فرهنگسرای نیاوران میزبان بهترین های گروه های موسیقی نواحی کشور بود.
گروه موسیقی «عاشیقلار میشو» آیینهای موسیقی مذهبی و شادیهای مجالس قومی را ساعت 18 و 15 دقیقه اجرا کرد و با این اجرا آغازگر اجراهای موسیقی نواحی در جشنواره سی و یکم موسیقی فجر شد.
گروه ساحل مکران نیز دومین گروه موسیقی نواحی بود که پس از گروه عاشیقلار میشو در ساعت 21 اجرایی پر از مخاطب داشت.
مدیر بخش موسیقی نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: 6 گروه برجسته از هنرمندان منتخب موسیقی نواحی ایران در روزهای برگزاری سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر در فرهنگسرای نیاوران آثار خود را به روی صحنه می برند.
پیمان بزرگ نیا افزود: قرار بود 15 گروه مختلف در بخش موسیقی نواحی جشنواره موسیقی فجر حضور داشته باشند اما با توجه به محدودیت ها توانستیم فقط میزبان شش گروه استادان برجسته و پیشکسوت موسیقی نواحی باشیم.
مدیر بخش موسیقی نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر بر این باور است که نیاز امروز موسیقی نواحی کشورمان به روز کردن موسیقی و اجرای مستمر از گونه های مختلف موسیقایی مناطق مختلف کشور است.
بزرگ نیا در خصوص استقبال مردم از این گروهها گفت: خوشبختانه تا امروز استقبال بسیار خوبی از سوی تماشاگران برای خرید بلیت برنامه های جشنواره صورت گرفته که این نشان دهنده استقبال مردم از موسیقی نواحی است.
گروه موسیقی «عاشیقلار میشو» که دیشب شاهد استقبال پر شور مردم بود، گروهی آذربایجانی است و به موسیقی نقل و روایت بر اساس تقویم مذهبی منطقه آذربایجان می پردازد.
احد ملکی سرپرست این گروه، یکی از پژوهشگران موسیقی نواحی ایرانی است.
اعضای این گروه آذربایجانی را عاشیق احد ملکی علیشاه به عنوان سرپرست و خواننده و فرید عربگری، وحید عربگری و فرامرز گلزارفرد به عنوان نوازنده تشکیل میدهند.
نوازندگان گروه عاشقیلار میشو سازهایی چون قوشاناقارا، ناقارا، بالابان و قوپوز مینوازند و همچنین علی فرشچی، همایون مبصر و سینا رحیمی اجراکنندههای حرکات آئینی این گروه هستند.
گروه «ساحل مکران» نیز گروهی بلوچستانی است.
محمد اسحاق بلوچ نسب سرپرست گروه «ساحل مکران» از بلوچستان است که به همراه اعضای خود در بخش نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر شب گذشته به اجرای موسیقی پرداخت.
محمد اسحاق بلوچ نسب برای رهبری گروه خود از نوازندگان بسیار خوب بلوچستانی بهره میبرد در حالی که پس از مرگ ماشاالله بامری، تنها بازمانده نسل قدیمی منطقه بلوچستان «استاد شیرمحمد اسپندار» است که اتفاقاً قرار بود در این برنامه حضور داشته باشد اما با توجه به رپرتوار گروه «ساحل مکران» که با سبک استاد اسپندار متفاوت است، حضور او در این برنامه منتفی شد.
گروه های گیل و آمارد، مازرون، آوای موج، راهو از گروه های پیشکسوتی هستند که به ترتیب در امروز سه شنبه، چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه ساعت 19 در فرهنگسرای نیاوران هنرنمایی می کنند.
مدیر بخش موسیقی نواحی سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر گفت: گروه «مازرون» مازندران از جمله گروه های شرکت کننده در جشنواره است که در رپرتوار خود با معرفی ساز قره نی با هنرمندی استاد دیوسالار و محمد ابراهیم عالمی به اجرای آثاری در حوزه موسیقی مازندران می پردازند.
در این کنسرت اجرای یک برنامه پژوهشی در حوزه ساز قره نی از آثار برگزیده گروه موسیقی «شاباش» به سرپرستی زنده یاد محسن پور برای علاقه مندان ارائه می شود.
این پژوهشگر موسیقی نواحی افزود: گروه «آوای موج» بوشهر هم یکی دیگر از گروه های برگزیده بخش موسیقی نواحی جشنواره است که در اجرای زنده خود بخشی از موسیقی تلفیقی مناطق بوشهر و هرمزگان را اجرا می کند.
بخش اول این کنسرت پژوهشی است و با معرفی ساز «نی جفتی» به عنوان ساز قدیمی منطقه بوشهر و هرمزگان با هنرمندی احمد علی شرفی از بوشهر و خالو قنبر راستگو از هرمزگان قطعاتی از گونه های مختلف موسیقایی منطقه بوشهر از جمله خیام خوانی به سرپرستی محسن آقایی اجرا می شود.
بزرگ نیا گفت: گروه «راهو» از لرستان نیز با خوانندگی استاد ایرج رحمانپور و نوازندگی احسان عبدی پور که در ماه های اخیر تلاش های زیادی برای ارتقای جایگاه سرنا در جهان کرده است کنسرتی را برگزار می کنند که به زنده یاد «شاه حیدر» از پیشکسوتان سرنا نوازی لرستان که در تثبیت جایگاه سرنا در موسیقی نواحی نقش ارزنده ای داشت، تقدیم می شود.
وی افزود: گروه موسیقی «گیل و آمارد» گیلان هم به سرپرستی استاد ناصر وحدتی در کنسرت جشنواره خود قطعات شالیزارهای منطقه دیلمان تا جلگه های گیلان را برای مخاطبان اجرا می کند.
گروه زیادی از موسیقی دانان کشور بر این باورند که موسیقی فجر این دوره نسبت به سالهای گذشته توانسته است بزرگان موسیقی در بخش های مختلف را، به خصوص در موسیقی نواحی، حاضر کند تا به اجرای آثار خود بپردازند.
این جشنواره تا 30 بهمن شاهد اجرای بزرگان و جوانان موسیقی ایرانی است.