گذرگاه رفح بعد از هفتاد روز گشوده می شود
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری
صدا و سیما القدس العربی نوشت گذرگاه رفح بعد از حدود هفتاد روز گشوده می شود.
پس از گذشت دو ماه، مقامات مصری تصمیم گرفتند گذرگاه رفح را بازگشایی کنند. این گذرگاه به دستور عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر برای دو روز متوالی به روی بیماران و افرادی که دچار مشکلات حاد انسانی هستند گشوده خواهد شد.
یک منبع خبری رسمی در قاهره پایتخت مصر اعلام کرد گذرگاه رفح روزهای شنبه و یک شنبه گشوده خواهد شد. وی افزود این گذرگاه در هر دو سمت بر اساس توافق به دست آمده میان مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین گشوده می شود.
ایاد البزم سخنگوی وزارت امور داخلی فلسطین در غزه نیز تاکید کرد گذرگاه رفح به شکل رسمی در روزهای شنبه و یک شنبه باز می شود. وی افزود: وزارت امور داخلی فلسطین اسامی افرادی را که اجازه می یابند از غزه به مصر بروند در پایگاه اینترنتی خود منتشر خواهد کرد.
هیات گذرگاه ها و مناطق مرزی وزارت امور داخلی فلسطین از تمامی مسافران خواست فقط به سالن ابویوسف النجار در خان یونس مراجعه و از مراجعه مستقیم به گذرگاه رفح خودداری کنند. پس از آنکه شماره مجوز خروج بیماران ، دانشجویان و دارندگان گذرنامه های مختلف مشخص شد، این افراد اجازه عبور از گذرگاه رفح را خواهند یافت. اگر اجازه عبور از گذرگاه یک روز دیگر تمدید شود، شمار دیگری از مسافران اجازه خروج خواهند یافت.
هربار که گذرگاه رفح گشوده می شود علاقه مندان به خروج از غزه ، ساعات و لحظات سختی را در انتظار اخذ مجوز برای سفر به مصر می گذرانند. هم اکنون ده ها فلسطینی در انتظار صدور مجوز سفر به مصر به سر می برند. در میان این افراد شماری زن ، کودک و سالخورده به چشم می خورند. هرکدام از این افراد داستان تلخی دارند.
بازگشایی گذرگاه رفح پس از گذشت حدود هفتاد روز صورت می گیرد. آخرین باری که مقامات مصری با بازگشایی موقت گذرگاه رفح موافقت کردند مربوط به روزهای آغازین ماه دسامبر سال گذشته می شود. در آن نوبت این گذرگاه فقط به مدت دو روز متوالی گشوده شد، آن هم بعد از اینکه صد و هفت روز بسته بود.
وزارت امور داخلی فلسطین در غزه اعلام کرد مصر سال گذشته گذرگاه رفح را به مدت 344 روز از 363 روز مسدود نگاه داشته بود. این میزان مسدود بودن، بدترین عملکرد در تاریخ این گذرگاه محسوب می شود.
در آخرین نوبت بازگشایی گذرگاه رفح ، هزار و پانصد فلسطینی اجازه سفر به مصر یافتند. بیشتر این افراد از بیماران و دانشجویان بودند. این افراد بخشی از بیست و پنج هزار نفری هستند که اسامی آنها در وزارت امور داخلی به عنوان متقاضیان سفر به مصر وجود دارد. با ادامه بسته بودن این گذرگاه ، وزارت بهداشت فلسطین هفته ها پیش اعلام کرد اسامی چهارهزار بیمار متقاضی سفر به مصر نزد این وزارتخانه موجود است. این افراد برای درمان باید به صورت فوری از طریق مصر به کشورهای خارجی اعزام شوند. ادامه بسته بودن این گذرگاه به شمار بیمارانی که باید فورا به خارج از غزه منتقل شوند افزوده است.
گذرگاه رفح تنها گذرگاهی است که متقاضیان سفر به خارج از غزه می توانند از آن خارج شوند. قاهره پس از برکناری محمد مرسی ، رئیس جمهور سابق مصر این گذرگاه را بسته است. از آن تاریخ به بعد این گذرگاه تنها برای روزهای بسیار استثنایی و نادر گشوده می شود. این میزان بازگشایی گذرگاه رفح ، نیاز ساکنان منطقه محاصره شده غزه را برطرف نمی کند.
برای حل مشکل موجود ، گروه های فلسطینی طرح پیشنهادی خود را به تشکیلات خودگردان و حماس ارائه کرده اند. تلاش های گروه های فلسطینی برای اجرایی شدن این طرح تاکنون بی ثمر مانده است. حماس تاکید کرده است در ساز و کار پیشنهادی نباید در اسامی افرادی که از سوی این گروه برای استقرار در گذرگاه معرفی شده اند، دخل و تصرف کرد.
پرونده و مسائل مربوط به گذرگاه رفح در گفتگوهای آشتی فتح و حماس در دوحه ، پایتخت قطر در روزهای یک شنبه و دوشنبه هفته گذشته مطرح شد. هنوز نتایج این گفتگوها منتشر نشده است.
پیش از این ، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از حماس خواسته است کنترل این گذرگاه را به تشکیلات خودگردان واگذار کند. وی گفته است این اقدام تاثیر مثبت خواهد داشت. رئیس جمهور مصر نیز قبلا برای بازگشایی این گذرگاه ، خواستار تسلط یافتن تشکیلات خودگردان بر تمامی گذرگاه های غزه شده بود.
این شرط رئیس جمهور مصر در گفتگوهای وی با محمود عباس در گفتگوهای سیاسی انجام شده، مطرح شده بود. وی در آن زمان تصریح کرد : اگر تشکیلات خودگردان مسئولیت نظارت بر گذرگاه رفح را برعهده گیرد، مشکلات دوستان فلسطینی ما در غزه حل و نیازهای روزانه آنها برطرف می شود.