آبرسانی با تانکر به ۷ هزار روستا
آب آشامیدنی ۷ هزار روستای کشور با تانکر تامین می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری علت عمده خشک شدن منابع آبی این روستا ها را بروز پدیده خشکسالی و نیز ضعف زیرساخت های تامین آب اعلام کرد و گفت: برای رفع این مشکل ، پارسال 200 میلیارد تومان و امسال 500 میلیارد تومان اعتبار ریالی و 500 میلیون دلار عتبار ارزی از محل صندوق توسعه روستایی تخصیص یافته است.
سید ابوالفضل رضوی گفت: درصورت شرایط مساعد جوی،کمبود آب روستاهایی را که به منابع آبی دسترسی دارند تا پایان امسال برطرف خواهیم کرد.
معاون توسعه روستایی ومناطق محروم نهاد ریاست جمهوری به کمبود آب آشامیدنی در 500 روستای لرستان اشاره کرد و گفت: تا پایان امسال مشکل کمبود آب 11 هزارو200 خانوار ساکن در 100 روستای استان برطرف خواهد شد.
در ایران 61 هزار روستا وجود دارد که 38 هزار روستا بیش از 20 خانوار و 23 هزار روستا کمتر از 20 خانوار جمعیت دارند.با احتساب جمعیت عشایری، 28 و 6 صدم درصد جمعیت کشور در مناطق روستایی زندگی می کنند.
تسهیلات 4 میلیارد تومانی برای رونق روستاها
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری ازپرداخت تسهیلات ویژه برای رونق تولید و اشتغال درروستاها خبرداد.
سید ابوالفضل رضوی اجرای این طرح را گامی در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت:این تسهیلات به شرکت های تعاونی روستایی پرداخت می شود و سقف آن 4 میلیارد تومان و کارمزد آن 3 درصد است.
وی گفت:در اجرای این طرح، سهم آورده یک شرکت تعاونی با عضویت 20 خانوار40 درصد و سقف تسهیلات آن 750 میلیون تومان است، اما اگر تعداد اعضاء به 50 خانوار افزایش یابد، سقف تسهیلات به یک میلیارد تومان افزایش و سهم آورده اعضاء به 35 درصد ،کاهش خواهد یافت.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: اگر تعداد اعضاء شرکت تعاونی به 100 خانوار افزایش یابد، سقف تهسیلات 2 میلیارد تومان و سهم آورده اعضاء 30 درصد خواهد بود و اگر شمار اعضاء به 150 خانوار برسد، سهم آورده اعضاء به 25درصد کاهش و سقف تسهیلات به3 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
وی سقف تسهیلات قابل پرداخت به یک شرکت تعاونی با عضویت 200 خانوار را 4 میلیارد تومان و سهم آورده اعضاء را فقط 20 درصد اعلام کرد.
وی وثیقه این تسهیلات را کارت ملی اعضاء شرکت اعلام کرد و گفت: در اجرای این طرح تاکنون بیش از 200 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و در استاهای یزد و خراسان رضوی استقبال خوبی از طرح شده است.
به گفته اقای رضوی اعضاء تعاونی لازم نیست ساکن یک روستا باشند ولی حتما باید واحد تو لیدی خود را در روستا راه اندازی کنند.