آغاز بکار کنگره انجمن جراحان دهان، فک و صورت
چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان دهان ، فک و صورت ایران در هتل المپیک تهران آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ رئیس چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان دهان ، فک و صورت ایران در این همایش گفت: براساس اعلام وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی بیماری های قلبی - عروقی ، حوادث و سرطان ها جزو سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور به شمار می آیند.
دکتر فریدون پوردانش با اشاره به اینکه حوادث و تصادفات از نظر بروز مرگ و میر در کشور در رتبه دوم جای دارد خاطر نشان کرد: در دیگر کشورها بخصوص کشورهای پیشرفته دنیا تصادفات در جایگاه هفتم تا نهم قرار دارد.
وی ادامه داد: به دلیل بالا بودن میزان حوادث و تصادفات در کشور و به تبع آن بالا بودن میزان مرگ و میر آمار مجروحان ناشی از این حوادث نیز بالا بوده است که بسیاری از آنان دچار شکستگی هایی در ناحیه فک و صورت می شوند.
دکتر پوردانش گفت: تعداد 100 مقاله در بخش فک و صورت و ایمپلنت و75 مقاله در بخش محققان جوان به دبیرخانه همایش ارسال شده است که در بخش فک و صورت 47 سخنرانی ، در بخش محققان جوان 17 ، در بخش ایمپلنت 28 و در بخش پوستر 59 اثر ارائه خواهد شد.
این کنگره تا 30 بهمن ادامه خواهد داشت.
دبیر اجرایی چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان دهان ، فک و صورت ایران هم گفت: در این کنگره سمپوزیوم های متعددی برگزار می شود که از مهمترین آنها می توان به سمپوزیوم تروما (صدمات) براثر تصادف ها اشاره کرد.
دکتر محمد تقی کیانی افزود: هدف از برپایی این کنگره و ششمین همایش بین المللی ایمپلنت خلیج فارس، ارتقای سطح علمی فوق تخصص های رشته جراحی فک و صورت، جراحان پلاستیک ، متخصصان گوش و حلق و بینی و نیز متخصصان رشته دیجیتال ایمپلنتولوژی و آشنایی آنان با جدیدترین مباحث روز دنیاست که حضور چهره های شاخص بین المللی در این کنگره به غنای علمی آن می افزاید.
دبیر اجرایی این کنگره ادامه داد: باتوجه به حجم بالای بیماران تصادفی در کشور این سمپوزیوم از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همچین سمپوزیوم پاتولوژی که مربوط به تومورها و سرطانهای ناحیه سر و صورت است در کنار سمپوزیوم های مربوط به بیماران دچار شکاف لب ، کام و ناهنجاریهای جمجمه ،فک و صورت و اختلالات مادرزادی و رشدی تکاملی و همچنین جراحی های زیبایی مختص صورت برگزار می شود.
دکتر کیانی افزود: ابرتکنولوژی درحوزه ایمپلنتولوژی این امکان را فراهم کرده است تا با همراهی استفاده از تصاویر رادیوگرافیک سه بعدی بتوان ابتدا ناحیه مطلوب را بمنظور کارگزاری ایمپلنت در نرم افزار انتخاب کرد سپس به صورت مجازی ایمپلنت در استخوان فک بازسازی شده قرار داد.
وی با اشاره به اینکه در مرحله بعد قطعات مربوط به جایگزینی دندان بوسیله رایانه طراحی و با دقت بسیار بالایی توسط این سیستم ساخته می شود تصریح کرد: بدین صورت حتی قبل از قراردادن ایمپلنت در فک بیمار روکش نهایی و جایگزین کننده دندان آماده شده است و بلافاصله پس از جراحی روکش مورد نظر در ناحیه بی دندانی روی ایمپلنت قرار می گیرد.
دکتر کیانی گفت: همچنین با استفاده از تکنولوژی سی ای دی ، سی ای ام می توان بجای استفاده از مواد قالبگیری پرحجم ،چسبناک و بد مزه از اسکنرهای سه بعدی استفاده کرد که به کمک آنها تصاویر متعدد در کسری از ثانیه گرفته و سپس یک مدل سه بعدی بسیار دقیق از ناحیه مورد نظر به رایانه منتقل می شود .
دبیر اجرایی این کنگره افزود: در چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان دهان ،فک و صورت ایران و ششمین همایش بین المللی ایمپلنت خلیج فارس کارگاهی با حضور دکتر فرانسیسکو باربوسا از اسپانیا که از متخصصان برجسته رشته دیجیتال ایمپلنتولوژی است برگزار می شود تا دندانپزشکان کشور بتوانند علاوه بر آشنایی با مباحث نظری این رشته جدید به طور عملی نیز آموزش ببینند.
