سخنان ظریف پیش از کنفرانس امنیتی مونیخ
مقامات امنیتی و دفاعی روز جمعه نشست امنیتی سالانه در شهر مونیخ آلمان را آغاز کردند.
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری شین هوا از مونیخ، مقامات امنیتی و دفاعی روز جمعه نشست امنیتی سالانه در شهر مونیخ آلمان را آغاز کردند ، نشستی که پیش بینی می شود بحران سوریه ، آوارگان ، تروریسم و دیگر بحران های محور اصلی گفتگوها در آن باشد.ولفگانگ ایچینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ در آغاز این نشست گفت :« به عقیده من نظم بین المللی از پایان جنگ سرد تاکنون در بدترین شکل خود قرار دارد.»
وی از کشورها خواست به جای تلاش برای حل بحران ها صرفا از دیدگاه ملی خودشان ، تلاش کنند وحدت بیشتر داشته باشند و به بحران ها واکنش مشترک نشان دهند.
جنگ داخلی سوریه ، بحران آوارگان ، گروه تکفیری صهیونیستی داعش و همچنین درگیری ها در اوکراین از مهم ترین موضوعات مورد بحث در این کنفرانس خواهد بود.
حدود 600 تصمیم گیرنده ازجمله بیش از 30 رئیس دولت و بیش از 70 وزیر در این کنفرانس حضور دارند.
دمیتری مدودف نخست وزیر روسیه ، مانوئل والس نخست وزیر فرانسه ، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا ، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه ، پترو پوروشنکو رئیس جمهور اوکراین ، حیدر العبادی نخست وزیر عراق و ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) از شرکت کنندگان در کنفرانس امنیتی مونیخ هستند.
گفتنی است
وزیر امور خارجه کشورمان پیش از برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در مصاحبه با خبرنگار سرویس بین المللخبرگزاری
صدا و سیما آخرین دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را درباره نشست سوریه و مهمترین محور سخنرانی در اجلاس امنیتی مونیخ تشریح کرد.وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران مبنی بر پایان خشونت ها در سوریه و اتحاد علیه گروههای افراطی و تروریسم گفت: مذاکرات باید برای یافتن یک راه حل سیاسی سوری بین مردم این کشور باشد و دیگران بجای شرط گذاشتن و تعیین چهارچوب مذاکرات به یافتن راه حل برای ایجاد یک حکومت فراگیر کمک کنند.
آقای ظریف افزود : دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران مبنای برنامه ریزی شورای امنیت سازمان ملل برای اینده سوریه قرار گرفته است.
وی با اشاره به مشکلاتی که در زمینه حل بحران سوریه وجود دارد از جمله تعیین فهرست گروههای تروریستی و معارضانی که قابلیت مذاکره دارند گفت: آنچه که در نشست دیشب رخ داد یک تصمیم سیاسی برای ارسال کمک های انسان دوستانه فراگیر در سوریه هم به شهرهای محاصره شده توسط گروههای مسلح و هم شهرهای محاصره شده توسط نیروهای دولتی بود تا یک مشکل اساسی انسانی حل شود.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان تلاش برای توقف درگیری ها در اولین فرصت ممکن در سوریه را تصمیم دیگر نشست گروه بین المللی کمک به حل بحران سوریه بود.
اقای ظریف تصریح کرد: به نظر ما این حرکت در صورتی که درست اجرا شود می تواند به روند سیاسی در سوریه کمک کند .
وی افزود: کشورهایی که توان نفوذ بر گروههای مسلح دارند اولا به اجرای این تعهدات کمک کنند و ثانیا مانع رسیدن کمک های جدید به تروریست ها شوند.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره محور سخنرانی اش در اجلاس امنیتی مونیخ گفت: با توجه به اهمیت امنیت منطقه خلیج فارس که جمهوری اسلامی ایران همواره پیگیر و پیشنهاد دهنده مکانیزم های امنیتی در سطح خلیج فارس است، در این باره سخنرانی خواهد کرد.
اقای ظریف موضوع اوارگان قربانی جنگ و ترور در اروپا و حل و فصل بحران سوریه را از دیگر مباحث مهم روز دنیا دانست که شرکت کنندگان در اجلاس پنجاه و دوم مونیخ درباره آن سخنرانی و دیدگاههای خود را بیان خواهند کرد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان بر اساس برنامه از پیش اعلام شده ساعت 18:15 دقیقه به وقت محلی، هشت و چهل و پنج دقیقه به وقت ایران در اجلاس امنیتی مونیخ سخنرانی خواهد کرد.