهران در مجلس در گفتگو با تسنیم:
زنگنه به جای فرافکنی در مورد حقوق پایمال شده ملت توضیح بدهد
مسعود میرکاظمی با اشاره به وعده بیژن زنگنه وزیر نفت در خصوص ارائه توضیح در مورد پرونده کرسنت اظهار داشت: آقای زنگنه اعلام کرده اند که با حضور افراد محدود درباره این پرونده توضیح خواهند داد اما پرسش ما این است که چه موضوع مخفی و پنهانی وجود دارد که حاضر نیستند به مردم گزارش بدهند؟ آیا مردم و رسانهها نامحرم هستند؟ امیدواریم صدا و سیما فضایی ایجاد کند تا بتوانیم اسناد و مدارکمان را ارائه کنیم تا مشخص شود چه فسادهایی در در جریان این قرارداد رخ داده است. بهتر است آقای زنگنه بجای فرافکنی و فرار از پذیرش مسئولیت در مورد حقوق پایمال شده ملت توضیح بدهند چرا که بر اساس قانون دولت موظف است به مردم و نمایندگان مجلس توضیح بدهند.
*سیاسی
نماینده پارلمان سوریه در گفتگو با تسنیم:
ارتش عربستان حتی نمیتواند از خود دفاع کند
زهیر طراف درباره احتمال تجاوز نظامیان سعودی و ترکیهای به سوریه اظهار داشت: نظامیان ترکیه و سعودی از ابتدای بحران سوریه، به این کشور تجاوز کردهاند و چیز جدیدی رخ نداده، ولی ممکن است تصویر تغییر کند یا نظامیای که از طریق ترکیه وارد میشود، به نظامی ترکیهای یا سعودی تبدیل شود، البته باید تأکید کنم که سوریه هر دستی را که از هر کشور همسایه به خاکش تعدی و دستدرازی کند، قطع خواهد کرد. من تعجب میکنم وقتی میشنوم که عربستان سعودی در سوریه دخالت زمینی خواهد کرد، این چه ارتشی است که عربستان سعودی در اختیار دارد، ارتشی که نمیتواند حتی از خود در برابر یمن محافظت کند، حتی نمیتواند به اعزام نظامی فکر کند، چه برسد بخواهد نظامیان خود را اعزام کند.
*اجتماعی
نایب رئیس اتحادیه چاپخانهداران اصفهان در گفتگو با تسنیم:
رکود در صنعت چاپ/ چاپخانههای اصفهان یکی پس از دیگری تعطیل میشود
رضا کیوانفر پیرامون وضعیت چاپخانهداران اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از چاپخانههای اصفهان در رکود به سر میبرند. طبقه نخست چاپخانهداران به دلیل سرمایههای 10 میلیارد تومانی مجبور هستند با این شرایط ایجاد شده، کنار بیایند و همچنان مشغول به کار هستند. طبقه دوم نیز با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده، مطابق درآمد آنها نیست و طبقه سوم که شامل مغازههای خدمات فنی و فتوکپی است نیز با رکود کامل روبرو شدهاند. در حال حاضر 10 درصد از چاپخانههای اصفهان تعطیل شدند و مابقی در آستانه تعطیلی هستند و دارایی برای اخذ مالیات فشارهای زیادی را بر چاپخانهداران وارد میکند و چاپخانهداران به دلیل عدم توانایی پرداخت مالیات مجبور به فروش و یا اجاره مغازههای خود شدند.
/ کد: 5035
***********
آنچه می خوانید خلاصه ای موضوعی از دیدگاه های ارائه شده در گفتگوهای برگزیده است.