دبیر اجرایی کنگره چهاردهم انجمن جراحان دهان ، فک و صورت ایران در حاشیه این کنگره به خبرنگار ما گفت: متاسفانه آمار شکایت از ایمپلنت به علت آموزش نامناسب ایمپلنت در دندانپزشکان عمومی روز افزون است .
دکتر کیانی افزود : علت این شکایات این است که دانشجوی دندانپزشکی در دوره عمومی آموزش ایمپلنت نمی بیند و پس از دورهای تکمیلی و غیراستاندارد در شرکت های مختلف، عمل ایمپلنت انجام می دهد که این امر شکایات مردمی را درپی دارد .
وی افزود: مسئولان انجمن نوپای ایمپلنتولوژی بدنبال این هستند که با کمک وزارت بهداشت، مسیری به صورت دوره های تکمیلی و استاندارد برای دندانپزشکان برنامه ریزی شود که آن مسیر ،از استاندارد آموزشی برای کارهای ایمپلنت برخوردار باشد.
کیانی گفت: غیر ممکن است به مطب دندانپزشک عمومی بروید و بگوید من کار ایمپلنت انجام نمی دهم ،چون جذابیت خاص خود را دارد؛ مردم باید خودشان تحت تاثیر تبلیغات زیادی که این روزها در سایت ها و مجلات دیده می شود ؛ قرارنگیرند.
وی افزود: متخصصان رشته های مختلف دندانپزشکی برای ایمپلنت آموزش لازم را دیده اند و مهارت دارند، مشکل ما با دندانپزشکان عمومی است که بدون آموزش ایمپلنت فارغ التحصیل شده و می شوند و فقط دروس تئوری ایمپلنت را طی می کنند و هیچ کارعملی را انجام نمی دهند.
دکترکیانی با اشاره به اینکه سطح خدمات دندانپزشکی ، کیفیت و هزینه مناسبی دارد افزود: عمل ایمپلنت درکشور به علت پوشش ندادن بیمه ها گران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی هم در حاشیه کنگره چهاردهم جراحان فک و صورت به خبرنگار ما گفت: سیگار یکی از عوامل سرطان دهان است.
دکتر رضا تبریزی گفت: سرطان دهان چهارمین سرطان شایع است که در مردان بیش از زنان بروز می کند.
وی با بیان اینکه با تشخیص در مراحل اولیه سرطان دهان درمان پذیر است افزود: زخمهایی که بیش از دو هفته بدون علت در دهان ایجاد می شود و خوب نمی شود می تواند از علائم سرطان دهان باشند.
وی گفت: سیگارکشیدن، غذاهای بسیار داغ و حاوی ادویه زیاد و تحریک کننده ها و ژنتیک می تواند از عوامل بروز سرطان دهان باشند.
دکتر تبریزی با بیان اینکه جراحان فک و صورت از گروه هایی هستند که در درمان این سرطان نقش اصلی دارند، افزود: اگر اندازه ضایعه دهانی بیش از دو سانت نباشد کاملا درمان پذیر است اما اگر ضایعه بیش از چهار سانتیمتر شود و متاستاز دهد احتمال طول عمر بیمار بیش از 5 سال حدود 20 درصد است.
وی خاطر نشان کرد: تشخیص بر اساس علائم کلینیکی است که متاسفانه بیماران در مراحل آخر بیماری که ضایعه گسترش یافته و اندازه ضایعه بزرگ شده به پزشک مراجعه می کنند.
تبریزی با اشاره به توانمندی جراحان کشورمان با آخرین روش های بازسازی بافت های بدن گفت: امروزه جراحی های میکروواسکولار(جراحی های پیوندی میکروسکوپی) با هدف بازسازی نقاط از دست رفته بدن از رشته های جدید جراحی در جهان محسوب می شود که جراحان کشورمان در مراکز دانشگاهی قادر به بازسازی نسوج از دست رفته بافت صورت بر اثر سرطان و تصادفات با استفاده از این روش ها هستند.
چهاردهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران، همزمان با ششمین همایش بین المللی ایمپلنت خلیج فارس با هدف ارایه جدیدترین دستاوردهای بازسازی صورت، از 27 تا 30 بهمن ماه امسال در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
در این همایش 33 کارگاه آموزشی و 9 جراحی زنده نیز ارائه می شود.