نمایندگان احزاب:
قانونمداری؛ سنگ بنای فعالیتهای سیاسی
احزاب و جریان های سیاسی کشور بر رعایت مُر قانون در همه مراحل انتخابات تاکید کردند.
لازمه کار سیاسی پایبندی به قانون است
دبیرکل حزب اراده ملت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه لازمه کار سیاسی پایبندی به قانون است گفت: اصل کار سیاسی قانونمند و مبتنی بر هنجارها و نظام حقوقی، تبعیت از قوانین مستقر در آن کشور است.
احمد حکیمی پور افزود: از آنجا که احزاب از نخبگان و روشنفکران سیاسی در کشور تشکیل می شود تبعیت آن ها از قانون باید بیش از بقیه باشد که این تبعیت از قانون می تواند در همه زمینه ها از جمله انتخابات باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم پاسخگو بودن افراد به مردم تاکید کرد.
عدول از قانون یعنی عدول از وظیفه شرعی و دینی
دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی گفت: عدول از قانون به منزله عدول از وظیفه دینی و شرعی است.
حسین فدایی افزود: تمکین به قانون مهمترین موضوعی است که میتواند وحدت ملی و امنیت ملی ما را رقم بزند.
وی اظهار داشت: قانون می تواند فصلالخطاب و شاخص باشد و مناسبات اجتماعی را تعریف کند.
فدایی تاکید کرد: در کشور ما که رعایت قانون مساوی با ضوابط دینی و شرعی است باید قانون سرلوحه کار قرار گیرد.
باید متوجه تبعات بیقانونیهای گذشته باشیم
سخنگوی حزب اعتدال و توسعه گفت: قانون یک شبه به وجود نمی آید، فراموش نکنیم که با وجود پیشینه 109 ساله قانون درایران، کشورمان همیشه شاهد یک فضای استبدادی بوده است، اما انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی سال 57 گام های رو به جلویی برای قانونمند کردن جامعه ایرانی برداشت.
دهقان متولدین پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران را دلیل امید به قانون گرایی دانست و افزود: با کار آماری مشخص می شود که بخش قابل توجه کسانی که در سال های پس از انقلاب به دنیا آمدند، باعث رشد انتخابات اخیر بودند.
وی گفت: باید با امیدواری و استفاده از تجربیات گذشته تبعات بی قانونی را متوجه شویم چرا که ما شاهد عواقب به رسمیت نشناختن پیروزی رقیب در کشور بودیم، لذا همه این ها در کنار هم می تواند برای انتخابات امسال و سال های آینده درس عبرت باشد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به روند و مراحل قانونی در انتخابات افزود: کسی که وارد این عرصه میشود باید بداند که نمی تواند از قبل بازی را بر هم بزند چرا که این کار تبعاتی برای فرد و همین طور نظام سیاسی کشور خواهد داشت.
دهقان گفت: باید شکست و پیروزی نامزدهای انتخابات برای آن ها فرع بر یک بازی شرافتمندانه، منطقی و ملی باشد.
وی افزود: انتخابات در راستای بالا بردن اهمیت کشور و چرخش نخبگان باید بتواند متناسب با مقتضیات زمان و مکان پوست اندازی و مطالبات مردم را نمایندگی کند.
دهقان با تاکید بر اینکه انتخابات فقط برد و باخت نیست، بلکه یک دماسنج است گفت: انتخابات مقوله ای است که نشان می دهد در لایههای زیرین جامعه چه اتفاقاتی می افتد زیرا کسانی که رای می آورند در حقیقت بر آیند اتفاقات چندین ساله در سطح جامعه هستند.
همه باید مُر قانون را رعایت کنند
رئیس شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان گفت: همه از جمله احزاب، مسئولان اجرایی و نظارتی و قانون گذاران باید مُر قانون را رعایت کنند.
محمدرضا عارف در پاسخ به این پرسش که اگر در فهرست نهایی تاییدصلاحیت شده ها نامزدهای حزب و جریان شما نباشند واکنش شما چیست گفت: بقیه را که نیروهای جوان و برجسته و در کشور هم زیاد هستند معرفی می کنیم، از آنجا که این ها چون چهره های سیاسی نیستند مردم آن ها را خوب نمیشناسند.
وی ادامه داد: اما مردم چون شرایط را درک می کنند این افراد را انتخاب می کنند.
زندگی سیاسی بدون رعایت قانون ممکن نیست
رئیس فراکسیون اصواگرایان مجلس شورای اسلامی گفت: زندگی سیاسی و اجتماعی بدون رعایت قانون ممکن نیست.
غلامعلی حداد عادل افزود: هر کسی خواهان زندگی سامان یافته در جامعه است باید طرفدار قانون باشد ولو اینکه قانون به ضرر او باشد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تاکید کرد: همانطور که زبان را با دستور زبان و قواعد قانونمند می کنیم، در رفتار اجتماعی هم قانون دستور زبان زندگی اجتماعی است.
حدادعادل گفت: همانطور که حرف زدن، شنیدن و درک کردن حرف های دیگران بدون دستور زبان ممکن نیست، زندگی اجتماعی و سیاسی هم بدون رعایت قانون ممکن نیست.
مسئولان نظارتی و اجرایی مُر قانون را رعایت کنند
دبیرکل حزب مردم سالاری گفت: با وجود مسائلی که باید در قانون اصلاح شود اما معتقدم تا مادامی که قانون هست باز هم باید تابع قانون باشیم.
مصطفی کواکبیان در خصوص لزوم پایبندی به قانون در همه مراحل انتخابات افزود: براساس تعبیر مقام معظم رهبری، همه چیز باید براساس قانون پیش برود و مسئولان اجرایی و نظارتی، باید پای خود را روی مُر قانون بگذارند و سلیقه ای عمل کردن مطلوب هیچ کسی نیست.
