بحران مسکن در لندن
فرانسپرس/ بحران مسکن در لندن رویای خانهدار شدن نسل جوان را از بین برده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه به قلم رابین میلارد از لندن نوشت:برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز و اعتصاب دانشجویان انگلیسی در لندن نشان می دهد که ساکنان پایتخت انگلیس از روند توقف ناپذیر افزایش قیمت خانه و اجاره مسکن به شدت ناراضی هستند. جمعیت پایتخت انگلیس هشت میلیون و ششصد هزار نفر برآورد شده است اما لندن از آن دسته شهرهای جهان است که هر ساله چهار برابر بیشتر از آن چیزی که در آن خانه سازی می شود، پذیرای ساکنان جدید است.
جان فورد شهروند شصت ساله انگلیسی ساکن لندن که در این تظاهرات شرکت کرده است ، می گوید:" مسئله خیلی ساده است . شرایط سکونت در لندن به سمتی پیش می رود که روز به روز برای شهروندان عادی بیشتر غیرقابل تحمل می شود."
این شهروند بازنشسته انگلیسی گفت ، حدود دو هزار نفر از ساکنان لندن در اعتراض به لایحه تغییر نحوه تقسیم مسکن عمومی و حق و حقوق مستاجران برگزار کرده بودند. مسکن عمومی، شیوه ای از تصدی مسکن است که در آن ملک متعلق به یک نهاد دولتی است و به صورت همگانی در اختیار مردم قرار می گیرد. این اصطلاح اشاره به خانهها یا مجتمعهای مسکونی دارد که توسط دولت یا سازمانهای دولتی خریداری یا اجاره میشود و با هدف ارائه مسکن ارزان قیمت، در اختیار عموم مردم قرار میگیرد.
فورد می گوید:" برادرزاده ام یک پزشک جراح است اما توان مالی لازم را برای خریدن خانه در شهر لندن ندارد این مسئله نشان می دهد که تا چه اندازه بحران مسکن به جامعه فشار می آورد."
دسامبر گذشته متوسط قیمت یک خانه در پایتخت انگلیس با افزایش دوازده درصدی نسبت به همین زمان در سال دو هزار و چهارده، پانصد و چهارده هزار و نود و هفت پوند ( ششصد و هفتاد و هشت هزار و پانصد یورو) بود. در همین مدت قیمت یک خانه در دیگر مناطق انگلیس با افزایش شش و نیم درصدی به حدود یکصد و هشتاد و هشت هزار و دویست و هفتاد پوند ( دویست و چهل هزار یورو) رسید. اصلی ترین پیامد افزایش قیمت مسکن این بود که بسیاری از جوانان لندنی به این نتیجه رسیدند که باید رویای خود را برای خانهدار شدن فراموش کنند و به اجاره نشینی روی آورند. اما اجاره مسکن نیز در پایتخت انگلیس داستان مشابهی دارد و سیر صعودی بهای اجاره خانهها در لندن بسیار نگران کننده است.
بیش از یکصد و پنجاه تن از دانشجویان در لندن که به طور مستقیم تحت فشار افزایش بهای اجاره خانه هستند، در اعتراض به افزایش قیمت اتاقهای خود ( دویست و شصت و دو پوند در هفته معادل سیصد و سی و پنج یورو) در برابر دفتر دیوید کامرون نخست وزیر محافظه کار انگلیس اعتصاب کردند.
دانشجویان معترض انگلیسی در تجمع اعتراض آمیز خود به منظور محکوم کردن نظام ارتقای اجتماعی در کشورشان در اقدامی نمادین نردهبانی را حمل می کردند که فقط چند پله انتهایی آن باقی مانده بود.
لیام شاو دانشجوی بیست و چهار ساله انگلیسی که از مبتکران و سازمان دهندگان این تظاهرات بود، گفت:" برای هیچ یک از ما حتی تصور خرید خانه هم در لندن ممکن نیست ."
ناتالی بنت Natalie Bennett از مسئولان حزب سبز انگلیس با تاکید بر این که دولت باید برای بهبود شرایط زندگی شهروندان خانه هایی با قیمت های مناسب احداث کند، گفت افزایش خارج از کنترل قیمت خانه و اجاره بها در لندن، آن دسته از شهروندانی را که درآمدهای پائین دارند به اطراف شهر رانده است. مشکل اصلی، خانه هایی هستند که ظاهرا فقط برای دلالی ساخته شده اند و در زمانی که قیمتها مرتب افزایش می یابد، همچنان خالی مانده اند.
در شرایطی که مسئولان لندن برای بهبود وضعیت مسکن و اجاره بها کاری انجام نمی دهند، برخی از افراد عادی برای مقابله با بحران مسکن راهکارهای ابتکاری خاص خود را ارائه کرده اند. روپرت هانت Rupert Hunt، موسس پایگاه اینترنتی اسپیرروم SpareRoom به کاربران اینترنت اعلام کرده که حاضر است خانه خود را با خانواده دیگری که نیازمند مسکن است، تقسیم کند و در این میان کار تعیین اجاره بها را به خود آنها واگذار کند تا با توجه به میزان درآمدشان قیمت را تعیین کنند. این پیشنهاد با استقبال زیادی در میان کاربران مواجه شده است.
مطبوعات انگلیس پیوسته با انتشار مطالب درباره شرایط مسکن و اجاره بها در لندن تلاش می کنند توجه مقامات را به مشکلات روزافزون این بخش جلب کنند. اجاره زیرپله به عنوان اتاق، اجاره یک تخت در گوشه ای از یک سالن یا اجاره خانه های بسیار کوچک و محقر به قیمت های بالا موضوع مقالات متعددی است که هر از گاه در روزنامه های انگلیس منتشر می شود.
چندی پیش یک آپارتمان به مساحت هفت متر مربع که از آن به عنوان ارزان ترین واحد مسکونی یادشده بود، در محله پرجمعیت کلاپتون واقع در شرق لندن به قیمت هفتاد و نه هزار پوند ( یکصد هزار یورو) فروخته شد.
معضل مسکن و اجاره بها در لندن در کنار مسئله مهمی مثل حمل و نقل از اصلی ترین موضوعات مبارزه انتخاباتی شهرداری لندن است .
که پنجم ماه مه برگزار خواهد شد.
اواخر ژانویه نامزدهای جانشینی بوریس جانسن Boris Johnson شهردار لندن، در مناظره ای که در مدرسه علوم اقتصادی لندن برگزار شده بود، پیشنهادها و برنامه های خود را برای مقابله با بحران مسکن در پایتخت ارائه کردند.
در این مناظره زاک گلداسمیت Zac Goldsmith، نامزد محافظه کاران انگلیس، تاکید کرد:" من قول می دهم که خانه های جدید در زمین های دولتی تحت نظارت و کنترل شهرداری ساخته شود و به قیمت مناسب در اختیار شهروندان قرار گیرد."
صدیق خان رقیب گلداسمیت در حزب کارگر تاکید کرد راه حل اساسی مشکل مسکن، ساخت خانه های ارزان قیمت است اما در عین حال به شرکتهای فعال در بخش غیرمنقول لندن نباید اجازه دهیم که به سرمایه گذارانی از کشورهای خاورمیانه یا آسیا خانه و املاک بفروشند. وی با تاکید بر این که برای مقابله با بحران مسکن در لندن نباید بیش از این وقت تلف کنیم ، افزود متوسط بهای مسکن فقط در ماه دسامبر ده هزار و ششصد و هشتاد و دو پوند ( سیزده هزار و ششصد و پنجاه یورو) افزایش یافت.