با توجه به چالشهای مالی
وال استریت ژورنال: تشدید خطر رکود اقتصادی آمریکا
اقتصاددانان پیش بینی کردند احتمال رکود اقتصادی آمریکا در دوازه ماه آینده افزایش یافته است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال:اقتصاددانان احتمال رکود اقتصادی را در آمریکا طی دوازه ماه آینده رو به افزایش می دانند.
تعداد فزاینده ای از مدیران اجرایی شرکتها و اقتصاددانان آمریکا خطر وارد شدن این کشور در رکود اقتصادی را با توجه به چالش های ناشی از کندی اقتصاد جهانی و تلاطم بازارهای مالی در اوایل سال در حال تشدید می دانند.
طبق نتایج نظرسنجی ماهانه وال استریت ژورنال از اقتصاددانان، میانگین برآورد آنها از امکان رکود در آمریکا ظرف دوازده ماه آینده به بیست و یک درصد افزایش یافت که دو برابر برآورد یکسال قبل و بالاترین رقم از سال دو هزار و دوازده بوده است. اقتصاددانان بنک آو امریکا مریل لینچ احتمال رکود را ظرف دوازده ماه آینده بیست و پنج درصد می دانند.
این جو ناامید کننده- با وجود برخی شاخص های مثبت اقتصادی آمریکا- منعکس کننده نگرانی های موجود درباره پیامدهای ضعف بسیاری از اقتصادهای خارجی بر سلامت اقتصاد آمریکا به عنوان اقتصاد اول جهان است.
جنت یلن رئیس بانک مرکزی آمریکا روز پنجشنبه در کمیته بانکداری سنا ضمن هشدار درباره خطرات متعدد پیش روی اقتصاد آمریکا گفت که بانک مرکزی بدقت بازارهای مالی جهان و رویدادهای اقتصادی تاثیر گذار بر رشد اقتصادی جهان را تحت نظر دارد.
وی در عین حال گفت که رویدادهای اقتصادی خارجی بویژه خطراتی برای رشد اقتصادی آمریکا دارد. وی با اشاره به کاهش رشد اقتصاد چین گفت، این بی ثباتی منجر به تلاطم فزاینده در بازارهای مالی جهان و تشدید نگرانی ها درباره چشم انداز رشد اقتصادی در جهان می شود.
رکود وسیع در بازارهای مالی در تشدید بدبینی رهبران تجاری و اقتصاددان خصوصی نقش داشته است. ایندرا نویی مدیر اجرایی شرکت پپسی کولا گفت، اقتصاد آمریکا ممکن است تحت تاثیرات منفی اقتصادهای ضعیف تر و ناآرامی های سیاسی در نقاطی مانند برزیل، خاورمیانه و چین قرار گیرد که موجب سقوط شدید ارزش ارزهای خارجی شده است. وی گفت طی چند دهه فعالیت تجاری اش شاهد چنین ترکیبی از مشکلات درازمدت در اکثر اقتصادها همراه با بی ثباتی بالا در سراسر بازارهای مالی جهان نبوده است.
علاوه بر جو منفی حاکم بر بازارهای مالی و شرکتها، سطح تولیدات صنعتی آمریکا نیز تنزل داشته که علت عمده آنها کاهش عملیات حفاری و بازده بخش تولید و خدمات عمومی بوده است. میزان اشتغال در بخش نفت به شدت سقوط داشته است.
کاهش تولید انرژی همراه با تقویت ارزش دلار منجر به فشار مضاعف بر تولید کنندگان شده است بطوریکه طبق گزارش موسسه مدیریت عرضه، فعالیت کارخانه های آمریکا در ماه ژانویه برای چهارمین ماه متوالی افت داشت.
بسیاری اقتصاددانان بویژه درباره سقوط درازمدت قیمتهای نفت نگرانند. با توجه به رونق تولید نفت در آمریکا طی دهه گذشته، سقوط شدید قیمتها زیان بزرگی را مستقیما بر این صنعت تحمیل می کند.
توماس کاسترگ اقتصاددان ارشد گروه بانکی استاندارد چارترد در بزرگترین هشدار در میان اقتصاددانان شرکت کننده در نظرسنجی وال استریت ژورنال احتمال بازگشت رکود به آمریکا را در سال آینده پنجاه درصد ذکر کرد.
گرچه روند کنونی رشد اقتصادی ناامید کننده بوده است، به گفته اقتصاددانان، طبق معیارهای تاریخی دوام طولانی مدت داشته است. متوسط دوام رشد اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم اندکی کمتر از شش سال بوده است. رشد کنونی که در ژوئن دو هزار و نه آغاز شد، بیش از شش سال و نیم دوام داشته است.