تشریح اهداف و برنامههای سازمان دارالقرآن الکریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اهداف و برنامههای این سازمان را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مهدی قرهشیخلو در نشست خبری در خبرگزاری ایکنا با اشاره به اینکه هر سازمان برای موفقیت به چهار ویژگی ساختار مناسب، نیروی انسانی مناسب، امکانات مناسب و طرح و برنامه مناسب نیازمند است گفت: در شش سال گذشته تلاش کردهایم در هر چهار محور، فعالیتهای خود را ارتقا دهیم.
وی بررسی ساختار سازمان و افزایش معاونت ها، چابک سازی نیروی انسانی را از مهمترین برنامه های سازمان برشمرد و افزود: در شش سال گذشته در استانها نیز دو اتفاق افتاد که در بخش ساختار استانی، دارالقرآنها که پیش از این در حد کارشناسی بودند به اداره امور برنامهریزی قرآنی در استان تبدیل شدند و در بخش نیروی انسانی نیز برخلاف خود سازمان دارالقرآن افزایش کمی و کیفی را مدنظر قرار دادیم.
قره شیخلو در ادامه گفت: در شش سال گذشته نیروی انسانی در استانها یک مرحله افزایش داشته است و 510 پست کارشناسی در استانها وجود دارد که 300 پست جذب نیرو شده است و تلاش میکنیم در دوره جدید نیز مجوز پستهای خالی را بگیریم.
وی نوسازی سختافزاری امکانات سازمان را از دیگر برنامه های سازمان دارالقران بر شمرد و افزود: در بخش امکانات نیز تلاش داشتیم از نظر امکانات سخت افزاری یک نوسازی داشته باشیم و با حمایتهای خوب رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، ساختمان جدیدی از دی سال گذشته در اختیار سازمان دارالقرآن الکریم قرار گرفت.
قرهشیخلو در ادامه گفت: در افق 10 ساله که از سال 1394 تا سال 1404 ترسیم شده است نگاهمان براین بوده است تا با یک برنامهریزی مدون تلاش کنیم نگاه کمی را به سمت نگاه کیفی سوق دهیم و روی کیفیسازی طرحها و برنامهها کار کنیم.
وی توسعه آموزشهای قرآنی را از دیگر مأموریتهای سازمان دارالقرآن بر شمرد و افزود: در شش سال گذشته 50 عنوان دوره آموزشی با محوریت قرآن در حوزههای مختلف روخوانی و روانخوانی، تربیت مربی قرآن، تربیت داور برگزار شد که توجه به گسترش مفاهیم و تفسیر در اولویت بوده است.
قرهشیخلو گفت: در گذشته توجه کمتری به حفظ قرآن داشتیم اما پس از اینکه آزمونهای طرح اعطای مدرک به حافظان قرآن برگزار شد و آمار حافظان قرآن در کشور را دیدیم ترغیب شدیم که حضور جدیتری در برنامه حفظ قرآن داشته باشیم.
وی اضافه کرد: توجه به بحث تربیت کادر و نیروی انسانی متخصص، تولید محصولات قرآنی و فراگیری مخاطبان از مهمترین اولویتهای سازمان در این سال ها بوده است.
وی توسعه و تعمیق نظاممند آموزشهای عمومی و تخصصی قرآن با رویکرد تربیتی را نخستین هدف سازمان دالقران بر شمرد و گفت: براین اساس در دوره جدید بنا داریم محوریت آموزهها را بر تربیت قرآنی قرار دهیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم هدف دیگر سازمان را توسعه و تعمیق مطالعات و تحقیقات در جهت تولید محتوا و کارآمدی و غنیسازی فعالیتهای قرآنی است برشمرد و افزود: در حوزه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی نگاهمان این بود که برنامههای جدید مثل کرسیهای تلاوت، طرح قرآن در رمضان، جشنوارههای قرآنی کودک، نوجوان و جوان و خانواده در قالب فعالیتهای تبلیغی و ترویجی دنبال کنیم و در این بخش نیز تلاش بر این بوده است تا فعالیتها را از مرکز کشور و استانها به شهرهای کوچک سرایت دهیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم توجه به چهرههای تأثیرگذار در حوزههای قرآنی را از دیگر برنامهها درحوزه تبلیغ و ترویج دانست و گفت: براین اساس مراسم تکریم چهرههای قرآنی را سالانه برگزار میکنیم تا فضایی ایجاد کنیم که مردم به سمت انس با قرآن تشویق شوند.
وی توسعه مشارکتهای مردمی در حوزه فعالیتهای قرآنی و تعاملات بین دستگاهی را از دیگر بر نامه های سازمان دارالقرآن ذکر کرد و افزود: انجمن خیرین قرآنی به ثبت رسید و از سال 95 در تمام استانها فعالیت خود را آغاز میکند و حمایتهای ما در قالب نرمافزاری و ایده و طرح و محتوا بوده است؛ در حوزه حمایت مالی هم به دو روش حمایت کردیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با بیان اینکه در بخش تعاملات بین دستگاهی نگاهمان این بوده است که از ظرفیتهای موجود در کشور استفاده کنیم، گفت: توسعه هدفمند مشارکتهای مردمی و بین دستگاهی و نهادینهسازی حرکتهای اجتماعی در حوزه فعالیتهای قرآنی از دیگر اهدافی است که دنبال میکنیم.
وی افزایش سهم قرآن در فضای مجازی راضروری دانست و افزود: در این حوزه نمره خوبی به خودمان نمیدهیم اما امیدواریم در دوره جدید با توجه به سند راهبردی و تجربهای که داریم گامهای موثرتری در حوزه فناوریهای نوین و فضای مجازی برداریم و سهم قرآن را در فضای مجازی افزایش دهیم.
قرهشیخلو درادامه سخنانش مأموریت دیگر سازمان را نظارت بر چاپ و نشر قرآن دانست و خاطر نشان کرد: در بهمنماه امسال جشن 30 سالگی دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن برگزار شد و در این حوزه کارهای خوبی شده است ولی با این وجود هنوز استاندارد مناسبی برای چاپ قرآن در کشور نداریم.