افخمی راد : تجارت با دیگر کشورها افزایش می یابد
رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: با اجرایی شدن برجام و برطرف شدن تدریجی موانع و مشکلات صادرات ، شاهد افزایش تجارت خواهیم بود.
ولی الله افخمی راد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه بزرگترین مشکل توسعه تجارت با دیگر کشورها در دوران تحریم ، مشکلات بانکی بود ، افزود : با اجرایی شدن برجام و برقراری روابط کارگزاری بانکی بین ایران و کشورهای دیگر و همچنین روان شدن سازوکارهای ارتباطات بانکی ، ارتباط با بانک های خارجی به تدریج در حال عملی شدن است.
وی با اشاره به اینکه ارتباطات بانکی با برخی کشورها شروع شده و با دیگران هم در حال نهایی شدن است ، گفت : بازگشت به شرایط قبل نیازمند زمان است ، در جلساتی که با تجار و فعالان اقتصادی و مسئولان خارجی مرتبط با امور بانکی همچنین فعالان بانکی کشور داشتیم ، این اقدامات در دست اجراست و امیدواریم صدور تسهیلات برای فعالان اقتصادی به خوبی انجام شود و بازشدن ال سی ها و عملیات بانکی در امر تجارت به روال متعارف خود دراید.
افخمی راد افزود : برای تسهیل تجارت با روسیه بعد از شرایط جدید و ضرورت تعامل بیشتر بین روسیه که مورد تاکید روسای جمهوری دو کشور است باید مقدماتی را که بخشی مربوط به ایجاد زیرساخت ها از قبیل کاهش تعرفه های ارسال کالا به روسیه و تسهیل برای قرنطینه در بخش گیاهی و دامی است ، انجام دهیم.
وی گفت : بخش دیگری هم مربوط به تسهیل زیرساخت های سخت افزاری است که باید انجام شود مثل مشکلات سفر تجار به روسیه که پروازهای مستقیم و روزانه به روسیه انجام نمی شود و مستلزم هزینه و وقت زیادی است.
افخمی راد افزود : باتوجه به اینکه حجم زیادی از مبادلات ما با استانهای جنوبی روسیه به ویژه استاراخان است ، ضرورت برقراری خط هوایی مستقیم بین تهران - استاراخان احساس شد و با کمک دولت بخشی از صندلی های هواپیما را چارتر کردیم که تجار بتوانند اسان تر و با هزینه کمتر به استاراخان سفر کنند.
وی گفت : هر دو ماه یک بار تعداد صندلی های چارتر شده کاهش می یابد و طبیعی است
ایرلاینی که این مسئولیت را بر عهده گرفته است باید با تبلیغات به شرایطی برسد که بعد از 6 ماه خط هوایی بدون یارانه به پرواز خود ادامه دهد.
افخمی راد با بیان اینکه این خط پروازی از چهارم اسفند از طریق شرکت هواپیمایی تابان با دو پرواز در هفته از تهران به مقصد استاراخان انجام می شود ، افزود : از تجار و بازرگانان می خواهیم برنامه خود را به گونه ای تنظیم کنند که ادامه این پرواز برای ایرلاین توجیه اقتصادی داشته باشد.
وی گفت : درخصوص کمک به تامین بخشی از هزینه حمل کالاها هم کارهایی انجام شده است و ما کشتیرانی دریای خزر را داریم که هر هفته یک کشتی به مقصد استاراخان و بندر قزاقستان بطور منظم حرکت می کند و برای افزایش مبادلات به تجار در هزینه حمل کمک می کنیم.
افخمی راد افزود : اگر کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر برای صادرات به روسیه داشته باشیم این امکان وجود دارد که حتی خط هوایی برای حمل بار برقرار کنیم ، تجار و بازرگانان می توانند پیشنهادهای خود را برای تسهیل تجارت با روسیه از نظر سخت افزاری و نرم افزاری به سازمان توسعه تجارت اعلام کنند و ما هم در تعامل با دیگر دستگاه ها به ویژه سازمان مدیریت و برنامه ریزی ان را عملیاتی کنیم.
وی همچنین گفت : با عمان هم یک خط کشتیرانی از بندر عباس به بندر سحار در شمال عمان برقرار شده است که حداقل هر هفته یک رفت و برگشت داریم و با افزایش کالاهای مبادلاتی حرکت کشتی در این خط توسعه می یابد و درصدد برقراری یک خط کشتیرانی مسافری هم بین ایران و عمان با هدف برقراری ارتباطات سریع تر تجار و بازرگانان با عمان هستیم.