مقام آمریکایی از سیاست های اوباما در قبال ایران انتقاد کرد
رئیس کمیته امور خارجه کنگره آمریکا: پیامدهای توافق هسته ای ایران جدی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما اد رویس در جلسه استماع مجلس نمایندگان آمریکا با عنوان «نظارت بر توافق هسته ای ایران، اجرا و پیامدهای آن» با انتقاد از رویکرد دولت اوباما در قبال ایران گفت صبح امروز این کمیته کار نظارت گسترده بر توافق هسته ای بین دولت اوباما و ایران و همین طور پیامدهای آن برای امنیت ملی آمریکا و متحدانمان را ادامه می دهد زیرا بسیاری از ما می دانیم که این پیامدها جدی هستند. شانزدهم ژانویه که روز اجرا خوانده می شود، نقطه عطفی تاریخی در خاورمیانه (غرب آسیا) است. در یک نگاه سابقه ایران پاک شد و موقعیت مطرود آن کنار گذاشته شد که این امر ، ایران را به نظام مالی و تجاری بین المللی دوباره مرتبط می کند.
وی افزود اکنون با دسترسی به صد میلیارد دلار دارایی های آزاد شده و برداشته شدن تحریم ها، ایران به سرعت به کشوری برتر در منطقه تبدیل می شود.
رویس مدعی شد ایران بدون پایان دادن به تجاوز گری اش علیه همسایگان به این امر دست یافته است و ایران همچنان خواهان براندازی
حکومت های بحرین و عربستان سعودی و دیگر کشورها منطقه است.
اقتصاد ایران قبل از توافق متحمل آسیب های جدی بود، این آسیب های جدی به خاطر تحریم هایی بود که ما اعمال کرده بودیم و جواب داده بود. تحریم هایی که ما در سالهای دو هزار و ده و دو هزار دوازده اعمال و تا دو هزار وسیزده دنبال کردیم به انفجار اقتصاد این کشور منجر شد.
رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت اکنون سران ایران رشدی سریع را پیش بینی می کنند و احتمالا هم حق با آنهاست چون می بینید که کشورهای اروپایی با دیدن شکسته شدن سد تحریم ها به سرعت به سمت بازار ایران می روند تا بتوانند توافق های میلیاردی امضا کنند، این اقدام به تمسخر گرفتن ادعای دولت (آمریکا) است که می گوید اگر ایران فریبکاری کند تحریم ها قابل برگشت هستند. شما بگویید اگر ایران بازرسان بین المللی را فریب دهد، آیا این شرکت ها از ایران رو بر می گردانند.
وی افزود: چند ساعت بعد از اجرای توافق، رژیم (ایران) صلاحیت دو هزار و نهصد و شصت و هفت نفر از حدود سه هزار نفر نامزد میانه رو برای انتخابات مجلس را که اواخر این ماه برگزار می شود، رد کرد. بعد از اینکه دولت (اوباما) نهایتا به آزمایش های موشکی ایران با تحریم های جزئی واکنش نشان داد، کسی که وی (اوباما) او را رئیس جمهور میانه روی ایران می خواند، به ارتش دستور داد تا برنامه موشک های بالستیک بین قاره ای را تسریع کند. در آمریکا باور این است که هدف از این برنامه طراحی موشک هایی است که قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارند. همان برنامه ای که آیت الله گفته است وظیفه هر نظامی است که به تولید انبوه آن کمک کند.
اد رویس در ادامه گفت: بدتر این است که دولت اوباما به راهش برای راضی نگه داشتن رژیم ایران ادامه می دهد و حتی بعد از اینکه ایران در اقدامی بسیار تحریک آمیز ده ملوان آمریکایی را بازداشت کرد، از ایران تشکر کرد. آخرین تصاویری که از ملوانان آمریکایی نیز دیدیم، در حالی بود که دست به سر گذاشته بودند و از کشتی خود پایین آورده می شدند و سلاح ها سوی آنان نشانه رفته بودند. تصاویری تبلیغاتی منتشر شدند، تصاویر مربوط به اشک ریختن یکی از این ملوانان در رسانه های ایران منتشر شدند و به نیروهای ایرانی که این ملوانان را اسیر کردند، مدال افتخار داده شد.
وی افزود: به نظر می رسد که دولت اوباما مصمم است تا از این توافق به هر قیمتی محافظت کند. ببینید دولت اوباما چطور از قانون جدید مربوط به محدودیت های صدور ویزا برای افرادی که به ایران سفر کرده اند عقب نشینی کرد. بعد از اعتراض تهران، دولت اوباما تصمیم گرفته است تا این قانون و حمایت مداوم ایران از تروریسم را در یک استثناء قائل شدن در امنیت ملی که فراتر از منطق است، نادیده بگیرد. رئیس جمهور اوباما این قانون را امضا و تائید کرد اما اجازه داد تا رهبر معظم ایران آن را وتو کند.
اد رویس گفت: وزارت امور خارجه آمریکا در اقدامی غیرمعمول یک روز بعد از روز اجرا با فرستادن یک چک یک ممیز هفت میلیارد دلاری با ایران درباره یک موضوع مالی قدیمی تسویه حساب کرد. همانطور که می دانید این کمیته مشتاقانه منتظر پاسخ وزارت امور خارجه به بسیاری از پرسش ها درباره این پرداخت شگفت آور است. دولت اوباما فرصت های بیشماری در اختیار داشت تا بتواند زودتر از نظر این کمیته در این مورد جویا شود اما باید بگویم عمدا این کار را نکرد و نیتجه گیری من نیز همین است.
رویس ادامه داد: ایران هرگز از هیچکدام از توافق های گذشته مرتبط با مسائل هسته ای پیروی نکرده است. ما می خواهیم ببینیم که آیا این بار متفاوت خواهد بود یا نه. اما حتی اگر ایران همه انتظارات دولت اوباما را برآورده کند، در مدت چند سال این توافق ایران را به کشوری برتر در خاورمیانه تبدیل خواهد کرد که تنها چند قدم از توانمندی ساخت سلاح هسته ای در سطح صنعتی فاصله دارد. این درحالیست که سران ایران در روز جمعه همچنان شعار مرگ بر آمریکا سر می دهند و این آزار دهنده ترین بخش برای من است. بسیاری از ما منتظر هستیم تا ببینیم این رویکرد در قبال ایران چطور می تواند ما را در امنیت بیشتری نگه دارد.