پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر اقتصاد با تاکیدبر رویکرد هوشمندانه در جذب سرمایه گذاری خارجی گفت :ایران به هر سرمایه گذاری خوشامد نمی گوید بلکه به سرمایه گذاری خوشامد می گوید که بخشی از نیاز مالی طرح های مهم کشور را تامین کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد خزائی در همایش بین المللی توسعه اقتصادی و جذب سرمایه استان تهران افزود : ما به سرمایه گذاری خارجی خوشامد می گوییم که سبب توسعه صادرات یا انتقال فناوری شوند و در طرح های بزرگی که نیاز مالی کشور را تامین می کنند تاثیر گذار باشند.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی افزود : از سرمایه گذاری خارجی که سبب ایجاد ارزش افزوده به اقتصاد کشور شود یا در حوزه سیاسی موثر باشد ، حمایت می کنیم.
خزائی با اشاره به موقعیت ممتاز استان تهران برای سرمایه گذاران خارجی گفت : 107 طرح سرمایه گذاری خارجی در استان تهران ثبت و برای آنها ضمانت نامه دولتی صادرشده که 50 درصد آنها تحقق عینی یافته است.
وی با اشاره به مزیت های حضور سرمایه گذاران خارجی در استان تهران به عنوان قلب و مرکز تصمیم گیری کشور گفت : محیط زیست ، مدیریت منابع آب ، حمل و نقل عمومی و فناوری های پیشرفته چهار اولویت اصلی سرمایه گذاری در استان تهران است.
در شش ماه پذیرای 60 هیئت خارجی بودیم
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی گفت : در شش ماه اخیر این سازمان پذیرای 60 هیئت سرمایه گذاری خارجی بوده است.محمد خزائی در ادامه سخنان خود در همایش بین المللی توسعه اقتصادی و جذب سرمایه استان تهران افزود : علاوه بر کشورهای منطقه و همسایگان ، عمده این هیات ها از کشورهای اروپایی ، آسیایی ، آفریقایی و آمریکایی بوده اند.
وی تاکید کرد : تعداد زیادی از این هیات های خارجی در شرایطی به ایران آمدند و درخواست سرمایه گذاری داشتند که هنوز سرنوشت برجام مشخص نبود و این نشان دهنده توجه جدی بازارهای بین المللی به ظرفیت های ایران است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد : در شرایطی هیات های خارجی برای سرمایه گذاری در ایران ابراز علاقه کردند که طی دو سال گذشته همچنان تحریم ها برقرار و سوئیفت بسته بود و امکان کوچکترین نقل و انتقال مالی بدور از چشم تحریم کنندگان وجود نداشت.خزائی گفت : جمهوری اسلامی ایران در این شرایط موفق شد ثبات را در اقتصاد کشور حاکم کند و آوردن این ثبات به صحنه اقتصادی و اداره کشور در این شرایط شبیه معجزه است.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی گفت : این ثبات در شرایطی است که سهم درآمد نفتی از بودجه کشور از 80 درصد به 30 درصد کاهش و سهم درآمدهای مالیاتی 40 درصد و درآمدهای گمرکی 70 درصد افزایش یافته است.
خزائی افزود : نرخ تورم نقطه به نقطه در کشور به 10 درصد کاهش یافته است و بازار ارز ثبات دارد و نوسان ارز ناچیز است و این در شرایطی است که دست دولت باز نبوده است.
وی افزود : وجود ثبات در اقتصاد کشور نشان داد که برنامه ریزی ، تدبیر و عزم مسئولان بسترساز توسعه اقتصادی است.رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی گفت : این موضوعات برای سرمایه گذاران خارجی اهمیت دارد.خزائی افزود : قطعا در روش های تامین مالی طرح ها اولویت با سرمایه گذاری است و سرمایه گذاری یک موضوع تجملاتی و انتخاب نیست بلکه ضرورت است.وی گفت : با کاهش درآمد نفت از 117 میلیارد دلار به 20 میلیارد دلار و لزوم اجرای طرح های عظیم کشور تجهیز منابع مالی ضرورت دارد و این روشی است که کشورهای توسعه یافته نیز دنبال آن هستند.رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی با تاکید بر مصون ماندن و مقاومت در برابر تکانه ها و شوک های اقتصادی و سیاسی گفت : برای تحقق اقتصاد مقاومتی توسعه سرمایه گذاری و تقویت سرمایه گذاری بخش خصوصی ضرورت دارد.
خزائی در بخش دیگری از سخنان خود مذاکرات ایران و گروه 5+1 را از نشانه های قدرت تصمیم گیری در نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت : مشارکت ایران در مسایل مهم منطقه ای و بین المللی حاکی از آن است که در مسیر تصمیم گیری و تصمیم سازی درست حرکت می کنیم که اثر ان بر مبادلات اقتصادی را کشورهای خارجی متوجه هستند.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی گفت : سرمایه گذاران خارجی متوجه هستند که ایران کشوری است که تحت تاثیر شوک های خارجی قرار نمی گیرد و درست تصمیم گیری و معامله می کند. خزائی افزود : ایران کشوری امن و با ثبات است و این ثبات و امنیت در عرصه سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی از ضرورت های سرمایه گذاری و کار اقتصادی است.
وی گفت : در شرایطی که بسیاری از کشورها ناامن هستند و ناامنی به اروپا هم رسیده است ، جمهوری اسلامی ایران جزیره باثبات و امن است.رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی گفت : برای تعامل سازنده با کشورهای دنیا بر اساس احترام متقابل و حفظ منافع ملی مصمم هستیم.خزائی با اشاره به گسترش تعامل ایران با مجامع و نهادهای مالی و اقتصادی و اعتبارسنجی و استانداردسازی مالی گفت : موضوع سرمایه گذاری نیز جدای از مسایل بین المللی نیست و ایران نشان داد که خواهان تعامل گسترده اقتصادی با کشورها و افراد حقیقی و حقوقی است.