کواکبیان با اشاره به انتخابات حزبی و همچنین تأیید معتمدین محلی در برخی از کشورها افزود: نباید اینگونه باشد که هر کسی مدرک فوق لیسانس دارد، در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کند و این موضوع باید چارچوب مشخصی داشته باشد.
وی با اشاره به ایرادهای قانون تبلیغات انتخابات، گفت: با توجه به اینکه برای انتخابات ریاست جمهوری فرصت تبلیغات یک ماه است اما این فرصت برای انتخابات مجلس خبرگان، دو هفته و برای مجلس شورای اسلامی یک هفته است.
کواکبیان افزود: با تاکید بر اینکه همه باید تابع قانون باشیم معتقدم که خود قانون را هم باید به گونه ای اصلاح کرد که هیچ کسی بر روی اصل قانون بهانه جویی نکند و همه تابع آن باشند.
دبیرکل حزب مردم سالاری اضافه کرد: هم اکنون با وجود تمکین برخی افراد از قانون، برخی نیز از آن تمکین نمی کنند و این باعث بروز مشکلاتی می شود.
کواکبیان تاکید کرد: برخی نیز می گویند که با وجود میل باطنی تابع قانون هستند، زیرا این افراد قانون را دارای مشکل می دانند.
وی افزود: معتقدم قانون درباره زمان تبلیغات، نحوه ثبت نام و بحث تعیین صلاحیت ها و خیلی مسائل دیگر دارای ایراداتی است که باید اصلاح شود.
تمکین نکردن از قانون باعث مخدوش شدن صلاحیت افراد میشود
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: اگر کسی از قانون تمکین نکند و صاحب رای بودن مراجع قانون را به رسیمت نشناسد، عملا داشتن صلاحیت خود را مخدوش میکند.
علیرضا زاکانی افزود: تمکین از قانون یک اصل مهم است و اگر از قانون تبعیت نشود، هیچ ساختار و نظمی در کشور حاکم نخواهد بود.
وی تصریح کرد: قانون چارچوب مشخصی است که ضوابط اداره کشور را بر عهده دارد.
زاکانی با بیان اینکه ضرورت دارد به نهادهای قانونی کشور توجه و حرف آنها لازمالاجرا دانسته شود، گفت: تمکین از قانون و توجه به رای و نظر مراجع قانونی اصلی است که ویژگی صلاحیتدار بودن را بروز می کند.
وی ادامه داد: اگر کسی احساس میکند از او حقی ضایع شده است می تواند از طریق مجاری قانونی اقدام کند اما نظر مراجع قانونی لازمالاجراست تا مدالی باشد برای کسانی که از قانون تبعیت می کنند.
دبیرکل جمیعت رهپویان انقلاب اسلامی افزود: وقتی جامعه با یک نسل جوان و تحصیلکرده آگاه می شود، حضور در عرصه انتخابات طبیعی است و در این دوره از انتخابات نیز این مسئله دور از ذهن نبود.
وی گفت: گرچه برخی جریانها مسیری را دنبال می کردند که به مراجع نظارتی و شورای نگهبان فشار وارد شود اما این شورا امکانی را فراهم کرد که رقابت گسترده ای برای همه دواطلبان چه از گروههای اصولگرا و دوم خردادی و چه از گروه های حامی دولت و مستقل فراهم شود.
زاکانی تاکید کرد: باید این حضور را مغتنم شمرد تا رقابتی کاملا اخلاقی برای خدمت به مردم صورت گیرد و انتخاباتی پرشور و دقیق را شاهد باشیم.
مجریان انتخابات باید بیشتر از داوطلبان مقید به قانون باشند
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی تاکید کرد: اساس نظم و انضباط هر جامعه ای قانون است.
حسینی مرعشی گفت: طبیعی است که قانون به وسیله احزاب و نامزدها اجرا می شود و اگر اجرا نشود با آن ها برخورد قانونی صورت می گیرد.
وی افزود: به نظرم مجریان و ناظران انتخابات باید بیشتر از داوطلبان و احزاب خود را مقید به قانون بدانند.
دلیلی برای بداخلاقی وجود ندارد
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: میز ندای ایرانیان گرد است و هر کسی هر جا بنشیند، او مسئول است به همین دلیل در ندای ایرانیان همه اعضا یک نوع احساس برادری و همدلی با یکدیگر دارند.
خرازی افزود: گرچه ما رقابت درون تشکیلاتی را مفید می دانیم ولی هرگز شاهد رقابت همراه با بی اخلاقی درون حزبی نبوده ایم.
وی با تاکید بر اینکه نمی گذاریم و نخواهیم گذاشت که ندای ایرانیان وارد بداخلاقی های رایج امروز جامعه شود گفت: اگر علیه ما بد بگویند حاضر نیستیم علیه دیگری بد بگوییم چرا که معتقدیم قدرت نمی تواند توجیه گر بداخلاقی باشد لذا مبارزات انتخاباتی بداخلاقی مشروع نمی آورد.
خرازی افزود: مردم صدای ما را می شوند چرا که در عصری زندگی می کنیم که رسانه ملی، روزنامه ها، سایتها و شبکه های اجتماعی شاهراه های ابلاغ پیام ما هستند.
وی در پایان تاکید کرد: کلام، پیام، اندیشه و محتوای فکر من و حزب من امروز به جامعه منتقل می شود لذا دلیلی ندارد که من بداخلاقی کنم، دیگران اگر بداخلاقی می کنند خود در برابر قانون مسئول هستند.