۲۴ طرح صنعت برق در حال مذاکره برای انعقاد قرارداد
مدیرعامل توانیر گفت: ۲۴ طرح به ارزش ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در حال مذاکره برای انعقاد قرارداد است که نشان می دهد تهدیدها و تحریم های سال های قبل به یک فرصت تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آرش کردی در مراسم اختتامیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق افزود: هم اکنون نیز 95 طرح به ارزش 6 میلیارد و 600 میلیون دلار در خارج از کشور در دست اجرا داریم.
وی در زمینه صادرات برق گفت: از سال 88 صادرات برق را با 6 میلیارد کیلووات ساعت برق شروع کردیم و امیدواریم آن را در برنامه ششم توسعه به 25 میلیارد کیلووات ساعت افزایش دهیم که البته در این زمینه نیازمند تلاش بیشتر بخش خصوصی هستیم.
کردی با اشاره به اینکه در بخش تولید بیش از 95 درصد و در سایر بخش های این صنعت گاهی 100 درصد و گاهی کمتر به خودکفایی رسیدهایم افزود: از نظر صدور خدمات فنی مهندسی صنعت برق رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
مدیر عامل توانیر با تاکید بر اینکه ایران در منطقه از نظر تولید برق رتبه اول را دارد گفت: در زمان تحریم از نظر تولید برق، مردم کمترین مشکل را حس نکردند و از نظر شاخص های کلان صنعت برق صاحب شبکه های بزرگ و مهم هستیم.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور 74 هزار مگاوات است و در زمان اوج مصرف تابستان امسال میزان مصرف به بیش از 50 هزار مگاوات رسید افزود: تعداد مشترکان برق کشور هم اکنون 32 میلیون و 700 هزار مشترک است .
کردی افزود: سالانه 4 تا 6 درصد رشد مصرف برق داریم که باید حداقل 5 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی اضافه کنیم.
مدیر عامل توانیر با اشاره به اینکه سالانه 7 تا 8 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در بخش دولتی و خصوصی نیازمندیم گفت: تولید، انتقال و فوق توزیع هر کدام به ترتیب نیازمند جذب این اعتبار هستند.
وی با اشاره به پیش بینی رشد مصرف برق پس از برداشته شدن تحریم ها افزود: صنعت برق ایران عرصه خوبی برای سرمایه گذاری است و پیش بینی می شود بالغ بر 25 میلیارد دلار آماده سرمایه گذاری در این صنعت هستند.
کردی به فرصت های پیش روی صنعت برق اشاره کرد و گفت: افزایش راندمان نیروگاه های حرارتی که هم اکنون 37 تا 39 درصد است با استفاده از فناوری های جدید در نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان به بیش از 57 درصد خواهد رسید.
وی در زمینه کاهش تلفات نیز اظهار داشت: تلفات هم اکنون به 10 و نیم درصد رسیده است و امیدواریم تا پایان سال تک رقمی شود.
مدیر عامل توانیر افزایش بهرهوری، هوشمندسازی شبکه، هوشمندسازی کنتور و هوشمندسازی کنترل شبکه را از دیگر فرصت های پیش روی صنعت برق برشمرد و افزود: مهم ترین کارکرد این نمایشگاه صادرات و توسعه صادرات است چون بسیاری از کشورهایی که در این نمایشگاه حضور دارند در این صنعت حرفی برای گفتن دارند.
کردی تاکید کرد: پانزدهمین نمایشگاه صنعت برق توانمندی های بالقوه و بالفعل صنعتگران ایران را به ذینفعان خارجی نشان داد و فرصتی برای جذب فناوری به وجود آورد.